Jump to content

Schimbul de ulei la cutia de viteze

Dazzo

Recommended Posts

Salut am un bmw seria 3 facelift steptronic iar pe cutia de viteze scrie lifetime oil si sunt nelamurit in legatura cu acest lucru am tot auzi vorbinduse de acest lucru si nu sa ajuns la un punct ,as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva , la acest tip de cuti se face schimbul de ulei daca sunt lifetime oil ? stima

nu exista asa ceva ca lifetime oil , orice ulei dupa un anumit timp si dupa o anumita uzura isi pierde proprietatile , se recomanda schimbul uleiului in cutie undeva intre 60 si 90.000 km in functie de modul in care este folosita masina

masina care in jur de 140000 km si se comporta bine si na fost alergata acum nu stiu ce sa zic am inteles ca un litru de ulei pentru cutia de viteze e in jur de 100 lei si ca ar intra cam 8 litri ...

La cutie de viteza manuala la ce interval se schimba?.. Cam cat costa operatiunea?

am schimbat eu in primavara, sincer de cost nu stiu, ca am schimbat si la grup, cu totul undeva la 700 ron .

daca nu l-ai schimbat pana acum si masina are ceva km eu recomand schimbul si la cutie (automata, manuala, nu conteaza) si la grup.

singura chestie este sa luati ulei care trebuie, nu cel mai ieftin, ca faceti investitia asta odata la 100.000 km sa zice. nu are rost sa bagati ulei de proasta calitate, asta asa ca sa riscati sa stricati si cutia.

@dazzo: depinde de cutie si de anul de fabricatie

Edited by turmentatu

Le-am dat si eu de curiozitate un mail celor de la ZF si mi-au raspuns ca recomanda schimbul uleiului din cutie intre 80k si 120k km, in functie de felul in care a fost utilizata masina.

an 2003 luna a 6 steptronica are ethicheta verde si scrie lifetime oil pe ea

Inseamna ca trebuie sa-i fac schimbul de ulei cat mai devreme ca masina mea are 140000 km si ceva si e destul de costisitor sa-i faci un schimb de ulei daca e 100 ron litru

Sa-mi spui si mie la ce pret te-a ajuns schimbatl de ulei la cutia autoamta.

P.S. daca schimbi cu tot cu filtru, vezi ca iti intra cu 3-4 litri de ulei mai mult, in cutie.

alt topic despre uleiul de cutie :bashwall:

@jon doe; nu are relevanta cat o sa-l coaste pe initiatorul topicului pentru ca la e60 tau e alt ulei si alt filtru ( vine cu tot cu baia de ulei )

@Dazzo uleiul pentru tine este de la 42 lei/litru in sus; depinde de producator

alt topic despre uleiul de cutie :bashwall:

@Dazzo uleiul pentru tine este de la 42 lei/litru in sus; depinde de producator

Salut imi poti recomanda de unde sa il cumpar ai vreo idee ? si conteaza brandu uleiului ? stima

Dati o cautare pe forum, sunt deja o multime de topicuri pe tema asta.

Daca fiecare o sa faca un topic nou in loc sa se uite daca subiectul nu s-a discutat deja, calitatea informatiei se va dilua foarte mult.

Daca cautati un raspuns punctual si nu aveti timp/chef sa cautati pe forum, va recomand sa mergeti la un service.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.