Jump to content

Vreau si eu un BMW

bubu782001

Recommended Posts

Buna ziua la toti stimabili useri de pe acest forum.

Sunt pe acest forum pentru ca intentionez sa schimb macazul...in sesnul ca vreau sa trec la o alta clasa de masina.

Nu pot spune ca ma dau afara banii din casa...insa de bine de rau pot intretine cu succes o masinuta (Renault Twingo 16v). Ma pot mandrii ca aceasta jucarica a fost (si inca este) in stare sa-mi ofere senzatii destul de tari la cei 75cp pe care ii are. Iar Renault implica destul de multe cheltuieli - si mai grav ca sunt costisitoare...

Acuma vreau ceva mai mare. Bine, mare mare...dar cat?

Asadar ma gandesc la urmatoarea combinatie: 320 d sau i - aici inca stau si cuget (nu am avut niciodata diesel), cutie automata (nu vreau sa ma gandesc fara) - in ciuda faptului ca daca nu este ok din start este cam nasoala treaba... climatronic, pilot automat...etc etc restul - un carpc + un centrafuse, eventual un kit de senzori de parcare via usb se pot lua... -> de aici as avea radio, gps, bt etc. Sunt programator ma pricep bine la IT nu e pb...chiar si la diagnoze...am totul despre renault (de la Clip, la DDT2000 iar daca aveti nevoie pot sa va ajut). Dar sa lasam Francezul sa faca parfumuri si champagne...si pe German sa faca masini.

As vrea sa imi recomandati (daca se poate) si alte pareri, sfaturi de achizitie eventual insotide de argumente... mentionez ca mai mult de un 6500 - 7000 euro nu pot sa-mi permit...(de fapt nu consider ca merita)...iar ca an, prefer sa caut un sfarsit de serie - sa zicem un E46...decat ceva nou si crud care sa sufere de bolile copilariei.

Multi amici mi-au recomandat sa nu imi iau BMW pentru ca citez "BMW-urile de la noi sunt alergate si haituite". Pe de alta parte habar nu am cum se conduc masinile cu tractiune pe spate - nu am condus niciodata. Iarna este asa de nasol ?

Cu stima,

Edited by bubu782001

Buna ziua la toti stimabili useri de pe acest forum.

Sunt pe acest forum pentru ca intentionez sa schimb macazul...in sesnul ca vreau sa trec la o alta clasa de masina.

Nu pot spune ca ma dau afara banii din casa...insa de bine de rau pot intretine cu succes o masinuta (Renault Twingo 16v). Ma pot mandrii ca aceasta jucarica a fost (si inca este) in stare sa-mi ofere senzatii destul de tari la cei 75cp pe care ii are. Iar Renault implica destul de multe cheltuieli - si mai grav ca sunt costisitoare...

Acuma vreau ceva mai mare. Bine, mare mare...dar cat?

Asadar ma gandesc la urmatoarea combinatie: 320 d sau i - aici inca stau si cuget (nu am avut niciodata diesel), cutie automata (nu vreau sa ma gandesc fara) - in ciuda faptului ca daca nu este ok din start este cam nasoala treaba... climatronic, pilot automat...etc etc restul - un carpc + un centrafuse, eventual un kit de senzori de parcare via usb se pot lua... -> de aici as avea radio, gps, bt etc. Sunt programator ma pricep bine la IT nu e pb...chiar si la diagnoze...am totul despre renault (de la Clip, la DDT2000 iar daca aveti nevoie pot sa va ajut). Dar sa lasam Francezul sa faca parfumuri si champagne...si pe German sa faca masini.

As vrea sa imi recomandati (daca se poate) si alte pareri, sfaturi de achizitie eventual insotide de argumente... mentionez ca mai mult de un 6500 - 7000 euro nu pot sa-mi permit...(de fapt nu consider ca merita)...iar ca an, prefer sa caut un sfarsit de serie - sa zicem un E46...decat ceva nou si crud care sa sufere de bolile copilariei.

Multi amici mi-au recomandat sa nu imi iau BMW pentru ca citez "BMW-urile de la noi sunt alergate si haituite". Pe de alta parte habar nu am cum se conduc masinile cu tractiune pe spate - nu am condus niciodata. Iarna este asa de nasol ?

