Jump to content

Reparatie in regie proprie

BeRnEk

Recommended Posts

Am suferit un mic accident cu o bordura am rupt contra-aripa fata si crapat usor spoilerul si colac peste pupaza mi-au cazut niste caramizi pe masina (capota , portbagaj si usor stalp) ce ma sfatuiti ca ar fi mai bine ?

Am asigurare casco din 2008 fara nici o dauna. Inspectorul de daune tot vrea sa ma convinga sa imi fac in regie proprie ca ar fi mai avantajos pentru mine ca mi-ar ramane ceva bani din toata afacerea ... sa il cred ? :D

Daca nu trebuie sa schimbi piese (in sensul ca ti se dau la schimbat de catre asigurator, dar ele se pot repara foarte usor), teoretic e mult mai avantajos regie proprie. Mergi la un service si vezi cat te costa sa o repari, si apoi cere la aia de la asigurari o estimare pentru plata de la regie proprie, vezi cum iesi cel mai bine. Edited by WLF

Am suferit un mic accident cu o bordura am rupt contra-aripa fata si crapat usor spoilerul si colac peste pupaza mi-au cazut niste caramizi pe masina (capota , portbagaj si usor stalp) ce ma sfatuiti ca ar fi mai bine ?

Am asigurare casco din 2008 fara nici o dauna. Inspectorul de daune tot vrea sa ma convinga sa imi fac in regie proprie ca ar fi mai avantajos pentru mine ca mi-ar ramane ceva bani din toata afacerea ... sa il cred ? :D

Senzational!!! Cum naiba ai reusit sa lovesti o BORDURA si sa rupi o contra-aripa si sa cada si caramizi pe masina?!!:LMAO: Tu ai intrat printr-un perete de casa!!!!!

Daca ai CASCO baga masina la reprezentanta si repar-o asa cum trebuie si cu piese noi, originale! TOTI asiguratorii te sfatuiesc , pe criza, sa ti-o repari singur, in garaj! Vor avea facturi mai mici de platit. Si, vor plati si muuuult mai tarziu!!

Si pe mine m-au sfatuit la fel!! :LMAO: Am spus ca ei, dar am bagat-o la MHS!

Senzational!!! Cum naiba ai reusit sa lovesti o BORDURA si sa rupi o contra-aripa si sa cada si caramizi pe masina?!!:LMAO: Tu ai intrat printr-un perete de casa!!!!!

Daca ai CASCO baga masina la reprezentanta si repar-o asa cum trebuie si cu piese noi, originale! TOTI asiguratorii te sfatuiesc , pe criza, sa ti-o repari singur, in garaj! Vor avea facturi mai mici de platit. Si, vor plati si muuuult mai tarziu!!

nu cred ca ai calcat prin reprezentanta de la Cluj Napoca.

BeRnek daca vrei sa o repari in reprezentanta dute la Brasov sau Sibiu

Edited by ex0rcistu

Ar fi bine sa fie asa simplu!! Iau devizul de la Bavaria de 2,000 lei, fuga la asigurare care ma asteapta, imi dau suma imediat si fug la garajul din colt si o fac cu 1,000!!!

Suna interesant, dar nu cred ca e asa simplu! Si rapid!

Cum asa? Te duci si le spui ca te costa 2,000 lei (de exemplu), iar ei iti pun in mana 2,000 lei si tu ti-o faci singur cu 1,000 lei????!!!!

Nu, ei iti spun cat iti dau, tu pe de alta parte te informezi cat te costa reparatia, si in functie de asta alegi. In general, pentru o crapatura in bara, o fisura de 2cm sa zicem, iti da sa iti schimbi bara. Daca nu exista fisura, si doar zgariere, atunci iti dau doar vopsire si atat (deci daca esti baiat destept, ii dai o gaura cumva :) ). Iti dai seama ca nu merita schimbata doar pentru atat, ca doar inainte de vopsire este pregatita si se face.

nu cred ca ai calcat prin reprezentanta de la Cluj Napoca.

BeRnek daca vrei sa o repari in reprezentanta dute la Brasov sau Sibiu

Multumesc la toti colegii pentru raspunsuri !

Da numai cuvinte de lauda am de reprezentanta din Cluj chiar ma feresc de ea ...

Suna hazliu dar era o vreme mizerabila furtuna si am parcat prin apa nu am observat cat e de inalta bordura si am rezolvat bara si contra-aripa ... apoi pe cand m-am intors masina era bombardata de caramizi ... un sentiment foarte neplacut sincer !

Nu, ei iti spun cat iti dau, tu pe de alta parte te informezi cat te costa reparatia, si in functie de asta alegi. In general, pentru o crapatura in bara, o fisura de 2cm sa zicem, iti da sa iti schimbi bara. Daca nu exista fisura, si doar zgariere, atunci iti dau doar vopsire si atat (deci daca esti baiat destept, ii dai o gaura cumva :) ). Iti dai seama ca nu merita schimbata doar pentru atat, ca doar inainte de vopsire este pregatita si se face.

Dar asta dureaza! Si, daca tot platesti CASCO de te doare inima, de ce sa nu o faci cum trebuie cand se intampla un necaz? Doar alergatura dupa bani, cautat piese si service mai ieftin si ....iti trece cheful!

Eu nu as face asta! Dar, e doar alegerea mea!

PS. Nu stiu nimic despre Cluj; vorbeam numai despre Bucuresti.

