Jump to content

O lume nebuna

Romulus

Recommended Posts

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitor...ndex&s_id=33316

Nu stiu ce s-a intamplat. La ProTV au spus ca Dacia a derapat, aflata fiind intr-o depasire. Pozitia pe sosea - Dacia e pe contrasens pe stanga si camionul pe dreapta - ar sustine asta. In articol scrie ca soferul camionului ar fi de vina...

Nu stiu, dar crunt...

Doamne...asa ceva chiar ca te pune pe ganduri. Saracii copii....acum nu vreau sa incep sa arunc vina pe cei care conduc tiruri sau masini de mare tonaj, dar exista o tendinta in randul lor de a merge la risc, pentru ca oricum in cazul unui accident ei se simt protejati...am vazut pe Dealul Negru , cum un tir a accelerat cand era depasit de o Dacie de era sa fie facut ala conserva de alt tir de pe contrasens, si-a facut-o deliberat nu avea de ce sa accelereze acolo. Edited by ovidiu_s

din pacate am cateva motive sa ii blamez pe soferii cifelor, de obicei masini f puternice ajunse pe mana unor dementi.

acum cateva saptamani , in oras, mergeam spre un supermarket aflat la iesirea din BC.

aveam deja 80 km/h dar a trebuit sa ajung la 110 deoarece un Actros ma presa din spate, mergand la 1 metru in spatele meu. am accelerat si am depasit o dacie papuc, care a fost atinsa de betoniera si aruncata pe contrasens. am observat treaba asta in retrovizoare si evident ca am oprit si m-am dus la soferul betonierei, un pustan care tremura tot, speriat, dupa ce cu cateva secunde in urma se credea zmeul soselelor.

un alt lucru ce ma face sa fiu impotriva acestui tip de sofer, care nu isi da seama de ce conduce, e faptul ca in ultima vreme , mergand dinspre Bacau spre Iasi, vad foarte des cife rasturnate in curbe.

masinile astea sunt foarte puternice, iar daca sunt goale si conduse de un iresponsabil merg precum un TGV. doamne fereste sa le iasa ceva in cale.

aceeasi parere o am si despre soferii de maxi-taxi. o cunostinta de-a mea a avut o experienta mai neobisnuita cu un astfel de sofer de microbuz.

microbuzul blocase 2 benzi pe un drum national oprind sa ia pasageri iar amicul meu l-a claxonat. nu e un tip agresiv sau agitat, deci inclin sa il cred cand imi spune ca a dat un semnal scurt.

dupa ce a depasit microbuzul trecand peste linia continua, si-a vazut linistit de drum. dupa cateva minute a fost depasit prin stanga de microbuz, soferul acestuia incercand sa ii loveasca cupola masinii cu o bata de baseball. amicul era cu sotia si copilul de cateva luni in masina.

viteza la care se intampla asta era cam 120 km/h, iar soferul microbuzului era iesit pe jumatate pe geam, agitand bata cu ambele maini.

no comment.

• 3 months later...

eu sunt sofer pe tir si totusi aseara cand am venit din brasov cu masina personala un tir sa bagat in depasire. m-am orit ca el sa aiba loc, sa nu se urce pe mine. ce ma deranjat foarte mult, ca nici macar o mana nu a ridicat sa imi multumeasca. si eu mai fortez nota cu camionul, dar cand vad ca nu am loc fac semn(blit) la masina care vine din fata. este total diferit sa conduci un "tir" si un autoturism. de ce sunt atatea accidente cu camioane?? pt. ca, din 3 masini 2 sunt camioane.

faza cu maxi-taxi e forte jenanta, cred ca sofer taran..

PS. soferii de tir nu sunt la plimbare, ci lucreaza..

Daca nu ar fi soferi care 'mai forteaza nota' (indiferent de ce conduc) ar fi mai putine accidente. Majoritatea accidentelor se produc pentru ca cineva 'forteaza un pic nota' pentru ca de obicei ii merge.

Si faptul ca soferul 'e la lucru' nu e o scuza pentru a pune in pericol ceilalti participanti la trafic.

Probabil ca mai sunt si altii care spun ca ce conteaza daca mai sperie un sofer si il fac sa intre in sant sau sa opreasca... ei sunt profesionisti si au prioritate de tir: ii lasi sau mori. :blink:

@brummy: nu am ceva personal cu tine dar ai atins un punct sensibil. sunt sigur ca sunt si soferi de tir responsabili. macar unii.

eu era sa o patzesc odata din cauza muncitorilor astia de pe tiruri....erau turci turbati...intram in curba langa herculane si am vazut un tir ca vine calare pe linia continua...norocul meu a fost ca am franat puternic si am tras dreapta...in spatele lui la cativa metri mai veneau inca 2 tiruri de la aceeasi firma, banuiesc (semanau la culoare si inscris...atat cat am apucat sa vad la 90-100 la ora cat aveau)...al doilea era jumatate pe banda mea iar al treilea complet pe banda mea...nici macar nu s-au sinchisit sa faca vreun gest de evitare....parca erau cu trenu pe calea ferata...daca dadeau in mine li se rupea... :blink:

turcii si bulgarii sunt cei mai rai...parerea mea