Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Reglare focalizare faruri E39

Cosminas

Recommended Posts

Salutare la tot norodul proprietar de Bmw.Va mai deranjez cu un mic topic pe tema reglarii focalizarii fasciculului pentru un E39 cu faruri prefacelift.Ieri am inclocuit cu succes in apartamentul proprietate personala reglajele farurilor masinii mele si va intreb despre problema pentru ca in momentul de fata ,noaptea luminez doar sufrageriile,dormitoarele,baile si bucatatriile de pe la etajele 3-4 cu farurile mele nereglate.In cuvinte mai putine as vrea sa stiu cam ce lungime trebuie sa aiba fasciculul si deassemenea ce inaltime sa aiba punctul focal fata de pamant...

P.S. un DIY pentru cei care cauta

si un desen cu ceea ce intreb...bafta maxima

Conform manualului reglajul corect al farurilor se poate face in felul urmator: pui masina la o distanta de 10m de un zid de beton sau un gard, solul sa fie perfect drept , faza scurta trebuie sa bata la 30cm de sol, iara faza lunga la 1m parca, dar daca reglezi faza scurta corespunzator, atunci vei regla corect si faza lunga deoarece sunt pe acelasi reglaj.

Conform manualului reglajul corect al farurilor se poate face in felul urmator: pui masina la o distanta de 10m de un zid de beton sau un gard, solul sa fie perfect drept , faza scurta trebuie sa bata la 30cm de sol, iara faza lunga la 1m parca, dar daca reglezi faza scurta corespunzator, atunci vei regla corect si faza lunga deoarece sunt pe acelasi reglaj.

Mersi frumos de raspuns...asa-i faza scurta este pe acelasi reglaj cu faza lunga...

Edited by Cosminas

• 4 months later...
Am incercat si eu acuma seara sa le reglez,am trecut la bosch cu lupa pe e36. Am cam reusit sa zic, dar vroiam sa va intreb daca pot sa il reglez pe cel din stanga sa bata un pic mai spre dreapta? Nu stiam de reglajele standard, dar maine o sa le verific, totusi cred ca sunt reglate bine pe inaltime.