Jump to content

Montaj gresit Arcuri fata

Recommended Posts

Salutare baieti .

Cred ca cel care a avut masina mea inainte a montat gresit arcurile pe fata . Am inpresia ca masina BMW E39 2.2 benzina , sta un pic mai ridicata de fata 1-2cm.

M-am uita pe internet si am vazut niste poze in care arata ca pe flansa de jos pe care sta arcul exista o scobitura de vreo 5 cm , iar capatul arcului ar trebui sa stea dupa acea scobitura . La mine arcul sta in scobitura . La anumite denivelari bate .

Stie cineva care este pozitia corecta ? Ceva poze ?

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

mi s-a intamplat acelasi lucru...masina statea mult mai ridicata de fata decat de obicei ...problema: amortizoarele sunt montate invers (adica cel de pe dreapta e pus pe partea stanga si invers )..vezi ca pe fiecare amortizor este un semn care iti spune pe ce parte se monteaza...probabil cei care ti le-au montat nu erau foarte priceputi (la mine cel putin asa a fost si de atunci m-am lecuit de mers la serviceuri din astea de amatori)...nu am o schema sau o poza insa daca mergi la un service bun o sa-si dea seama imediat mecanicii ce e de facut

mi s-a intamplat acelasi lucru...masina statea mult mai ridicata de fata decat de obicei ...problema: amortizoarele sunt montate invers (adica cel de pe dreapta e pus pe partea stanga si invers )..vezi ca pe fiecare amortizor este un semn care iti spune pe ce parte se monteaza...probabil cei care ti le-au montat nu erau foarte priceputi (la mine cel putin asa a fost si de atunci m-am lecuit de mers la serviceuri din astea de amatori)...nu am o schema sau o poza insa daca mergi la un service bun o sa-si dea seama imediat mecanicii ce e de facut

Am vazut ca ale mele sunt Monroe (cred ca Reflex) . Stii cumva daca am dreptate cu arcurile ?

aceeasi firma erau si ale mele ... arcurile nu stau bine din cauza amortizoarelor ..ti-am spus :sunt montate invers...am patit exact acelai lucru

mai e posibil sa fie puse arcurile sucit dar cred ca ar veni ele pe pozitie pana la urma nu stiu ce sa cred...dar la mine asta a fost problema si la fel stateau arcurile..mai bine mergi la un service si o sa-ti spuna problema

Nu sunt montate gresit, ci poate nu sunt aliniate. Acelasi amortizor poate fi montat si pe stanga si pe dreapta, dar trebuie sa il aliniezi la montarea in fuzeta.

Eu ma refer la arcuri .

mai e posibil sa fie puse arcurile sucit dar cred ca ar veni ele pe pozitie pana la urma nu stiu ce sa cred...dar la mine asta a fost problema si la fel stateau arcurile..mai bine mergi la un service si o sa-ti spuna problema

Am impesia ca ar mai trebui invatite (centrate vreo 8cm .

Ca fapt divers: capetele arcurilor au forme diferite (spirele se termina in oval jos si ceva mai rotund in flansa de sus) - deci jos trebuie sa pice ca si forma (ovala) pe flansa amortizorului (care si ea este tot ovala).

Iti sare in ochi imediat ca ceva e in neregula, nu stiu cum le-au putut monta altfel.

O poza in care se poate observa forma ovala a celor doua componente (incercuite cu rosu). Si inca una cu pozitia corecta a arcului....

Ca fapt divers: capetele arcurilor au forme diferite (spirele se termina in oval jos si ceva mai rotund in flansa de sus) - deci jos trebuie sa pice ca si forma (ovala) pe flansa amortizorului (care si ea este tot ovala).

Iti sare in ochi imediat ca ceva e in neregula, nu stiu cum le-au putut monta altfel.

O poza in care se poate observa forma ovala a celor doua componente (incercuite cu rosu). Si inca una cu pozitia corecta a arcului....

Cred ca si dimensiunile spirelor sus-jos sunt diferite .

Dupa cum vad la pozele atasate de tine spira de jos se termina dupa scobitura flansei . La mie terminatia arcului se afle in scobitur mai mult spe partea opusa.

Sigur ti-au dat telescoape pentru masina ta ? Nu are ce sa fie altceva numai de la telescoape ..

Telescoapele erau pe masina cand am cumparat-o , acum 2 ani. Eu am observat ca arcurile nu erau montate in pozitia corecta . Teri le-am pus in pozitia care trebuia , dar nu s-a lasat botul masinii .

Sigur ti-au dat telescoape pentru masina ta ? Nu are ce sa fie altceva numai de la telescoape ..

Ok, sunt pe gaz telescoapele? ..la un prieten tot Asa ii statea ridicata de fata, si a zis ca atunci cand sunt pe duca telescoapele, daca sunt pe gaz, se ridica fata..

Ok, sunt pe gaz telescoapele? ..la un prieten tot Asa ii statea ridicata de fata, si a zis ca atunci cand sunt pe duca telescoapele, daca sunt pe gaz, se ridica fata..

Nu au cum sa fie pe duca. Stau beton si nu se balanseaza deloc . Daca apas masina repetat (o apas foarte greu) si ii dau drumul ramane pe loc , nu se mai balanseaza. Si la inspectia RAr (de vreo 3 luni) au iesi in standard .