Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Huruit roata fata stanga dispare la 120 km/h

Recommended Posts

Incepand de ieri de pe drum mi a aparut un huruit pe fata stanga

placute noi, discuri noi suspensii noi

la viteze mici pana la 120 km/h huruitul e prezent

peste 120 km/h dispare

am oprit din 50 in 50 km si am tot ridicat masina si am invartit roata si e ok!

am mers asa vreo 600 km

am schimbat si rotile intre ele si tot asa

ce poate fi?

la un sevice mi a spus ca ar fi rulmentul desi la invartit roata e fff putin sesizabil

cica as putea sa merg asa daca nu ma deranjeaza zgomotul

nu ai ce sa patesti

astept pareri

multumesc

la un sevice mi a spus ca ar fi rulmentul desi la invartit roata e fff putin sesizabil

cica as putea sa merg asa daca nu ma deranjeaza zgomotul

Un rulment dus este extrem de periculos. Poate sa se sparga o bila in mers si sa iti faca pagube mari. Sau mai rau, un accident.

Tin sa repet de la un service mi a spus ca nu e mare problema

Si service ul e in patria unde aceste masini se fabrica!

Huruie fff tare in jurul vitezei de 70-80 km/h si 100-120 km/h dupa care dispare!

Huruie la viraje stanga si nu huruie la viraje pe dreapta!

Am comandat deja rulmentul si tre sa caut service sa il schimb daca nu il schimb eu daca ma voi pricepe!

Pai atunci, daca o tii tot pe a ta, dupa ce ne-ai mai intrebat pe noi? Doar asa? Daca ceva nu e ok, schimba! Asta doar daca tii la masina ta.

Nu am intrebat numai asa!

Am tot cautat pe net despre aceasta problema!

Il schimb dar nu il am inca!

Tin f mult la masina!

E veche saraca, dar se tine bine!

BMW e BMW!

M-am speriat tare cand m-a luat cu huruitul!

Tocmai ce schimbasem unul pe spate dreapta!

Nici nu ai cum sa scapi de probleme in Turda i-o apucat pe astia boala ""cartitelor" sparg, sapa si astupa!

E dezastru!

E boala grea si se ia si la alte orase!

Va multumesc mult de ajutor si ne auyim dupa ce reusesc sa il schimb!

Nu am intrebat numai asa!

Am tot cautat pe net despre aceasta problema!

Il schimb dar nu il am inca!

Tin f mult la masina!

E veche saraca, dar se tine bine!

BMW e BMW!

M-am speriat tare cand m-a luat cu huruitul!

Tocmai ce schimbasem unul pe spate dreapta!

Nici nu ai cum sa scapi de probleme in Turda i-o apucat pe astia boala ""cartitelor" sparg, sapa si astupa!

E dezastru!

E boala grea si se ia si la alte orase!

Va multumesc mult de ajutor si ne auyim dupa ce reusesc sa il schimb!

Asta cu BMW e BMW este depasita rau.

Sunt electronist la o multinationala unde se fabrica componente pentru masini: navigatie. bord, HUD, chei etc. Aceiasi electronica (piese) sunt si pe Renault, si pe VW si pe BMW F01. DAR FIX ACELEASI (peste 98%). Identice! Diferenta intre un Opel si un BMW o face in mare numarul de componente electronice si softul. Atat. In rest este la fel.Eventual ceva microcontrolere mai rasarite pt BMW insa restul sunt la fel.

Idem, pentru alte componente. Cum daca pe un Renault daca se sparge rulmentul, se poate infrana roata in curba la 100km/h si ajungi pe aratura, asa si la BMW. De ce? Pentru ca sunt relativ aceiasi rulmenti. Aceleasi bucse etc.

Pana la urma este vorba de sguranta ta. Cauta pe net daca nu ne crezi pe noi ce se poate intampla in caz de rulment spart.

P.S. exemplele cu marcile de mai sus sunt doar intamplatoare.

Asta cu BMW e BMW este depasita rau.

Sunt electronist la o multinationala unde se fabrica componente pentru masini: navigatie. bord, HUD, chei etc. Aceiasi electronica (piese) sunt si pe Renault, si pe VW si pe BMW F01. DAR FIX ACELEASI (peste 98%). Identice! Diferenta intre un Opel si un BMW o face in mare numarul de componente electronice si softul. Atat. In rest este la fel.Eventual ceva microcontrolere mai rasarite pt BMW insa restul sunt la fel.

Idem, pentru alte componente. Cum daca pe un Renault daca se sparge rulmentul, se poate infrana roata in curba la 100km/h si ajungi pe aratura, asa si la BMW. De ce? Pentru ca sunt relativ aceiasi rulmenti. Aceleasi bucse etc.

