Jump to content

LED MARKER BULB

phantomas19

Recommended Posts

Salut tuturor.Am nevoie de putin ajutor.Am un bmw 320 d facelift si as vrea sa schimb lumina galbena de la angel eyes cu cea alba diamant 7000k.Am cautat pe net si am gasit "led bulb marker 5w" dar pentru toate zice model e90 prefacelift.Stie careva ce tipuri de leduri pot folosi si sau daca se potrivesc cele despre care vorbesc si la modelul facelift?Am atasat si o poza cu ledurile despre care vorbesc.Multumesc si astept raspunsurile voastre.

post-50186-0-95708200-1314719614_thumb.jpg

nu emana multa caldura sunt leduri...dar au insa ceva rezistente anti-eroare care sa compenseze rezistenta becului,acelea se incalzesc,dar sunt racite cu radiatoare de racire..nu stiu cat tin am sa-ti spun cand se vor arde ca si eu am leduri...

nu emana multa caldura sunt leduri...dar au insa ceva rezistente anti-eroare care sa compenseze rezistenta becului,acelea se incalzesc,dar sunt racite cu radiatoare de racire..nu stiu cat tin am sa-ti spun cand se vor arde ca si eu am leduri...

Cat au costat LEDurile si de cat timp le ai ? Rezistentele le-ai luat separat ?

Cat au costat LEDurile si de cat timp le ai ? Rezistentele le-ai luat separat ?

nu mai stiu pana in 200 de lei...le am de vreo 6 luni...ledurile astea vin ca in poza de sus cu radiatoare si rezistente,doar le montezi si gata...mai multe nu stiu care la ce model potrivesc,dar exista led pt. toate modelele noi cred

nu mai stiu pana in 200 de lei...le am de vreo 6 luni...ledurile astea vin ca in poza de sus cu radiatoare si rezistente,doar le montezi si gata...mai multe nu stiu care la ce model potrivesc,dar exista led pt. toate modelele noi cred

E si pt E39 ? Lumineaza si mai puternic sau doar alb ?

eu stiam ca ledurile nu emana caldura...rezistentele anti-eroare alea se incalzesc si emana caldura....ledurile alea nu consuma mai nimic si lumineaza foarte puternic...daca ar consuma asa mult nu se puneau si rezistentele alea anti-eroare sa se ajunga la puterea unui bec normal

Ledurile, inclusiv astea pentru corona rings de la BMW emit multa caldura, chiar foarte multa. In afara de asta au si un montaj electronic care regleaza curentul.

Acea rezistenta, corect cum zici, este pentru pacalirea ecu sau cine naiba se ocupa de becuri.

Daca vrei iti dau link si ai sa ramai uimit ca un led de putere face mai multa caldura ca un bec. Ma refer la cele de la corona rings, angel eyes cum le zicem noi.

http://www.zexstar.com/leduri/leduri-de-putere-mare/p816/led-multicip-bridgelux-bxra-c4500-80w-5000lm-alb/ Intra apoi pe specificatii si pe accesorii. Ai sa vezi acolo radiatoare, surse de curent iar temperatura de functionare e de peste 100 grade Celsius. Deci se infierbanta mai al dracu decat un bec.

Ledurile de putere mica, se incalzesc insesizabil. De acolo stii ca nu dau caldura :D Dar s-au schimbat mult vremurile :)

Edited by d-rive

da ok....pai daca consuma atata de ce sa mai pus si rezistenta aia sa ajunga la puterea unui bec normal? Daca ledul consuma mai mult ca becul, si mai pui si o rezistenta care da si ea caldura e cam aiurea si putin ilogic cred eu...

Severus, nu consuma la fel de mult ca un bec. De exemplu un led de 3-5w da lumina cat un bec de 15-25w. Oricum, diferenta dintre un bec si un led e mare. Lumina e alta. Uita-te la numarul de lumeni, etc. Ai pe site unde ti-am dat link o groaza de info.

Sunt si kit-uri aftermarket bune. Dar sunt scumpe si sunt in USA, nu prea aduce nimeni la noi.

