Jump to content

Exhaust flap OFF ("golf tee mod")

alexrosiu

Recommended Posts

Probabil unii dintre voi sunt familiarizati cu termenul "golf tee mod" care, sub o forma sau alta (detalii mai jos), inseamna blocarea pe pozitia "deschis" a clapetei din toba de esapament prezenta la unele modele BMW (335i sigur, parca si 330i si cu siguranta si altele), pe toata plaja de turatii - in mod normal, ea este inchisa la relanti si turatie mica.

Cum se poate face: eu stiu in doua feluri.

1. se scoate furtunasul de vacuum de pe actuatorul ce o actioneaza si se astupa cu ceva. Cum in USA golful este un sport popular, oamenii il astupa cu un tee (chestia aia care se infige in pamant si se plaseaza mingea pe ea).

2. se scoate mufa de pe solenoidul ce controleaza vacuum-ul aplicat actuatorului amintit mai sus. Aceasta metoda este mai "clean" dar are dezavantajul de a lasa coduri de eroare, care s-ar putea sa afecteze garantia (nu stiu cu siguranta).

Efectul este un sunet mai grav (in sensul de tonalitate, nu in limbaj de cartier) la turatii mici. Eu am aplicat pentru o zi metoda 2 si intr-adevar sunetul esapamentului s-a modificat, insa pe la 3000 rpm aparea efectul de droning, destul de suparator, asa ca am activat-o la loc. Nu cred ca as mai dezactiva-o din nou, dar de curiozitate, vreau sa aflu de la voi daca stiti probleme concrete ce ar putea aparea in cazul in care ai umbla mult cu clapeta deschisa.

PS: Am subliniat in titlu cuvantul "concrete" si am facut-o pentru a evita discutiile generice de genul "daca a pus-o neamtu' acolo, stie el de ce a pus-o", sau "am eu un prieten care mi-a zis ca a citit pe un forum ca iti da 20 cp in plus" si asa mai departe. Vreau o discutie strict tehnica. Merci.

laugh1.gif Like!

Eu ma gandeam la posibile probleme cauzate de backpressure-ul mai mic, desi nu cred se pune problema de backpressure la turatii mici / sarcina partiala.

Iar pentru motoarele turbo - acestea oricum nu prea iubesc backpressure-ul din cate stiu.