Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

BMW Seria 3, E46 2004-2005

Radu.C

33 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Salutare!

As vrea sa imi cumpar un seria 3 modelul 2004-2005 (dispun cam de 8-9000 euro). Ideea e ca nu stiu ce motorizare sa aleg. benzina, diesel, 1800cmc, 2000cmc, 2500cmc...318, 320, 325...

Masina mea ideala are minimum 130 cai, nu consuma mai mult de 10% in oras sau 7-8% mixt (locuiesc intr-un oras micut, unde pot merge cu viteza constanta de 60km/h - uneori chiar si 70-80km/h). Nu as vrea sa platesc asigurarea mai mult de 8 milioane pe an si nici impozitul sa nu depaseasca 8-10 milioane (cred ca asta ar fi impozitul pt un 2500cmc). Mi-ar placea sa aiba cutia de viteze automata...cam la ce consum sa ma astept? Si se merita? sau tot mai buna e una manuala?

Cred ca un 320 ar fi ok, insa nu stiu daca sa il iau pe benzina sau diesel. Ideea e ca as vrea sa nu se strice frecvent. Nu ma intereseaza daca face zgomot ca un tractor sau toarce ca o pisicuta, nici sa ii dau praful in ochi aluia care e in spatele meu la semafor. Doar ca atunci cand ii dau talpa, sa o simt cum fuge. Acum am un passat 1.9tdi din 2000, 85kw, de care sunt multumit ca acceleratie. Insa parca as vrea ceva putin mai rapid :scratchchin:

Am avut un peugeot 405 din '89, motor 1900cmc, cutie automata. Imi consuma in jur de 7-8% prin oras unde stau, iar in bucuresti lua vreo 10-11%. daca si la un bmw consumul ar fi tot asta, atunci e perfect!

(bine, la un moment dat mi s-a fisurat furtunu de la benzina si cu un plin faceam doar 400km :wacko: )

Inca o chestie. am o fixatie cu masinile care au mai mult de 140-150.000km facuti. e buna o asa fixatie? sau nu ar trebui as imi fac griji daca se depaseste borna de 150k km?

Multam anticipat,

Radu

Eu am votat 320i pentru ca am si recomand acest model. In finala dupa cum se prezinta sondajul pana acum intra 325i si 320d, eu as merge pe benzinar care indeplineste in mare parte cerintele tale ca de altfel si 320d. Sunt plusuri si minusuri la fiecare model in parte. Cel mai bine incearca si mergi cu fiecare model pe care il vrei si nu te poti decide ca sa vezi exact cum se comporta masina.

Bafta la alegere.

Am votat 318i.Eu il consider perfect.In primul rand e benzinar, nu o sa iti dea mari batai de cap, ai 143 de caluti care cred ca sunt suficienti, impozitul e mic, despre consum nu stiu ce sa zic, probabil o sa iti ia un maxim de 12 la suta, acum depinde si de stilul tau de condus. :) In locul tau nu cred ca as mai sta pe ganduri si mi-as cauta un 318i, pentru ca in banii de care dispui tu ai mari sanse sa gasesti unul cu foarte multe dotari si foarte ingrijit.Bafta in alegerea pe care o faci! :thumbsup: Edited by AlinMotru90

La 325d nu ii vad sensul dacă are 3000 cm .. Atunci mai bine 335 care are tot 3000

Va avea sens de la anu` cand impozitul se va calcula si in functie de valoarea si puterea masinii, cum e 318d fata de 320d asa va fi si 325d fata de 330d.

Edited by lucian81v

Va avea sens de la anu` cand impozitul se va calcula si in functie de valoarea si puterea masinii, cum e 318d fata de 320d asa va fi si 325d fata de 330d.

Si care va fi? 325 fata de 330 are cu 12 cai mai Putin , ĂŽntre 325 si 335 clar ca se va vedea la putere..

Si care va fi? 325 fata de 330 are cu 12 cai mai Putin , ĂŽntre 325 si 335 clar ca se va vedea la putere..

325d are cu ~30 de cai mai putin ca 330d si oricum probabil unul din praguri va fi la 200cp si in cazul asta 6 cai frumosi pot face diferenta importanta de impozit, in plus 325d are o valoare de catolog mai mica decat 330d.

Asta e probabil principalul motiv pentru care exista 316d si 318d.