Jump to content

Cotiera E46

MOTANUL

Recommended Posts

Dupa 3 ani am decis sa-mi pun si eu cotiera. De 2 ani nu am gasit cotiera + tunel de bluetooth. Avand in vedere ca pretul de 400-600 lei mi se pare aberant pentru o bucata de plastic am luat o cotiera din anglia (volan dreapta).

Cotiera in sine este foarte buna (arata 99% ca o piesa abia cumparata; fara semne de uzura) - a necesitat unele adaptari si am prins-o in 2 din suruburile originale. Pana aici lucrurile au mers bine.

Dupa 1 zi de mers cu ea - am observat ca nu are nicio utilitate. Eu am ~1,90 si de la cot pana la cotiera sunt cam 5 cm. Nu am gasit niciun reglaj - cum este la octavia 2 de exemplu unde are un sistem de crichet si ramane blocata mai sus. (nici acolo nu vine bine din prima, dar exista solutii).

Adica ori ai ~1,70 sau cat o trebui sa vina bine, ori este un simplu obiect de design si atat. Pentru mine nu se poate vorbi de confort.

Avand in vedere ca pe masina am bluetooth original - si una din cutii este in spatele franei de mana - am si o problema suplimentara unde il prind.

Ca si o concluzie: Ori o bricolez la greu (o inalt ~ 5cm; modific si tunelul etc) ori pun tunelul vechi si o las balta.

http://img11.imageshack.us/img11/6506/201108250001.th.jpg

http://img200.imageshack.us/img200/1089/201108250026.th.jpg

http://img204.imageshack.us/img204/6607/201108260001.th.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/6163/201108260004.th.jpg

cotiera aia a fost gandita invers...asta e o problema...2 la mana daca esti inalt trebuie sa lasi scaunul mai jos si vei ajunge cu cotul pe cotiera...cotiera mi se pare foarte comoda ...nu cred ca pot fara ea... Edited by umbrella
  • Like 1

cotiera aia a fost gandita invers...asta e o problema...2 la mana daca esti inalt trebuie sa lasi scaunul mai jos si vei ajunge cu cotul pe cotiera...cotiera mi se pare foarte comoda ...nu cred ca pot fara ea...

Pai in cazul meu, cu scaunul maxim jos, tot ating plafonul usor. Nici nu se pune problema sa il tin altfel. BMW-ul este prea turtit pentru persoane inalte. Asta am spus de cand am luat masina si o sustin in continuare. In Seat nu ating plafonul cu scaunul maxim jos (desi este o clasa mai mica).

Asa nemultumit ca tine n-am mai vazut. Nu e topic in care sa nu iti exprimi nemultumirea fata de ceva de la BMW...

Pune una de Skoda daca te face fericit si gata.

Din primul topic mi-am exprimat si multumirile. Ca sa te fac fericit si azi, precizez ca am fost impresionat de calitatea fonoabsorbantului folosit. Pe langa ca avea 3 cm toate mufele erau imbracate intr-un material special sa nu zornaie.

Pe Patul lui Procust cu tine! :laugh:

Ce sa fac daca nu imi plac tiparele si sa fiu incadrat in tipare ! :thumbsup: :laugh:

Edited by MOTANUL

1. Cotiera aia nu o sa fie la fel de comoda ca cele normale (volan stanga), tocmai pentru ca au fost gandite invers. Pana nu o schimbi o sa te tot plangi de comfort.

2. Am 1.97, stau foarte bine in e46 si chiar mi-am pus consola+cotiera de e46 pe urs, tocmai pentru ca este foarte comoda.

Nu stiu daca am fost clar sau nu. Pe mine ma deranjeaza:

1. Ca nu este reglabila ca la alti producatori (la care piesele costa mai putin); La BMW dai un ban si stai mai in spate :pardon:

2. Ca este mai jos decat as fi vrut sa fie - legata de prima oarecum (daca ar fi fost reglabila nu ar mai fi fost o problema)

Nici una din problemele de mai sus nu este rezolvata de cotiera pentru volan stanga. As da de 2 ori mai multi bani si as avea aceleasi neajunsuri.Daca vreti sa va explic neajunsurile cotierei de anglia o fac si pe asta. (dar nu au legatura cu primele si ma deranjeaza mai putin).

