Jump to content

jante pe 17 pe e 46?

Recommended Posts

pot monta jante pe 17 cu et 20 pe e46 318i fara sa frece si/sau trebuie sa fac inele pe butuc sau alte modificari? ce cauciucuri ar trebui sa pun ? acum am jante pe 15 de pe seria 5 si am pus inele pe butuc ca nu se centrau bine.ce parere aveti se merita efortul?

te rog lamurestema si pe mine cu o treaba, cu cat et este mai mare cu atat butucul este mai mare? adica imi scoate jantele inafara?

Cu cat ET-ul este mai mic, cu atat "iti scoate rotile" in afara masinii. Fireste ca mai depinde si de latimea jantei. La un E46, un ET de 20 S-AR PUTEA sa mearga daca pui jante de 7,5" sau max 8".

Poti monta fara probleme. In funtie de ce J si ce ET au jantele iti alegi anvelopele.

Alex, "J"-ul este PROFILUL jantei, deci e o CONSTANTA!!!! Nu exista "in functie" de ......:laugh:

Cu cat ET-ul este mai mic, cu atat "iti scoate rotile" in afara masinii. Fireste ca mai depinde si de latimea jantei. La un E46, un ET de 20 S-AR PUTEA sa mearga daca pui jante de 7,5" sau max 8".

am inteles, am probat si eu unele pe 17 cu cauciucuri 225R45 cu 8j si imi atingeau in aripi pe spate, se vedeau ca au butucul dus in interior de i-mi scotea rotile inafara dar nu scria et de cat este...sau nu am stiut io sa ma uit

Edited by nutu 18

Alex, "J"-ul este PROFILUL jantei, deci e o CONSTANTA!!!! Nu exista "in functie" de ......:laugh:

Exista un foarte mare in functie de, fiindca daca ai 8j pui o dimensiune de anvelopa si daca ai 10j pui o alta. Deci este in functie de :p

Plus, ca la jante cu ET mic pe seria 3, conteaza foarte mult toate specificatiile jantei.

Exista un foarte mare in functie de, fiindca daca ai 8j pui o dimensiune de anvelopa si daca ai 10j pui o alta. Deci este in functie de :p

Plus, ca la jante cu ET mic pe seria 3, conteaza foarte mult toate specificatiile jantei.

Alex, dom' inginer, repet: de la tine am pretentii!! Ok? Tu stii si trebuie sa te exprimi ca un inginer!!

Deci, J-ul reprezinta PROFILUL jantei!! NU ESTE o unitate de masura! Latimea jantei se masoara in TOLI, dar profilul este o CONSTANTA. In cazul masinilor moderne, profilul, tipul e notat cu litera J. Atat!

Total de acord, dar eu explic pe romaneste treaba :p

Pe scurt: 17" ET20 8j cu 215/45/17 nu freaca pe e46. Daca are suspensie sport, atunci 205/45 sau 215/40 (in functie de cat de lasata e masina) merge la fix.

Las' ca te prind eu, diseara!!

Pe scurt, roti pe 17", ET 20 si latimea de 8" (pneu 215/45) NU atinge pe un E46. Corect!

Eu am un set (care vroiam sa le dau) cu ET 34... ce pot sa spun e ca dupa parerea mea este ET-ul perfect (pentru E46 cel putin)... scoate rotile in afara, facand masina sa arate super si chiar daca se coboara spatele mult, nu atinge absolut deloc in aripa.

Eu unul nu as risca un ET mai mic de 34 la jante de 17... am vazut cum arata si cu roata bagata mult sub aripa si cred ca un ET mai mic ar fi atins cu siguranta.

am inteles, am probat si eu unele pe 17 cu cauciucuri 225R45 cu 8j si imi atingeau in aripi pe spate, se vedeau ca au butucul dus in interior de i-mi scotea rotile inafara dar nu scria et de cat este...sau nu am stiut io sa ma uit

cu siguranta nu era jante originale de iti atingeau aripa, 245/45/17 8j am eu pe spate, si mai este distanta suficienta intre aripa si roata pot pune linistit si 255...pt jante pe 17 8j ET-ul dat de BMW e 47