Jump to content

Lucru de mantuiala!

Catalin BMW

Recommended Posts

Fiind in romanica acum cca 2 saptamani,m-am decis sa-mi schimb tapiseria de pe plafon,cea veche fiind din textil(un fel de plus) de culoare gri si deja imi cadea in cap(se dezlipise). Vazand asa,am cautat la mine in oras o firma care tapisa interioare auto(de orice tip,spun ei). Am ajuns,am vorbit,mi-a aratat o paleta cu diferite materiale de diferite culori si am zis daca masina tot e neagra si pe-afara si pe din'auntru sa aleg imitatia de piele tot de culoare neagra pt plafon si stalpii fata(cei din mijloc si spate sunt acoperiti cu plastic). In fine,au demontat-o,au tinut-o cateva zile ca sa se lipeasca bine,trebuia sa vin luni sa mi-o monteze,insa nu s-a mai putut pt ca cel care se ocupa cu demontatul/montatul plafoanelor era plecat la buc(din cate am inteles era un colaborator,nu un angajat),am venit a doua zi a montat-o si seara am si plecat din tara. Toate bune si frumoase,mi-a placut extraordinar de mult,arata de parca era totul turnat,nici nu faci diferenta intre pielea de pe scaune,bord,satoze si plafon...parca ar fi totul din acelasi material,singura diferenta ca parasolarele,luminile si manerele au ramas gri(f frumoasa combinatia). Insa,fericirea nu a durat decat vreo saptamana cand a inceput prin diferite locuri sa se dezlipeasca,iar de cateva zile,pe spate a inceput deja sa faca "burta":bashwall: . Lucru de mantuiala :censored: si bani aruncati de pomana!

Acum va intreb pe voi,ce ar fi de facut in cazul asta,ce-mi recomandati? eu ma gandeam ca mai tarziu dupa ce se dezlipeste mai mult(pt ca sunt sigur ca se va dezlipi toata) s-o dau jos si s-o lipesc eu,mai ales ca acum am vazut cum se demonteaza plafonul,e relativ simplu,trebuie doar rabdare si fara miscari bruste ca altfel risti sa rupi cartonul acela. Intrebarea e,cu ce s-o lipesc din nou?

Scuze de "carnatul" lung care l-am scris.

ai factura?

orice lucrare beneficiaza de o garantie. poze + factura si te duci si o faci iar la ei, poate de data asta vor fi mai atenti...

si toate astea pe banii lor, bineinteles

Nu am factura :bashwall: (stiu,greseala mea!!! ),defapt nu e cine ste ce mare firma,am impresia ca este vreun PF sau AF; practic toate lucrarile lor se efectueaza intr-o camera a unui imobil (o casa ),doar ca scrie sus pe o pancarda "tapiterie auto". In +,nici nu mai am cum sa ma duc la ei,pt ca acum nu mai sunt in tara si nici nu mai stiu cand vin.

De curiozitate ce varsta are masina?

Eheeeee,buna intrebare ;) ! Pai are 16 anisori,insa ma gandesc eu ca ar merge inlocuit materialul ei cu un altul,chiar daca masina e veche,oricum,acolo se curata,se slefuieste,etc,sunt mai multe etape.

cine ti a zis sa imbraci plafonul cu piele?meseriasii respectivi?

pielea e foarte problematica pe plafon,de aceea nici nu vezi multe masini imbracate asa.si eu intentionam dar m a convins tapiterul sa renunt

ideea e urmatoarea:pielea este un material greu si mai putin elastic decat plusul ala folosit la masini

are tendinta sa se dezlipeasca mai ales vara la caldura.nu prea ai ce sa i faci indiferent ce adeziv folosesti

Eheeeee,buna intrebare ;) ! Pai are 16 anisori,insa ma gandesc eu ca ar merge inlocuit materialul ei cu un altul,chiar daca masina e veche,oricum,acolo se curata,se slefuieste,etc,sunt mai multe etape.

Nu e nici o surpriza, din cate am mai auzit cam dupa 15 ani incepe sa se dezlipeasca plafonul.

