Jump to content

Accident pe E85 X1 cu Logan

Sedan

Recommended Posts

Din cei care au mers cu mine in masina 90% zic ca sunt nebun sau se abtin si zic doar "vitezoman". Restul de 10% imi spun ca le place cum conduc.

Si eu recunosc ca o calc destul de des, insa mereu cand apas pe acceleratie iau in considerare foarte multe lucruri... mult mai multe decat atunci cand merg constant. Ma uit mai in fata ca de obicei si iau in considerare diferite scenarii absurde (gen cum ar fi daca iese ala fara sa se uite, cum ar fi daca ala nu apreciaza distanta bine si faptul ca eu accelerez.... si accelerez mai repede decat se asteapta, etc).

Cu alte chestii vad ca respect regulamentul mai strict decat majoritatea soferilor de pe strada (asigurat si ras-asigurat, semnalizat, mers pe prima banda, culoarea la semafor, pe cat posibil evit sa blochez intersectia), dar viteza recunosc ca nu o respect.

Sunt convins ca nimeni nu respecta totul ca in lege dar odata ce o facem ne asumam un risc.Viteza si neatentia sunt cele care ucid cel mai des iar ce ai subliniat tu,filon,ca trebuie "sa adaptam viteza la conditiile de drum" e o idee mai mult decat sanatoasa si corecta.Recunosc ca nu merg mereu cu viteza legala dar nu o depasesc cu mult la "drum de croaziera" iar odata ce o fac am o atentie sporita la ce se intampla in jur.S-a dezvoltat putin subiectul dar ma bucur ca am lamurit anumite aspecte legate de viteza pe drumul cu prioritate.Cititi exemplu acela extrem pe care l-am dat cu acei vitezomani in oras si veti intelege ce am vrut sa spun cu inconstienta la volan si acea prioritate pe care o ai...

Mai oameni buni. O sa-mi sariti toti in cap.

Voi chiar credeti ca limitele de viteza sunt puse asa de doru lelii? Nu bre, sunt puse tocmai ca sa traim, toti. Nu sa murim intre fiare ca prostii.

.....

D-rive...sa stii ca uneori am impresia ca sunt puse in doru lelii, in unele sate cand treci pe E60 e limita de 50 iar in altele pe acelasi E60 e limita de 60, nu e absolut nici o diferenta de nivel sau curbe periculoase sau altceva e aproape identic cu satul precedent...sau: marcajele de pe drumurile tarii (pe acelasi E60 ca am drumuri dese la Brasov), in unele locuri e linie intrerupta in curba la dreapta, cum sa pot depasi cand in fata mea este o duba si vine curba la dreapta si nu vad nimic, nu depasesc stau pe fundul meu (uneori rad cu nevasta si zic ca statul ma saboteaza, vrea sa scape de contribuabili :) ), in alte ocazii (tot E60) linie dreapta cu spatii imense de depasire...marcaj: linie dubla continua...ma pot asigura vad lejer in fata 800-1000m, dar legea nu ma lasa...si nu cred ca sunt singurul care a intalnit astfel de probleme...stiu...legile sunt facut e sa fie respectate...dar la noi legile asa sunt facute ca tu sa le incalci sau cel putin te instiga a le incalca...

Edited by MscleMike

@filon. Nu ma laudam. Spuneam doar ce poate masina. Eram cu nisfe colegi de forum si am mers putin mai la limita dar dupa portia de adrenalina am condus cat se poate de echilibrat.

Recunosc ca in tinerete conduceam cam cretinel... si am scapat fara nici cea mai mica zgarietura dar mai pe la 35 de ani am inteles faptul ca norocul, sansa, nu tin la infinit. S-a schimbat si circulatia in sine.

Eu mefg de obicei cu viteza care mi-o permite traficul dar niciodata cu mai mult de 10-20 km/h peste limita legala.

Scz pt greseli.scriu de pe tel.

@filon. Nu ma laudam. Spuneam doar ce poate masina. Eram cu nisfe colegi de forum si am mers putin mai la limita dar dupa portia de adrenalina am condus cat se poate de echilibrat.

Recunosc ca in tinerete conduceam cam cretinel... si am scapat fara nici cea mai mica zgarietura dar mai pe la 35 de ani am inteles faptul ca norocul, sansa, nu tin la infinit. S-a schimbat si circulatia in sine.

Eu mefg de obicei cu viteza care mi-o permite traficul dar niciodata cu mai mult de 10-20 km/h peste limita legala.

Scz pt greseli.scriu de pe tel.

De acord cu tine, cam asa am ajuns sa cred si eu.