Un exemplu: http://www.e92-lighting.com/ sunt altele si mai bune.

Edited by d-rive

Severus, nu consuma la fel de mult ca un bec.

pai asta am zis si eu...ledurile alea consuma mai putin ca un bec si lumineaza mai puternic.Iar ca ecu sa nu dea eroare se pune o rezistenta legata in serie cu ledul pt. ca impreuna sa aiba rezistenta becului original,rezistenta pe care o stie ecu ca trebuie sa fie...

Severus, nu consuma la fel de mult ca un bec. De exemplu un led de 3-5w da lumina cat un bec de 15-25w. Oricum, diferenta dintre un bec si un led e mare. Lumina e alta. Uita-te la numarul de lumeni, etc. Ai pe site unde ti-am dat link o groaza de info.

Sunt si kit-uri aftermarket bune. Dar sunt scumpe si sunt in USA, nu prea aduce nimeni la noi.

Un exemplu: http://www.e92-lighting.com/ sunt altele si mai bune.

Am vrut sa-mi iau de la americani; trimit si in Romania. Dar, daca te uiti la poze, sunt filmate seara, in lumina putina. Asa aratau si ale mele. Scoate-le ziua, pe vreme insorita si nu se vad deloc. Crede-ma ca nu se compara cu fabrica!

Si nu compara E92 FL cu E90. La coupe, dupa facelift, au aparut farurile cu led pe fiecare cerculet. Deci, diferit de E90 care are un singur ber pt ambele cerculete!

Edited by c.sainz

eu cred ca principiul este altul...becurile normale au filament,rezistenta.calculatorul..care atunci cand iti da eroare de bec ars nu iti da din cauza ca nu mai are consum ci din cauza ca becul nu mai are o anumita rezistivitate...ledul nu are rezistenta in consecinta dispare rezistivitatea......de aceea se monteaza rezistenta

si sunt de acord cu mircea....cele oem sunt mult mai frumoase si se vad si ziua...am avut si eu porcarii d'astea

Edited by Alex_wly

Am vazut pe un topic pe forumul american BMW ca erau vreo doi producatori care rupeau gura targului.

Mircea, trebuie sa te gandesti la un aspect. Leduri se gasesc, se pot pune, fizic. Dar exista o problema. Ca un led sa dea asa multa lumina cum vrei tu si cum e sa zicem la seria5 nou, trebuie gandit in asa fel incat sa ai cum sa disipi acea caldura. Ori cum am si eu la X3 sau la a ta si celelalte bmwuri, nu putem pune exact din considerentul asta.

Am vazut pe un topic pe forumul american BMW ca erau vreo doi producatori care rupeau gura targului.

Mircea, trebuie sa te gandesti la un aspect. Leduri se gasesc, se pot pune, fizic. Dar exista o problema. Ca un led sa dea asa multa lumina cum vrei tu si cum e sa zicem la seria5 nou, trebuie gandit in asa fel incat sa ai cum sa disipi acea caldura. Ori cum am si eu la X3 sau la a ta si celelalte bmwuri, nu putem pune exact din considerentul asta.

Pai, asta spun si eu!! Nu e vorba doar de LED , in sine! Nu poate disipa lumina asa cum face Seria 5 nou, E92 FL si altele. Ca sa poata lumina cum trebuie, la noile faruri, BMW a montat cate un led pe fiecare cerc (deci, diferit de E90). Asa ca, nu isi va face treaba un led aftermarket , adica nu va face masina vizibila ziua! De aceea spun ca sunt bani aruncati.

Problema nu e atat cu LED-urile sau cu intensitatea lor luminoasa, cat cu ghidurile de lumina din far. Sunt concepute pentru becuri cu halogeni si nu se adapteaza bine la LED-uri, deoarece acestea emit lumina intr-un ungi extrem de ingust.

Puterea disipata de LED-uri impreuna cu rezistentele montate pentru pacalirea modului de lumini este similara celei disipate de becuri. Deci si cantitatea de caldura emanata ar trebui sa fie cam aceeasi.