Jump to content

Am nevoie de un sfat...

DarKWavE

Recommended Posts

Am gasit un tip care vrea sa faca un schimb de jante pe 17" cu ale mele de 15". Din cate am inteles a avut mici probleme cu politia din cauza ca nu ar fii cele trecute in talon.

Daca puteti...vreau si eu niste sfaturi daca ar fii bine sa fac schimbul sau nu. De tinut minte si ca vrea o diferenta de 200 de euro... Nu stiu inca daca pot sa ii ofer atat...dar tineti minte si aspectul asta (diferenta de 100-200 uroi). Alte chestii ar mai putea fii aiurea? Sa atinga la gropi de aparatoare, sa se sparga foarte repede si usor, sa nu scap de gabori daca vad jentile pe masina si sa ma opreasca toti etc etc.

Merci anticipat :blink:

P.S. : Poze cu jentile lui... ale mele le gasiti in galerie :)

post-1454-1163363816_thumb.jpg

post-1454-1163363952_thumb.jpg

Edited by DarKWavE

nu o sa te opreasca politia sa te intrebe de jante ca nu suntem in germania.. dar daca vrea, poate sa-ti ia talonul ca nu sunt jantele omologate pe masina.. dar stai linistit ca nu te va vana nimeni prin trafic ca sa te verifice de jante daca le ai in talon sau nu..

PS: cati bani vrea pe ele?

...

PS: cati bani vrea pe ele?

151629[/snapback]

200 de uroi diferenta... beleaua e ca vin sarbatorile... 2 plecari la munte deja planificate etc etc... deci s-ar putea sa ii propun mai putin.

Ps. In plus...cauciucurile de pe masina mea sunt in stare foarte buna... la el cauciucurile de pe spate sunt tocite la blana...deci trebuiesc schimbate... uitasem sa precizez asta

Edited by DarKWavE

un sfat sincer , pentru drumurile din Ro sunt mai indicate cele pe 15 , mai ales pentru Buc. , daca zici ca trebuie si diferenta se 200 de euro + 2 pneuri pe spata care si alea pot ajunge cam la 4~7 ,mil. bucata... tu ce zici ?... se merita?

151639[/snapback]

Pai nu prea stiu :blink: Sa zicem ca ii ofer 100 euro... Vorbim totusi de niste jante de 17"... mie personal chiar imi plac si am observat ca schimba foarte mult aspectul masinii.... De lovit si spart nu prea m-am gandit pentru ca nu sunt maniac cu viteza :) Banuiesc ca daca schimb jentile...garda la sol o sa ramana aceeasi...

O alta intrebare ar fii.... o sa imi mai arate vitezometrul cum trebuie?

Edited by DarKWavE

Guest PysycaE36
Pai nu prea stiu  :blink: Sa zicem ca ii ofer 100 euro... Vorbim totusi de niste jante de 17"... mie personal chiar imi plac si am observat ca schimba foarte mult aspectul masinii.... De lovit si spart nu prea m-am gandit pentru ca nu sunt maniac cu viteza  :) Banuiesc ca daca schimb jentile...garda la sol o sa ramana aceeasi...

O alta intrebare ar fii.... o sa imi mai arate vitezometrul cum trebuie?

151645[/snapback]

Eu zic ca merita si mai mult de 200 EUR, avand in vedere ca sunt pe 17" si de ///M. Iar daca iti pui jante pe 17" nu inseamna ca o sa ai roata mai "mare", apropo de intrebari de genul, viteza, garda la sol, aparatoare ETC. Cu cat janta e mai mare cu atat cauciucul mai sobtire, dar marimea e la fel. DECI nu o sa ai probleme, decat cu caseta de directie bielete, etc. Iar daca ai 316i, o sa-ti traga mai prost, ca oricum motorul ala e super lesinat!

gata....incepe scandalu... :)

ma duc repede sa iau floricele....

151654[/snapback]

:) Nu o sa inceapa nimic...ca m-am saturat d`astia.

Cat despre suspensii, caseta de directie si ce ati mai spus... la ce anume va referiti? Roata asta mai mare... amplifica socurile transmise in ele si se strica mai repede... or what? :blink:

:) Nu o sa inceapa nimic...ca m-am saturat d`astia.

Cat despre suspensii, caseta de directie si ce ati mai spus... la ce anume va referiti? Roata asta mai mare... amplifica socurile transmise in ele si se strica mai repede... or what?  :blink:

151660[/snapback]

in momentul cand pui roti de 17 in locul celor de 15 automat si latimea cauciucului va scadea, asta pe langa faptul ca diametrul rotii va fi mai mare. in loc sa ai r 15 205/60 de exemplu tu vei avea r 17 225 sau mai mult / 50 , iar cauciucul fiind mai subtire absoarbe mult mai greu sau deloc socul, o sa simti cele mai mici denivelari, si nu vb de cratere, imbinari naspa ale carosabilului care acum trec neobservate se vor simti ca si super gropi si astfel inr-o perioada mai scurta se vor uza mai mult suspensii etc...

eu am evitat sa-mi pun jante de diametru mare din aconsiderentul asta. hai ca poate pe 16 merge dar mai mult eu unul nu i-as pune ... gata ca ma dor degetele :)

in momentul cand pui roti de 17 in locul celor de 15 automat si latimea cauciucului va scadea, asta pe langa faptul ca diametrul rotii va fi mai mare. in loc sa ai r 15 205/60 de exemplu tu vei avea r 17 225 sau mai mult / 50 , iar cauciucul fiind mai subtire absoarbe mult mai greu sau deloc socul, o sa simti cele mai mici denivelari, si nu vb de cratere, imbinari naspa ale carosabilului care acum trec neobservate se vor simti ca si super gropi si astfel inr-o perioada mai scurta se vor uza mai mult suspensii etc...

