Jump to content

cum pot afla ce motor am ?

Recommended Posts

salutare,eu cand am cumparat masina(e36),tipul respectiv mi-a spus ca ar fi un 318im43,insa multi au spus ca ar fi 1.6...chiar si DME-ul care a trebuit sa il schimb a prevenit tot de pe un 1.6 !

Insa,acum uni zic ca sar potrivi si DME-ul de 1.6 la 1.8 atata timp cat e m43,alti ca nu !

Tin sa precizez ca eu nu mai am seria motor,deci cum pot afla ? :twitch:

Edited by AdixX

salutare,eu cand am cumparat masina(e36),tipul respectiv mi-a spus ca ar fi un 318im43,insa multi au spus ca ar fi 1.6...chiar si DME-ul care a trebuit sa il schimb a prevenit tot de pe un 1.6 !

Insa,acum uni zic ca sar potrivi si DME-ul de 1.6 la 1.8 atata timp cat e m43,alti ca nu !

Tin sa precizez ca eu nu mai am seria motor,deci cum pot afla ? :twitch:

REALOEM ce spune? Sau tu crezi ca a fost schimbat motorul?

La fel il am si eu cu o mica diferenta: furtunul acela lung de la radiator catre motor,la mine nu este ca in poza(pe lateral),ci se afla in capatul chiulasei.

Din cate stiu,ar fi M43.

App,cine imi explica si mie care este diferenta intre M40,M42,M43?

REALOEM ce spune? Sau tu crezi ca a fost schimbat motorul?

motorul sigur a fost schimbat,ca altfel trebuia sa am m40...

La fel il am si eu cu o mica diferenta: furtunul acela lung de la radiator catre motor,la mine nu este ca in poza(pe lateral),ci se afla in capatul chiulasei.

Din cate stiu,ar fi M43.

App,cine imi explica si mie care este diferenta intre M40,M42,M43?

m40 este motorul cu distributie pe curea,m42-ul din cate stiu(nu sunt sigur) este cel dupa 1.8is si m43-ul este motorul cu distributie pe lant (valabil 1.6 si 1.8i)

Edited by AdixX

motorul sigur a fost schimbat,ca altfel trebuia sa am m40...

m40 este motorul cu distributie pe curea,m42-ul din cate stiu(nu sunt sigur) este cel dupa 1.8is si m43-ul este motorul cu distributie pe lant (valabil 1.6 si 1.8i)

Sa inteleg ca al meu e M43?

App,exista si m44?

citeste zb-ul de la ecu motor cu un tester....zb-ul este un nr.care se identifica printre altele si cu capacitatea cilindrica a motorului....

Din cate stiu eu ECU-ul la e36 se numeste si DME ,daca am dreptate nus cat de corect mi-ar afisa ca am DME de 1.6,insa multii mi-au spus ca atata timp cat ambele sunt m43 se potriveste DME-ul de la 1.6 la 1.8i

Din cate stiu eu ECU-ul la e36 se numeste si DME

ECU la e36 se numeste ECU si DME-UL la e36 se numeste DME :)

insa multii mi-au spus ca atata timp cat ambele sunt m43 se potriveste DME-ul de la 1.6 la 1.8i

Spunele acelora multi care ti-au spus,ca nu dme-ul se potriveste de la 1,6 la 1,8 ci ECU se potriveste de la 1,6 la 1,8 adica cutia.

Dme-ul e diferit si e logica sa fie asa cata vreme cilindreea si puterile dezvoltate de motor sunt diferite.

Acuma cum poti afla: daca nu ai becul aprins de check engine,inseamna ca motorul funtioneaza cu softul corect pt. motorul tau.Inseamna de aicea ca zb-ul este corect,zb care iti da printre altele si capacitatea cilindrica a motorului....:)