Jump to content

Problema uzura pneuri spate

Recommended Posts

20110816163900798.pdfSalutare

Am si eu o nelamurire. Mi s-au uzat pneurile spate doar pe parte din interior, atasez si o poza. Problema e ca mi s-a reglat convergenta in urma cu 16.000km si am si rezultatele. Puteti sa imi spuneti , care stie sa le interpreteze, daca sunt ok?post-11270-0-79404300-1313562413_thumb.jpg

Edited by primaru

@bala

Am citit topicul tau, dar intrebarea mea este daca sunt ok rezultatele. Mie mi se pare ca stau cam asa / \ rotile pe spate. Cam cati km ar trebui sa tina pneurile? 30.000km sunt ok?

Trebuie sa ma uit acasa pe hartia cu unghiuri. Asa nu imi dau seama insa dupa parerea mea nu e de la unghiuri.

La unghiuri, ti se uzeaza de la interiorul rotii spre mijloc pe o banda mai larga si uzura se pierde incet incet inspre mijloc. Banda la tine (si la mine) este ingusta si se termina brusc, asta din cauza ca la curbe roata nu mai sta cum trebuie si "barbereste" marginea rotii.

La mine, cum deja eram disperat, le-am pus aproape || fara aproape nicio cadere si NU s-a schimbat aproape nimic. Roata se uza la fel de rapid.

Uzura rotilor depinde de tipul lor si de cum conduci. La mine, Dunlop SP 01 RFT 245/40/18 au tinut 50k km si mai duceau sigur pana la 60.000km. Pe toata perioada asta, nu a aparut nicio uzura pe interior/exterior sau mijloc. Dupa ce au inceput problemele, faceam doar cateva mii si explodau ! Cred ca undeva intre 20k km si 50k km ar trebui sa fie OK.

@bala

Am citit topicul tau, dar intrebarea mea este daca sunt ok rezultatele. Mie mi se pare ca stau cam asa / \ rotile pe spate. Cam cati km ar trebui sa tina pneurile? 30.000km sunt ok?

Pai conform la ce vad pe acel pdf nu ti-au facut mai nimic.

Conform bazei lor de date(care nu stiu daca e si ala ok) valoarea din mijloc reprezinta idealul iar stanga/dreapta marginile maximale admise.

Apoi la campul masurat ai niste valori proaste(pentru ca nu se incadreaza in valorile din DB) iar la campul reglaj sunt la fel de proaste(de ce mai multe ori nu ti-au schimbat nimic, adica sunt aceleasi valori proaste)

Iti recomand sa te duci la un service serios(astia pana si mailul il au pe gmail :hyper: ) sau chiar la reprezentanta.(este intradevar mult mai scump dar daca te gandesti ca ai omorat cauciucuri cred ca pana la urma iesi mai ieftin daca faci o geometrie bine)

Fata a fost reglata din nou pentru ca imi statea volanul inclinat , deci ce e in fisa pentru puntea fata nu e concludent.

Pe mine ma intereseaza spatele, care si cand aveam cauciucuri pe 15 mi le uza, dar uzura era pana la jumatea latimii cauciucului, dupa 30.000 cauciucul inca era in stare buna.

De cand am pus pe spate RTF le-a uzat asa, sa zic ca am mers cam 15.000, dar cauciucurile nu erau noi si aveau putina uzura exact pe partea din interior.....

NU mi s-a parut ca masina sa fie instabila.

Eu am mers 50k km cu RFT-uri si nu s-au uzat deloc asimetric. deci nu e de la RFT-uri. S-ar putea sa fie mai sensibile decat un cauciuc normal insa daca le uzeaza asa ai o problema la masina.

Acum am tot RFT. Inca nu mi-am dat seama daca a mai uzat roata desi am facut 2500km. Oricum, la primavara schimb si bratele pentru ca se misca extrem de uzor capetele. Nu au joc dar asa, preventiv.