Cu stima,

La ce te referi cand ai spus/scris ceea ce am accentuat eu mai sus?

Salut! Mai pui ceva si ti-o dau pe a mea http://www.autovit.ro/bmw-320-C19658731.html

O vand ca nu prea o folosesc..si vreau sa trec la 325

No offence ...ii ofera senzatii tari in depasiri cand vede ca vine ceva din fata si nu prea poate sa treaca....Sper sa nu te superi e o gluma..am avut si eu Renault

Edited by Mircea-Si

Mai, ca o paranteza...dracia de Twingo are 830kg..ori la 75cp trage ceva...si 16v este un motorachis destul de elastic. Am cam exagerat e drep cu senzatiile tari :download: ...insa m-am dus in 189km/h (pe bord - probabil real aveam 180) si asta fara vant din spate (care m-ar fi ajutat enorm :yahoo: ) sau la vale...pe A2.

Chiar este ok jucarica, si ca dotari sta binisor, directie asistata electrica, trapa de sticla electrica, ac, abs, 4 airbag-uri, oglinzi electrice cu incalzire in fine ..cate puteau sa incapa in "cutiuta aia de chibrituri" (oricum ca spatiu in habitaclu, este imens pt clasa ei).

Revenin la BMW, as merge pe varianta "cutie automata + nr de km" insa nu stiu daca km nu sunt manariti ...

Deci E46 pana in 2005 au fost facute nu? un 2004 ar fi ok? Acuma...de unde as iesi mai ok? Sa o cumpar din Germania ? sau ies mai scump ca in Romania?

Intretinerea acestor masini...este foarte costisitoare? Acuma logic, depinde si de bafta...

Am inteles ca ar avea pb cu electronicele...crapa calculatoare samd. E adevarat?

Cu stima,

Edited by bubu782001

Deci E46 pana in 2005 au fost facute nu? un 2004 ar fi ok? Acuma...de unde as iesi mai ok? Sa o cumpar din Germania ? sau ies mai scump ca in Romania?

Intretinerea acestor masini...este foarte costisitoare? Acuma logic, depinde si de bafta...

Am inteles ca ar avea pb cu electronicele...crapa calculatoare samd. E adevarat?

Cu stima,

Pentru raspunsuri la toate astea citeste:

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/26647-bmw-seria-3-e46/

Nu are sens sa mai fie scrise inca odata.

Pai mai ieftin iesi din ro, la cat e taxa acum, dar si mai rau, in sensul ca iei o masina cu sau fara probleme ascunse (ca la orice marca, nu e neaparat vb de bmw).

Daca vrei o masina buna, cu istoric real, in Germania ai de unde alege, sunt si la noi ce-i drept, mai putine.

Apoi nu stiu daca te incadrezi in buget sa iei din 2004. Sunt masini la banii astia din 2004, dar cum ziceam, nu stii ce iei.

Km manariti sunt usor de depistat, cu o intrebare la reprezentanta. Adica iti faci o idee, cat avea la intrarea in tara, cat are acum.

ca si recomandare, mergi pe E46 320d facelift(>08/2001).

Exact :)

eu te-as sfatui sa eviti automata la o masina care o sa aiba ceva km la bord.

La fel de exact.

Tu ziceai "cutie automata (nu vreau sa ma gandesc fara)" ...eu zic sa te gandesti MULT MAI BINE si sa o iei fara. Sau daca-ti permiti sa dai 2000 E daca-ti pica cutie, go for it :) Ia automata. Daca nu, las-o :)

Mai, ca o paranteza...dracia de Twingo are 830kg..ori la 75cp trage ceva...si 16v este un motorachis destul de elastic. Am cam exagerat e drep cu senzatiile tari :download: ...insa m-am dus in 189km/h (pe bord - probabil real aveam 180) si asta fara vant din spate (care m-ar fi ajutat enorm :yahoo: ) sau la vale...pe A2.

