Jump to content

Ce rol au cablurile de masa la bmw

Fan4BMW

Recommended Posts

Nu e nevoie de masuratori. Nu se accepta ca legatura de masa sau impamantare sa fie facuta prin elemente mobile gen balamale sau altele asemenea.

Dar, daca ar fi sa masori, ce si cum ai masura?

wow am ramas cu gura cascata dar nu am inteles 2 boabe din ce ati discutat voi aici ori cum sunt placut surpins

deci, dupa un drum lung cu masina, tu pui mana pe capota o sa descarce energia in tine (nu mai are acel cablu).

cum ar fi spre ex. sa te curentezi de metale pur si simplu (in cazul meu). adica DOAR capota se va incarca cu energie electrostatica, usi si restul nu pt. ca va avea masa legata.

cel putin eu asta stiam ca este rolul acelui cablu. daca gresesc, totusi nu pune mana pe capota :laugh:

cel putin eu asta stiam ca este rolul acelui cablu. daca gresesc, totusi nu pune mana pe capota :laugh:

Corect ar fi: eu asta CREDEAM ca este rolul acelui cablu :) .

Ai mare grija, sa nu pui mana sa deschizi portbagajul, ca nu este prevazut cu acel cablu de masa. Si o sa descarce energia in tine :unsure: . Sau portbagajul nu se electrizeaza, ca este in spate si nu se freaca cu aerul. Banuiesc ca o sa apara o explicatie si pentru asta.

Ce te faci, ca nici la usi nu exista acel cablu. Cum mai intri in masina?

Opriti-va cu aiureala asta cu electrizarea capotei masinii, ca deja nu mai este nici macar amuzant. Este de-a dreptul ridicol.

Nu e nevoie de masuratori. Nu se accepta ca legatura de masa sau impamantare sa fie facuta prin elemente mobile gen balamale sau altele asemenea.

Dar, daca ar fi sa masori, ce si cum ai masura?

Sper sa fi inteles eu bine acel cablu de masa era sudat pe balama de la capota si sub capota pe o bucata tot din balama de vine prinsa pe caroserie , eu nu vreau sa mai sudez acel cablu pentru ca nu am oameni in masura sa faca un lucru frumos doar tiganeli asa ca vreau sa iau cablu de masa nou si sal prin pe surubu superior si inferior al balamaleli de la capota sper sa imi spuneti daca pot face lucrul acesta sau il fac de pomana multumesc baieti ca dezbateti atat de intens cazul meu.

Poti sa pui cam orice cablu acolo, nu conteaza prea mult.

Trebuie doar sa fie suficient de flexibil, ca sa nu se rupa de la miscarile repetate ale capotei.

Multumesc Paul un domn stima si respect asa am sa si fac.

Eu am folie transparenta pe capota, si firul ala (multifilar) e rupt cam 50%.

Ma curentez sau nu, daca pun mana pe capota?!!!

Pana acum nu m-am curentat, dar nici sa scot firul nu vreau ca sa vad daca ma curentez sau nu.

Si mai am o intrebare: daca imi uit telefonul sub capota, si ma sun de pe alt telefon, telefonul de sub capota o sa sune sau nu?

Mie frica sa incerc, ca poate ma curentez!

As dori raspunsuri de la cei care s-au curentat... aaa, pardon... au si ei aceeasi folie transparenta pe masini si dupa un drum lung au realizat ca au telefoanele sub capota!

Merci! :)

Corect ar fi: eu asta CREDEAM ca este rolul acelui cablu :) .

Ai mare grija, sa nu pui mana sa deschizi portbagajul, ca nu este prevazut cu acel cablu de masa. Si o sa descarce energia in tine :unsure: . Sau portbagajul nu se electrizeaza, ca este in spate si nu se freaca cu aerul. Banuiesc ca o sa apara o explicatie si pentru asta.

Ce te faci, ca nici la usi nu exista acel cablu. Cum mai intri in masina?

Opriti-va cu aiureala asta cu electrizarea capotei masinii, ca deja nu mai este nici macar amuzant. Este de-a dreptul ridicol.

era la misto :rolleyes:

ma rog, nu a iesit cum trebuia :popcorn:

@SlowDeath : nu prea m-am prins....mai explica :twitch:

Am incercat si eu sa inteleg ce e cu firul ala din explicatiile date in topicul asta!

M-am pus in pielea unuia care e paralel cu "sarcinile electrostatice" si nu are nicio "legatura cu masa sau impamantarea"! :)

PS. Chiar am folie transparenta pe capota si cablul chiar e rupt in proportie de 50%!