eu am evitat sa-mi pun jante de diametru mare din aconsiderentul asta. hai ca poate pe 16 merge dar mai mult eu unul nu i-as pune ... gata ca ma dor degetele  :blink:

151668[/snapback]

Mda...am inteles.... daca nu o sa vina un nou post care sa il tavaleasca bine pe al tau... :) voi decide sa nu le schimb... :)

Guest IulianE

eu am evitat sa-mi pun jante de diametru mare din aconsiderentul asta. hai ca poate pe 16 merge dar mai mult eu unul nu i-as pune ... gata ca ma dor degetele  :blink:

151668[/snapback]

so fuck'in what...am vazut un 7 cu roti de 22 Alpina...arata demential

Din experienta unui prieten care are un E 46 320 d din 2001 si care are ,tot de atunci, jante pe 17 : vitezometrul arata cum trebuie, masina pierde din stabilitate si directie, mai ales la viteze mari, iar de schimbat elemente la directie a schimbat abia acum vreo doua luni urmatoarele:bascule cu pivoti, bielete, bucsile de la bascule.Prietenul de care vorbesc nu o menajeaza deloc, drept care mai stramba din cand in cand cate o janta ( :blink: Oz).Si circula, desigur, prin Bucuresti.

Sper sa iti fie de folos informatiile.

Am gasit un tip care vrea sa faca un schimb de jante pe 17" cu ale mele de 15". Din cate am inteles a avut mici probleme cu politia din cauza ca nu ar fii cele trecute in talon.

Daca puteti...vreau si eu niste sfaturi daca ar fii bine sa fac schimbul sau nu. De tinut minte si ca vrea o diferenta de 200 de euro... Nu stiu inca daca pot sa ii ofer atat...dar tineti minte si aspectul asta (diferenta de 100-200 uroi). Alte chestii ar mai putea fii aiurea? Sa atinga la gropi de aparatoare, sa se sparga foarte repede si usor, sa nu scap de gabori daca vad jentile pe masina si sa ma opreasca toti etc etc.

Merci anticipat  :)

P.S. : Poze cu jentile lui... ale mele le gasiti in galerie  :)

151613[/snapback]

am fost si eu interesat de jantele astea, le-am vazut pe net de vanzare, omu e cam neserios in anunt scria ca vrea 500 iar cand am vb cu el cerea 600 :blink:

in momentul cand pui roti de 17 in locul celor de 15 automat si latimea cauciucului va scadea

151668[/snapback]

eu zi ca probabil va creste. ce vrei tu sa zici, daca am dedus bine este ca talonul va scadea. nota: talonul, sau balonul este procent din latime si da "inaltimea" cauciucului (intre asfalt si janta).

Din experienta unui prieten care are un E 46 320 d din 2001 si care are ,tot de atunci, jante pe 17 : vitezometrul arata cum trebuie, masina pierde din stabilitate si directie, mai ales la viteze mari, iar de schimbat elemente la directie a schimbat abia acum vreo doua luni urmatoarele:bascule cu pivoti, bielete, bucsile de la bascule.Prietenul de care vorbesc nu o menajeaza deloc, drept care mai stramba din cand in cand cate o janta ( :) Oz).Si circula, desigur, prin Bucuresti.

Sper sa iti fie de folos informatiile.

151687[/snapback]

Logica mea zicea...ca stabilitatea si directia ar trebui sa fie mai bune... :blink:

Edited by DarKWavE

am fost si eu interesat de jantele astea, le-am vazut pe net de vanzare, omu e cam neserios in anunt scria ca vrea 500 iar cand am vb cu el cerea 600  :)

151689[/snapback]

Da ... el e tipul. Mi s-a parut ok cand am vorbit cu el (nu si referitor la pret..si mie mi-a zis tot de 600 dar tinand cont ca mi-a spus de la inceputul discutiei...nu am luat-o ca neseriozitate...poate a facut o greseala cand a pus anuntul).

Oricum....sunt foarte nehotarat cu jentile astea :blink: ... maine o sa caut o masina cu jante de 17 sa vad cum se simt gropile :)

cu jante de 17 gropile se simt bine.. si se va amplifica fiecare soc (janta fiind mai mare e si mai grea, iar talonul cauciucului mai mic), masina nu va mai trage la fel, in sensul ca iti va trage mai incet (mishoo are 316 si jante pe 17, poti sa-l intrebi pe el ce si cum), dar look-ul va fii adevarat..

depinde de tine daca vrei sa faci compromisurile astea pt look..

Edited by AliNOS

Eu am jante pe 17 pt vara, 225/45/17, sunt jantele originale si pana acum (67k) nu am schimbat bielete, bucse sau elemente de directie, intr-adevar nu trec peste liniile de tramvai cu viteza si evit drumurile foarte proaste.

Acum am anvelope de iarna 205/55/16 si vreau sa spun ca nu observ diferenta la trecere peste gropi si linii de tramvai, iar masina trage la fel, nu este mai rapida, si nu are un demaraj mai bun.

Eu am jante pe 17 pt vara, 225/45/17, sunt jantele originale si pana acum (67k) nu am schimbat bielete, bucse sau elemente de directie, intr-adevar nu trec peste liniile de tramvai cu viteza si evit drumurile foarte proaste.

Acum am anvelope de iarna 205/55/16 si vreau sa spun ca nu observ diferenta la trecere peste gropi si linii de tramvai, iar masina trage la fel, nu este mai rapida, si nu are un demaraj mai bun.

151983[/snapback]

cel mai important reply de pana acum , omul are deci nu vb din filme ca altii :blink: