Jump to content

Problema filtru particule e92 320d

Recommended Posts

Acum un an mi-am cumparat un bmw serie 3 coupe 2nd hand la 16800km reali, masina inca in garantie o luna (in prezent iesita), este vorba de un e92 320d din 2008, la care la 32000km, am impresia ca am deja probleme cu filtrul de particule, mentionez ca masina este resoftata la RBN, nu am exagerat cu puterea am undeva intre 207-212 cai (unde maxim era 225cp).

Aveti idee de vreo metoda de curatarea filtrului, fara ca sa fie nevoie sa-l schimb? pentru ca am inteles ca ar fi destul de costisitor, iar in cazul de fata prefer sa-mi scot softul, pentru ca banuiesc ca si datorita lui mi-ar da mai mult fum, lucru ce ingreuneaza filtrarea lui.

Astept cateva pareri/idei/raspunsuri vis'a vis de problema mea.

O sa fac si o poza la eroarea pe care mi-o da, pentru a fi sigur daca intr-adevar este filtrul de particule, multumesc tuturor :)

Acum un an mi-am cumparat un bmw serie 3 coupe 2nd hand la 16800km reali, masina inca in garantie o luna (in prezent iesita), este vorba de un e92 320d din 2008, la care la 32000km, am impresia ca am deja probleme cu filtrul de particule, mentionez ca masina este resoftata la RBN, nu am exagerat cu puterea am undeva intre 207-212 cai (unde maxim era 225cp).

Aveti idee de vreo metoda de curatarea filtrului, fara ca sa fie nevoie sa-l schimb? pentru ca am inteles ca ar fi destul de costisitor, iar in cazul de fata prefer sa-mi scot softul, pentru ca banuiesc ca si datorita lui mi-ar da mai mult fum, lucru ce ingreuneaza filtrarea lui.

Astept cateva pareri/idei/raspunsuri vis'a vis de problema mea.

O sa fac si o poza la eroarea pe care mi-o da, pentru a fi sigur daca intr-adevar este filtrul de particule, multumesc tuturor :)

32000km ???? Nu nu are cum sa fie filtrul de particule. Trebuie sa tina cel putin 180-200k km. Hai 150k km dar sub 50.000 nu.

Pune o poza cu eroarea.

Legat de filtrul de particule, vezi ca exista o gramada de topicuri pe aceasta tema. foloseste functia SEARCH cu incredere.

poi atunci 335 d cu cei 580nm...ce cutie are? eu stiam tot de steptronic, ca sunt aceleasi cutii...

Doar nu crezi ca 335d are aceeasi cutie ca si 320d :poke:

Toate se numesc steptronic, insa sunt cutii diferite, proiectate sa suporte cupluri si puteri diferite.

Masinile noi dotate cu filtru de particule sunt gandite sa isi programeze singure regenerarea DPF-ului.

In cazul unui flow mai mare al gazelor,flow imposibil de realizat cu softul original doar prin parcurgerea multor km.

Este posibil ca acest soft sa-ti fi epuizat regenerarea DPF-ului , si acum ar trebui sa traga mai infundat .

Eu iti recomand sa faci un by-pass la sondele lambda si sa scoti DPF-ul .

In felul asta scapi si de problema schimbarii sale si masina va trage si mai bine.

PS: de cati km ai softul si in ce a constat modificarea?

Si sa nu uiti sa schimbi uleiul in cutie ,lucru valabil atat la manuala si auto.

Edited by Stefan_e46