Jump to content

subwoofer sub scaune

Recommended Posts

are 7,6cm....stiu ca ai vazut asta...de verificat nu am verificat...dar ies acum...oricum ca sa pun astea am nevoie si de tweetere si ramele de la usile din fata...

edit:am verificat sispatiul este de 2 cm cum tin eu scaunul...adica aproape la maxim in jos.

in portbagaj nu o merge unul ca asta?

nu vreau bubuiala prea mare.doar putin mai mult bas,dar in portbagaj este posibil sa nu se simta nimic? :(

Edited by Alex_wly

are 7,6cm....stiu ca ai vazut asta...de verificat nu am verificat...dar ies acum...oricum ca sa pun astea am nevoie si de tweetere si ramele de la usile din fata...

De ce ai nevoie de tweeter-e? Subwoofer-ul activ nu presupune si restul!

De ce ai nevoie de tweeter-e? Subwoofer-ul activ nu presupune si restul!

stiu asta,dar si la inalte sta cam prost sistemul asta de pe masina.

altceva interesant<intotdeauna am avut o slabiciune pentru ALPINE>:

http://carsystems.ro/subwoofer-auto-activ-alpine-swe-1000-active-20cm-150w.html

Edited by Alex_wly

edit:am verificat sispatiul este de 2 cm cum tin eu scaunul...adica aproape la maxim in jos.

in portbagaj nu o merge unul ca asta?

nu vreau bubuiala prea mare.doar putin mai mult bas,dar in portbagaj este posibil sa nu se simta nimic? :(

Subwoofer-ul TREBUIE amplasat mai departe de ascultator, din cauza lungimii de unda MARE al sunetelor joase! Asa ca, se va auzi mai bine din portbagaj! Du-te la ei si fa proba!

Sincer si eu m-am cam .... suparat pe sistemul audio. Daca vrei un sfat, cele mai bune difuzoare "pe componente" care sa mearga bine cu HU original, sunt cele de la HERTZ. Sunt facute special ca sa dea max de randament impreuna cu HU-ul masinii, FARA amplificare. Si nu sunt scumpe.

Subwoofer-ul TREBUIE amplasat mai departe de ascultator, din cauza lungimii de unda MARE al sunetelor joase! Asa ca, se va auzi mai bine din portbagaj! Du-te la ei si fa proba!

Sincer si eu m-am cam .... suparat pe sistemul audio. Daca vrei un sfat, cele mai bune difuzoare "pe componente" care sa mearga bine cu HU original, sunt cele de la HERTZ. Sunt facute special ca sa dea max de randament impreuna cu HU-ul masinii, FARA amplificare. Si nu sunt scumpe.

dar stiu ca portbagajul este foarte bine antifonat si cum eu nu vreau de putere mult prea mare e posibil sa nu se simta

din ce am citit si sunt satul de cat am citit,am inteles ca nu prea dau randament retofit-urile la masinile astea :(( ....si nici nu as investi multi bani in muzica cum as fi facut-o la 20 de ani.

Edited by Alex_wly

Se va simti=auzi bine! Incerca si o sa "vezi". Pune-l de proba. Dar, nu te-as sfatui pentru ALPINE. Fac niste HU-uri de senzatie, dar la difuzoare ....sunt "micuti"! Au un sunet metalic, strident! Am fost fan-ul lor mult timp (pe cand avea dealer pe Stirbei Voda!:laugh:). Dar, sunt difuzoare care suna muuuult mai bine. si la acelasi pret!

Un set de difuzoare HERTZ este cam 300 lei. Mi se pare un pret decent!

Edited by c.sainz

Ce arati tu sunt difuzoare COAXIALE! Pacat ca esti din Targoviste; daca erai din Bucuresti, dadeam o fuga la o firma si gaseam pt amandoi ceva bun. si aveam si reducere!

Dar, depinde daca difuzoarele din poza au "ADANCIMEA" potrivita! Trebuie incercat sau masurat!

Ce arati tu sunt difuzoare COAXIALE! Pacat ca esti din Targoviste; daca erai din Bucuresti, dadeam o fuga la o firma si gaseam pt amandoi ceva bun. si aveam si reducere!

Dar, depinde daca difuzoarele din poza au "ADANCIMEA" potrivita! Trebuie incercat sau masurat!

pai nu este problema...cand vrei putem sa mergem sa vedem ce poate face pentru noi :)...in targoviste nu stau atat de mult timp.domiciliul stabil este la titu si sunt doar 50km pana la bucuresti.

de fapt stabilim o zi si mergem impreuna daca stii unde ;)

Edited by Alex_wly

Da, este di intersectia cu Calea Victoriei pe acolo!:laugh: Lasa-ma sa vb cu el , maine si iti spun ce si cum! Ok? Pentru ca, trebuie desfacut si probat daca intra si cum! Nu are sens sa comanzi doar dupa o poza! Daca nu se potrivesc, ai ramas cu ele!

Da, este di intersectia cu Calea Victoriei pe acolo!:laugh: Lasa-ma sa vb cu el , maine si iti spun ce si cum! Ok? Pentru ca, trebuie desfacut si probat daca intra si cum! Nu are sens sa comanzi doar dupa o poza! Daca nu se potrivesc, ai ramas cu ele!

ok...pai astept un semn de la tine.tu ce sistem ai pe masina?

• 3 weeks later...

Salut. Alex, portbagajul de la BMW`uri este f bine izolat fonic de restul masinii.

Eu am un amic ce a avut pe un Ford mondeo fabr 2006 un subwoofer de 600W RMS si iti sareau mucii daca stateai in fata. Acelasi woofer cu acelasi amplificator pus pe un E39 abia abia misca. Ca sa simti ceva trebuie sa pui 1000W rms minimum.

Solutia cea mai buna cica ar fi Retrofitul HiFi alpine pe care il vinde BMW (e vreo 350Eur pe afara + vreo 250ron plasticele de la usi) + 2 subwoofere Earthquake SWS-8, despre al caror montaj care gasesti DiY pe e90post. Asta e solutia cea mai "OEM", ca sa zic asa. Plus ca un sub mare in portbagaj iti va deschega masina in timp si o sa zdrangane din toate oasele.

Eu am vrut sa aplic solutia de mai sus, dar am cheltuit banii pe altceva. Sa vedem poate prin luna noiembrie reusesc sa fac ce mi-am propus.

Iar referitor la boxele alea Hertz... Acelasi amic cu e39 a cumparat un sistem scump DLS care din specificatii parea super, iar pe masina se auzea ca draq. Asa ca nu arunca banii aiurea.

Mai sunt persoane din USA care au schimbat componentele de pe usile din fata ale sistemului Hi-Fi de pe e90 [logic 7] cu Focal K2, claritatea obtinuta fiind mai buna [

=> i-am dat mai demult msg tipului si mi-a zis ca inainte avea sist hi-fi logic7 si se aude mai bine cu k2.]

Oricum, nu te apuca sa arunci banii aiurea. BMW sunt masini greu de modificat dpdv al sonorizarii, si rezultate ce pot fi catalogate drept slabute se obtin cu sume mari.

stiu ca este foarte greu de modificat sunetul la BMW....sub in portnagj este exclus din cauza spatiului si nu vreau sa dezmembrez masina.

zilele trecute cand am facut curat in masina am scos protectile la difuzoarele din spate si am vazut ca este loc acolo pentru unele mai maricele...de 13" de ex....mai vreau tweetere la oglinzi in usile fata si cam atat...sunetul s-a schimbat simtitor de cand am pus player professional.

• 1 month later...