Eu mi l-am reparat singur dupa ce am intrebat la 2 ateliere de tapiserie si au zis ca nu se baga. Plus auto gri am luat din bucur obor si o cutie mare de prenadez obisnuit. A iesit de nota 9 daca as mai face o data probabil ar iesi si mai bine.

Costuri: plus 50 ron, prenadez 20 ron + o zi de munca cu tot cu demontat si montat.

cine ti a zis sa imbraci plafonul cu piele?meseriasii respectivi?

pielea e foarte problematica pe plafon,de aceea nici nu vezi multe masini imbracate asa.si eu intentionam dar m a convins tapiterul sa renunt

ideea e urmatoarea:pielea este un material greu si mai putin elastic decat plusul ala folosit la masini

are tendinta sa se dezlipeasca mai ales vara la caldura.nu prea ai ce sa i faci indiferent ce adeziv folosesti

Nu e piele sly,ca mi-a zis si femeia aia(cea care se ocupa cu lipitul) ca pielea e imposibil de lipit pe plafon. Ce am ales eu,a fost imitatia de piele care pe partea unde se lipeste are acel material de panza,tocmai pt a face priza cu celelalte obiecte. Deci asta ar trebui sa se lipeasca.

Ma mai gandeam la o solutie: ce-ar fi daca l-as lipi cu silicon dintr-ala special pt caldura(rosu parca e)? ar merge? cu prenandez m-am convins,o porcarie...ala nu e lipici!

vad ca esti peste hotare, gasesti solutii bune de lipit profesioniste.

Dar trebuie sa respecti exact indicatiile, sa cureti foarte bine suprafetele de contact, sa le lasi cat zic ei, sa nu pui mult, ci cat trebuie, e migaloasa treaba.

Tot la prenandez m-am referit si eu,sunt sigur ca a folosit dintre cele mai ieftine,cred ca de-la la 2 lei sticluta,posirca de-aia.

Acum nu am ce sa fac,decat sa astept sa se mai dezlipeasca -pt ca n-are rost s-o desfac acum- si dup-aia s-o demontez si sa iau ceva de calitate s-o lipesc cum trebuie.

Ce m-a deranjat cel mai mult a fost faptul ca a facut treaba pe jumatate,de mantuiala,insa banii i-a primit chiar si in avans. In romanica,daca dai pe oriunde bani in avans,sunt cei mai fericiti,dup-aia....Dumnezeu cu mila,nu-i mai intereseaza de nimeni si nimic,bine c-a iesit banu'!!!

intr o masina neagra care sta vara in soare cu geamurile inchise cred ca se ajunge lejer la peste 50 de grade

iti dai seama ca si lipitura fiind proaspata si probabil adezivul de calitate inferioara a cedat

daca o imbracai in anotimpul rece probabil erai fericit cateva luni pana dadea caldura :rolleyes:

normal daca i ai dat banul trebuia sa ti ofere si o garantie,nu ma refer la facturi si alte cele dar e o chestie de bun simt sa ti refaca lucrarea daca s a dezlipit dupa cateva zile

intr o masina neagra care sta vara in soare cu geamurile inchise cred ca se ajunge lejer la peste 50 de grade

iti dai seama ca si lipitura fiind proaspata si probabil adezivul de calitate inferioara a cedat

daca o imbracai in anotimpul rece probabil erai fericit cateva luni pana dadea caldura :rolleyes:

normal daca i ai dat banul trebuia sa ti ofere si o garantie,nu ma refer la facturi si alte cele dar e o chestie de bun simt sa ti refaca lucrarea daca s a dezlipit dupa cateva zile

Stiu sly,dar ce sa fac acum,doar nu voi face drumul pana in romanica pt asa ceva.

De stat a stat vreo 3-4 zile sa se usuce si sa se lipeasca bine,pt ca nu a lipit-o azi si seara sau a doua zi dimineata a pus-o,nu, insa banuiec ca nu a fost deajuns timpul si cum ai zis si tu,prenandezul a fost de calitate inferioara.