Jump to content

AJUTOR SCHIMBARE SENZOR PLACUTE FRANA

jonnyy_b

Recommended Posts

Am schimbat placutele de frana pe spate, fara a schimba senzorul. Initial nu am avut nici o eroare, si m-a mancat undeva sa umblu la resetari acolo la bord, si am resetat, ulterior aparandu-mi -25.000 la placute frana spate. A mai aparut eroarea cu SERVICE OVERDUE, si masina galbena pe rampa la bord, iar pe IDRIVE eroarea cu break pads. Am comadnat azi senzorul, maine imi vine. Spuneti-mi si mie va rog cum il schimb ? Eu din ce am vazut, se da jos roata, si se scoate din mufa din fir, si din etrier . Trebuie dat jos de tot etrierul? sau iese senzorul fara sa mai dau etrierul jos de pe disc ? Apoi imi vor disparea erorile acelea din bord ? Mai trebuie sa dau reset la placute de acolo de la bord ? Vor disparea toate erorile inclusiv acea cu SERVICE OVERDUE ?

Am schimbat placutele de frana pe spate, fara a schimba senzorul. Initial nu am avut nici o eroare, si m-a mancat undeva sa umblu la resetari acolo la bord, si am resetat, ulterior aparandu-mi -25.000 la placute frana spate. A mai aparut eroarea cu SERVICE OVERDUE, si masina galbena pe rampa la bord, iar pe IDRIVE eroarea cu break pads. Am comadnat azi senzorul, maine imi vine. Spuneti-mi si mie va rog cum il schimb ? Eu din ce am vazut, se da jos roata, si se scoate din mufa din fir, si din etrier . Trebuie dat jos de tot etrierul? sau iese senzorul fara sa mai dau etrierul jos de pe disc ? Apoi imi vor disparea erorile acelea din bord ? Mai trebuie sa dau reset la placute de acolo de la bord ? Vor disparea toate erorile inclusiv acea cu SERVICE OVERDUE ?

etrierul nu trebuie dat jos, insa placuta da. senzorul are un fel de clema care se prinde pe placuta. erorile nu iti dispar din bord. trebuie sa le stergi cu un tester.

Edited by adi_fox07

Poti sa scoti senzorul fara a demonta etrierul sau placutele.

Introduci o surublentita intre senzor si placuta si tragi senzorul afara cu grija,dupa care ii scoti mufa.

Cel nou il introduci pe placuta cu o usoara apasare,pana auzi un fel de click.

In final resetezi intervalul de schimb al placutelor!

Operatiune a decurs foarte bine :D, am dat jos roata, apoi si etrierul (desi puteam si fara sa il dau jos), dupa care am scos senzorul, l-am conectat pe cel nou, si atat. M-am dus la IDRIVE, tot aparea eroarea... Am resetat din bord, initial nu a mers... apoi am mai dat un OK, si a aparut OK 50.000 :D , si am scapat de toate erorile din bord ...si din IDRIVE referitor la placute...masina pe rampa etc ...care ma secau la ochi :). Si sa nu uitam...problema s-a rezolvat in compania si cu ajutorului colegului nostru KETH :drinks: