Jump to content

Separator ulei (PCV , CCV)

Recommended Posts

La mine face vaccum un pic. Adica : am pus celofan si acesta se arcuieste un pic inauntru . Nu scoate nici un zgomot ciudat.

Am un zornait usor ca de toba sparta daca masina este in sarcina intre 2000 rpm si 2700 rpm .

Dupa 5000 km de la schimbul de ulei a inceput sa consume 1L de ulei la 1000-1500 km.

Farca face un fasait infundat daca o accelerez pe loc , dar foarte scurt la inceput . Cred ca se aude cum trage aer motorul.

Ce vrei sa zici precum ca BMW a corectat teava jojei ?? Daca cumpar de la BMW maine un suport de joja, nu mai vine cu perete dublu?? Ai vreo poza cum arata suportul asta nou de care zici??

foarte scurt.

Si eu am schimbat valva PCV si furtunele aferente la reprezentanta pt. al meu 325i e46, in urma cu doua luni.Toata lucrarea(piese+manopera)m-a costat aprox. 1000 ron.Furtunele erau imbatranite iar membrana de la valva era fisurata.Si mie imi consuma mult ulei.

Cum ti-ai dat seama ca trebuiau schimbate ?

[

Cum ti-ai dat seama ca trebuiau schimbate ?

Am presupus doar ca datorita consumului mare de ulei acea valva ar putea fi cauza caci mai vazusem aici pe forum situatii similare.Si am dus-o la reprezentanta si efectiv le-am spus sa o verifice.

09 Guide tube 1 07/2003 11431433496 ENDED

09 Guide tube 1 07/2003 11437531258 $40.73

Un exemplu in care apare PN-ul nou.

http://realoem.com/b...187&hg=11&fg=10

Esti sigur ca ai verificat bine ?

PS: Nu te ghida dupa codul din imagine, verifica pt modelul tau.

Da, acum am vazut. Multumesc. Eu am scos acest tub la mine si, zic eu, l-am desfundat cu spray de curatat frane. Poate nu e desf complet avind in vedere peretii aia dubli(oricum curgea solutia aia de desfundat bine). La IASI la BMW mi-a dat ca pret pentru teava asta de la joja 330 RON cu tot cu TVA. Mi se pare mult. Ai vreo idee unde sa incerc un pret mai bun???

Da, acum am vazut. Multumesc. Eu am scos acest tub la mine si, zic eu, l-am desfundat cu spray de curatat frane. Poate nu e desf complet avind in vedere peretii aia dubli(oricum curgea solutia aia de desfundat bine). La IASI la BMW mi-a dat ca pret pentru teava asta de la joja 330 RON cu tot cu TVA. Mi se pare mult. Ai vreo idee unde sa incerc un pret mai bun???

Nu prea ai unde, cam asta e pretul. Sau poate incerci la baietii care vand piese pe forum...

Edited by .Bogdan

Nu ne spui consumul before & after .

Nu stiu exact cat a consumat inainte de interventie,dar stiu ca am completat ulei putin cate putin destul de des.Sa zic ca 0,5l/1000km ? Si acum am impresia ca consuma ceva ulei,dar acesta are deja 9000km si un an.Curand voi schimba uleiul si atunci voi tine evidenta nivelului sub observatie cu mai multa atentie(l/km).De mers,merge impecabil motorul.

Edited by crtir

Este o tampenie sa speli/cureti valva respectiva, avand in vedere ca ea ca si piesa noua costa 100 RON la BMW. Trebuie schimbata, insa ca sa o schimbi trebuie sa dai jos admisia (minim 4 ore mecanic super experimentat sau ~6 ore mecanic mediu).

Daca tot dai jos admisia si ai respect pentru masina ta, e bine sa schimbi si furtunele. Eu cand am schimbat valva, piesa in sine si furtunele m-au costat 180 RON iar manopera ~720 RON la BMW!

nu e nevoie sa dai jos admisia in nici un caz

trebuie desfacute intradevar cateva piese insa nu trebuie data jos admisia sau cel putin daca e la fel precum la modelul care e al meu 2.5 m54 din 2001 dublu vanos

Nu stiu exact cat a consumat inainte de interventie,dar stiu ca am completat ulei putin cate putin destul de des.Sa zic ca 0,5l/1000km ? Si acum am impresia ca consuma ceva ulei,dar acesta are deja 9000km si un an.Curand voi schimba uleiul si atunci voi tine evidenta nivelului sub observatie cu mai multa atentie(l/km).De mers,merge impecabil motorul.

Ok . mersi . Cred ca trebuie sa schimb si eu supapa atunci. Cate furtune ai schimbat cu CCV?

nu e nevoie sa dai jos admisia in nici un caz

trebuie desfacute intradevar cateva piese insa nu trebuie data jos admisia sau cel putin daca e la fel precum la modelul care e al meu 2.5 m54 din 2001 dublu vanos

Exista vreo metoda sa verific daca functioneaza sau nu vala CCV (separator ulei) ?

Ok . mersi . Cred ca trebuie sa schimb si eu supapa atunci. Cate furtune ai schimbat cu CCV?

conform facturii(ID componente),tot ce se vede in link am schimbat.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/325i-M54/LHD/N/2002/january/browse/engine/crankcase_ventilation_oil_separator/

Si tot conform facturii ,cu totul m-a costat 1171 ron.

Edited by crtir

conform facturii(ID componente),tot ce se vede in link am schimbat.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/325i-M54/LHD/N/2002/january/browse/engine/crankcase_ventilation_oil_separator/

Si tot conform facturii ,cu totul m-a costat 1171 ron.

multumesc