Dar asta dureaza! Si, daca tot platesti CASCO de te doare inima, de ce sa nu o faci cum trebuie cand se intampla un necaz? Doar alergatura dupa bani, cautat piese si service mai ieftin si ....iti trece cheful!

Da inteleg punctul tau de vedere si toate masinile mele sunt asigurate casco imediat dupa ce le-am inmatriculat :) dar singura optiune e autotransilvania cluj si sincer nu ii sufar ...

Poate exista si la BV sau SB. Daca ai experiente neplacute cu Clujul, te inteleg!

Poți merge la Targu Mures , am ĂŽnțeles ca acolo sunt mult mai seriosi decât la Cluj ..

Da va multumesc mult pentru sfaturi dar nu imi permit din cauza timpului sa fac reparatia altundeva .... :)

si CASCO de ce mai platesti? for peace of mind?

Nu evident ... ci pentru cazuri ca acesta dar sincer nu prea imi inspira incredere service-urile din Cluj ... nu prea stiu exact ce sa aleg :)

Eu nu as face in regie proprie , prea multa bataie de cap .Nu cred ca scutesti mare lucru , de fapt nu stiu care ar fi suma pt care sa merite sa faci asa ceva .

Sincer daunele nu sunt majore iar contra-aripa prefer sa o schimb eu sa pot monta bara fata sa stea cum imi doresc de exemplu :) nu sa o monteze stramb si ma cert cu ei apoi ca sta aiurea ...

Iar la cate bari fata am avut vopsite si s-au cojit ulterior chiar me groaza de vopsire ...

Capota si portbagajul sunt atinse binisor si tot la un service o sa apelez pentru reparatie ...

Multumesc pe aceasta cale tutoror care au postat !

Edited by BeRnEk

eu in locul tau as duce masina la service si as lua o gata facuta. nu pari genul de om se se bucure la cateva milioane pe care le ar putea scoate facand masina in regie proprie........

Cred ca e cea mai buna alegere pana la urma urmei ! Mai mult ma intereseaza sa iasa lucrarea calumea dar nu am timp sa stau in service sa urmaresc ce si cum ... intr-un fel de aceea preferam sa o repar eu in weekend :)

Mai rar ca mine care chiar vor sa repare singuri masina si au CASCO platit de ani de zile :) As prefera sa nu il folosesc niciodata dar accidente se intampla ... si platesc aceasta asigurare pentru cazurile mai grave :)

Asta e masinuta cu pricina:

http://img543.imageshack.us/img543/1396/p8090239.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edited by BeRnEk

Ai facut asa ceva vreodata, sau doar e parerea ta?

Iti spun eu din proprie experienta ca pentru chestii simple, gen te loveste cineva in spate si iti zgarie bara, indoi o aripa, etc etc, varianta de regie proprie este cea mai buna. Eu am facut asta de mai multe ori, intr-o zi se rezolva totul, banii ii primesti in cateva saptamani teoretic, si tu iti duci masina intr-un service si ti-o faci. Care este complicatia in toata treaba asta?

Nu vorbim de daune din alea grave, vorbim strict de accidente minore ca si in cazul de fata. Spre exemplu, pe mine m-a lovit cineva in spate, bara a avut o fisura de 2cm, fara nici o alta deformare, mi-au dat 13 milioane, in conditiile in care eu am polishat bara ca nu era nevoie nici de vopsire, si nu se mai vedea nimic in afara de un fir de par unde era fisura respectiva, ca si atunci cand se crapa lacul. Aceeasi chestie, insa nu mi-au dat si schimbare de bara, la E65, am primit banii si bara la fel s-a polishat. E incredibil de rezistent plasticul.

A, si va rog eu fara chestii din astea gen "masina numai la reprezentanta se face", "numai piese originale", "sunt foarte pretentios" etc, am vazut multi viteji din astia care din gura spun domne masina mea o fac numai la reprezentanta si ii gaseai la service-uri fantoma sa puna placute second hand. E prea mare ipocrizia pe internet si in general, m-am convins.

Edited by WLF

Si eu am ales regie proprie cand am fost lovit. Bine, am noroc ca am si un amic vopsitor super meserias. Restul ce a mai trebuit am facut eu (schimbat bara, inlocuit scut motor). Am primit 2900 lei iar pe mine nu cred ca ma costat 6-700. Cu restul de bani am schimbat amortizoarele si am tras un chefuletz.

Intodeauna merita daca ai experienta. Daca ti se intampla prima oara, nu prea iti vine, dar daca stii la ce sa te astepti, n-ai probleme. Ultima oara am regretat ca n-am ales regie proprie, nu stiu ce a fost in capul meu, imi pare rau la maxim, la ce experienta proasta am avut cu o anumita reprezentanta.

Intodeauna merita daca ai experienta. Daca ti se intampla prima oara, nu prea iti vine, dar daca stii la ce sa te astepti, n-ai probleme. Ultima oara am regretat ca n-am ales regie proprie, nu stiu ce a fost in capul meu, imi pare rau la maxim, la ce experienta proasta am avut cu o anumita reprezentanta.

Eu as vrea sa o repar singur pentru ca imi place sa mesteresc si nu ma feresc de asa ceva plus ca am linistea ca fac si iese cum vreau eu !

Singura intrebare ar fi daca nu voi fi furat de asigurari si sa ajung sa scot bani din buzunar.