Am luat hotararea sa o las montata (toate problemele de montaj se pot rezolva).Estetic arata foarte bine si se incadreaza din toate punctele de vedere. Functional este undeva la limita acceptabilului.

Edited by MOTANUL

man tu esti pasionat de VAg , mereu ii pupi undeva . Si eu am 190 si cotiera era indispensabila .

Sunt asa de mare pasionat VAG ca urmatoarea masina nu va fi VAG 100%. BMW mai are sanse 10%.

VAG am mai spus si o repet - e un termen de comparatie.

Esti primul pe care il aud ca nu sta bine. Ca ar fi mers reglabila e altceva, dar e chiar ok si asa.

dee-low: Daca ai vreo nemultumire la adresa mea, o astept pe PM.

:rolleyes: alex lasa ca Dee-low este mai mult lat decat lung,mai ales de cand nu mai fumeaza....cred ca de asta 1.97 i se pare mult

Ca ar fi mers reglabila e altceva, dar e chiar ok si asa.

In esenta asta ar fi problema (simt lipsa reglajului la cotiera). Restul sunt detalii.

Dar de cate ori zic de BMW ca are ceva mai putin decat perfect, sare lumea ca BMW-ul nu poate fi decat perfect si eu am ceva cu aceasta marca.

Eu nu concep fara cotiera, dupa cativa ani am condus o masina fara cotiera si nu ma simteam bine deloc... iar ce-a de la e46 imi vi neca o manusa... si am 1.85cm :D

Eu nu concep fara cotiera, dupa cativa ani am condus o masina fara cotiera si nu ma simteam bine deloc... iar ce-a de la e46 imi vine ca o manusa... si am 1.85cm :D Poate ca din cauza ca e de Anglia, ni vine bine sau nu au reusit sa o prinzi in pozitia corecta.

Edited by JaMb0

In afara de faptul ca decupatura este in partea cealalta nu e nicio diferenta.

Cotiera se prinde cu 3 suruburi direct pe caroserie. Nu prea ai cum sa o pui altfel si sa vina la milimetru in dreptul decupaturii de la tunel. Pozitia este buna.

http://www.bmwclub.ro/forums/topic/39084-bmw-320-d-2004/page__view__findpost__p__1503463

Ce topic, lol.

Unu si-o montat cotiera invers, ca s-a zgarcit la bani si apoi posteaza ca nu ii place ...

Daca nu ai inteles din prima nici nu imi fac iluzii ca o sa intelegi daca iti mai explic odata. (e valabil si pentru restul). Fiecare dupa posibilitati...

:frantics:

Maximmm... :thumbsup:

si eu mi-am montat cotiera de pe masina cu volan pe dreapta si imi vine foarte bine. Bine, sunt ceva mai scund (1,73) insa si in cazuri de 1,90 m nu vad care ar fi problema, atata timp cat scaunul e coborat la nivelul care trebuie

si pana la urma... care este scopul acestui topic !?!

trebuia schimbat titlul in : "am o cotiera si nu stiu s-o folosesc..."

nu-ti place sa te sprijini pe dreapta (pe cotiera), te poti sprijini pe stanga (pe usa), sau iti poti lua o cotiera universala, care are reglaje si pe diagonala (presupun)

Tu de fapt voiai sa ne spui ca ti-am montat cotiera RHD pe masina LHD si ca nu iti place.

Ca sa sintetiz ce am spus pe pagina anterioara ma deranjeaza ca si RHD cat si LHD nu sunt reglabile (asa cum sunt eu obisnuit).

Are un sistem tip crichet cu un singur sens si o lasi unde iti este mai comod. (eu am nevoie de 1-2 cm mai sus fata de pozitia de baza. Cred ca si la BMW cam tot atat ar fi necesar.

Doar ca la BMW nu se poate... Si asta nu tine de RHD sau LHD.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.