Pana la urma este vorba de sguranta ta. Cauta pe net daca nu ne crezi pe noi ce se poate intampla in caz de rulment spart.

P.S. exemplele cu marcile de mai sus sunt doar intamplatoare.

Perfecta dreptate!

Diferenta cred ca o face doar seviciile cu care achizitionezi masina!

Si service-urile si aici si in Germania cam sunt pline cu noile modele!

In 97 cam exista o diferenta intre producatori de auto mica dar era!

rezolvat.

am fost la un service in Germania, au comandat piesa FAG au inlocuit rulmentul uzat si am platit 159 euro!

Super ok au lucrat toate suruburile le-au strans cu cheia dinamometrica, ceea ce eu nu am vazut la niciun service la care am fost in Romania!

Ultima oara astia de la Dacia service mi au strans prezoanele cu pistolul cum se obisnuieste cam peste tot si cand sa umblu la roata nu am reusit deloc si am si crapat 2 chei de roti si doar la o vulcanizare cu pierderea a 2 prezoane am reusit de am dat roata jos!

Daca strangi la roata cu cheia dinamometrica pe 120 daN nici nu iti dai seama cat de putin trebuie strans!

Va multumesc pt ajutor si sa auzim numai de bine!

Sa ne fereasca D-zeu de drumuri proaste ca asta e moartea masinilor noastre!

salut..am si eu o intrebare: huruitul aparea la o anumita viteza si diparea la 120? sau era prezent si la viteze foarte mici (de exemplu in oras)...am observat ca si la mine se aude ceva dar pe spate (ca un vuiet asa) dar apare pe la 80-100 si treptat dipare ...eu ma gandeam ca e de la cauciucuri (sunt profil V si sunt intermediare )...multumesc

salut..am si eu o intrebare: huruitul aparea la o anumita viteza si diparea la 120? sau era prezent si la viteze foarte mici (de exemplu in oras)...am observat ca si la mine se aude ceva dar pe spate (ca un vuiet asa) dar apare pe la 80-100 si treptat dipare ...eu ma gandeam ca e de la cauciucuri (sunt profil V si sunt intermediare )...multumesc

Huruitul era prezent si la viteze mici in oras, dar peste 80 km/h era insuportabil!

Dupa 120 km/h nimik!Liniste!

pune masina pe cric si invarte roata poate sesizezi ceva!incearca in viraje ca si asa poti sa iti dai seama!

• 1 month later...

RULMENTULLLLLLLLLLLL!

imi cer scuze!in primul post a fost mentionat ca e vorba de huruit in partea din fata a masinii,fapt care se datoreaza uzurii piesei nr 5 din imagine.

post-50681-0-59600700-1317918976_thumb.png

e intradevar vorba de un rulment.

bravo sebilica 73.te-ai prins!

Edited by popi112

imi cer scuze!in primul post a fost mentionat ca e vorba de huruit in partea din fata a masinii,fapt care se datoreaza uzurii piesei nr 5 din imagine.

post-50681-0-59600700-1317918976_thumb.png

e intradevar vorba de un rulment.

bravo sebilica 73.te-ai prins!

nu am citit decat problema nu si restul posturilor ,crezi ca i-am dat raspunsul uitandu-ma pe postul tau ?

esti cumva ironic ?

ai gresit tinta ,nu asta a fost intentia ,nu am vrut sa iti iau premiul :goodjob:

nu am citit decat problema nu si restul posturilor ,crezi ca i-am dat raspunsul uitandu-ma pe postul tau ?

esti cumva ironic ?

ai gresit tinta ,nu asta a fost intentia ,nu am vrut sa iti iau premiul :goodjob:

in primul rand trebuia sa citesti intregul topic,dupa care,(desi nu mai era cazul),sa fi dat(sau nu!)un raspuns.

...dar oricum,felicitari!

nu vreau sa castig vreun concurs , sau sa concurez cu cineva ,vroiam decat sa il ajut pe om.

multumesc de lamuriri

omul a fost lamurit de mult dar tu nu aveai de unde sa stii pentru ca ai dat o posibila solutie fara a citi toate posturile.

te-ai simtit luat peste picior,oarecum?asta e un risc la care te expui si pe care ti-l asumi atunci nu citesti intreaga poveste si raspunsurile aferente.

...legat de ajutorul pe care i l-ai dat omului,intradevar,l-ai ajutat enorm cu raspunsul tau,doar ca a fost dat...tardiv de tarziu!

...felicitari!