Max. Power: 75 PS / 74 bhp / 55.2 kW @ 5500 rpm

Max. Torque: 105.0 Nm / 77 ft.lb / 10.7 kgm @ 4250 rpm

Acceleration: 0-100 km/h in 11.70 seconds

Top speed 168 km/h (104 mph)

atat aveai real. ca pe bord iti arata 190, partea a doua.

masina nu depaseste fara modificari viteza maxima constructiva.

E46 s-au facut pana in 2004,in 2005 deja au iesit e90. Daca spui ca ai trecut la munca de birou,banuiesc ca nu mai faci atat de multi km cum faceai cand erai pe teren; in cazul asta ai putea sa optezi chiar si pt un motor pe benzina mai maricel (de la 320 in sus)...nu o sa te afecteze prea mult consumul...si tinand cont de faptul ca in general benzinarele sunt un picut mai ieftine fata de cele diesel. Acum nu te astepta sa gasesti un model plin de optiuni la suma pe care o ai...

Succes.

"Revenin la BMW, as merge pe varianta "cutie automata + nr de km" insa nu stiu daca km nu sunt manariti ...

Am inteles ca ar avea pb cu electronicele...crapa calculatoare samd. E adevarat?"

E46 pana-n 2005 parca, un 2004 ar fi ideal, dar nu stiu daca te incadrezi in bani, cel putin daca-l iei de afara, sigur nu...

Intretinerea la un 320d nu e deloc costisitoare si e masina ideala din punct de vedere al raportului consum, calitate, pret, taxe, putere, tot ce vrei. Probleme cu electronicele ...daca e sa fie...are orice masina din 2000 incolo, de cand au bagat multe calculatoare-n ele...dar pana acum am avut doua 320d-uri (un E46 si am un E90), ambele cu 200 000 km si pana acum n-am avut nicio problema. Desigur, tu din 2004, greu gasesc cu pana-n 200 000 km iar sub 2004 si mai greu. Parerea mea e sa incerci macar un 2002 320d. E varianta cu facelift, 150 de cai, super masina.

Tot parerea mea este sa nu iei benzinar, consuma 15 % in oras sigur...dar tu stii mai bine. Plus ca la orice motor peste 2000 cmc, impozitul e mai mare. Mai vezi tu :)

Bun, adevarul e ca nu am simtit lipsa cutiei automate (nu am avut cutie automata) asa ca as putea trece relativ usor peste aceasta optiune... :cry:

Nu am spus ca o iau acuma. Acuma sunt in faza de informare, documentare. Decat sa imi dau cu pumnii in cap as mai putea astepta ceva si sa-mi iau ceva la un pret mai maricel.

Deci un E46 de prin 2004 320d ar fi ok ? Pb este ca nu fac multi km, mai mult de 15 mii pe an nu prea am facut.

Apropo...320d respectiv 320i intra in zona de impozitare intre 1601cmc - 2000cmc ? Sau sunt bagate peste 2000cmc ?

E46 sunt Euro 4 in 2004? Pe ce motorizari ?

Edited by bubu782001

Bun, adevarul e ca nu am simtit lipsa cutiei automate (ca nu am avut cutie automata) asa ca as putea trece relativ usor peste aceasta optiune... :cry:

Nu am spus ca o iau acuma. Acuma sunt in faza de informare, documentare. Decat sa imi dau cu pumnii in cap as mai putea astepta ceva si sa-mi iau ceva la un pret mai maricel.

Deci un E46 de prin 2004 320d ar fi ok ? Pb este ca nu fac multi km, mai mult de 15 mii pe an nu prea am facut.

Apropo...320d respectiv 320i intra in zona de impozitare intre 1601cmc - 2000cmc ? Sau sunt bagate peste 2000cmc ?

F bine, uita de cutia automata :) Un E46 din 2004 ar fi ideal. Dar merge si din 2002, e aceeasi masina, acelasi motor (daca ne referim la 320d). Daca nu faci prea multi km, e ok si o masina pe benzina. Dar tu stii daca iti convine sa-ti consume 12...13 % cel putin, in oras :)

320d e sigur pana-n 2000 cmc, are 1995 cmc. De 320i nu stiu, mi se pare ca sunt doua motoare, unul pana-n 2000 cmc, de 150 de cai si altul de 2200 cmc, 170 de cai.