Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Flansa amortizor defecta ?!

mario_marius

Recommended Posts

Buna! Deci sa va povestesc un pic despre problema pe care o am eu. Masina e un E60 525I cumparata de vre-o 8 luni. Cand am cuparat masinuta avea un scartait pe spate , partea dreapta , si cum vara asta am avut timp sa ma ocup de ea am zis sa rezolv problema . Am fost la service, au tot cautat ei sursa scartaitului si pana la urma mi-au spus ca baiul ar fi o bucsa (bucsa scartiitoare). Asa au dedus ei pt ca dupa ce au uns acea bucsa scartaitul e devenit mult mai slab ca intensitate sonora. Ok , am schimbat bucsa respectiva si surpriza , dupa 1 km de mers scartaitul a reaparut. Am fost a doua zi iar la service si dupa alte verificari mi-au zis ca e flansa de la amortizor defecta (aia am sustinut eu de cand am cumparat masina ca ar fi problema dar service-urile unde am fost inainte ziceau ca nu ,ca de la ceva bucse ar scartai). Au desfacut flansa de sus , au bagat ulei la ea si intr-adevar ca de atunci nu mai scartie. Tot-odata dupa ce scartaitul a disparut am bagat de seama ca la denivelari mai mari, gropi ,cand dau cu partea drepta spate troncane ceva destul de tare .E si acesta un simptom cand e flansa de la amortizor dusa (troncanitul)? Nu de alta dar acum am zis ca flansa o schimb cand e 100 % sigur ca aia e sursa problemei ... e cam aiurea sa tot schimbi pe piese iar problema sa tot persiste. Edited by mario_marius

Buna! Deci sa va povestesc un pic despre problema pe care o am eu. Masina e un E60 525I cumparata de vre-o 8 luni. Cand am cuparat masinuta avea un scartait pe spate , partea dreapta , si cum vara asta am avut timp sa ma ocup de ea am zis sa rezolv problema . Am fost la service, au tot cautat ei sursa scartaitului si pana la urma mi-au spus ca baiul ar fi o bucsa (bucsa scartiitoare). Asa au dedus ei pt ca dupa ce au uns acea bucsa scartaitul e devenit mult mai slab ca intensitate sonora. Ok , am schimbat bucsa respectiva si surpriza , dupa 1 km de mers scartaitul a reaparut. Am fost a doua zi iar la service si dupa alte verificari mi-au zis ca e flansa de la amortizor defecta (aia am sustinut eu de cand am cumparat masina ca ar fi problema dar service-urile unde am fost inainte ziceau ca nu ,ca de la ceva bucse ar scartai). Au desfacut flansa de sus , au bagat ulei la ea si intr-adevar ca de atunci nu mai scartie. Tot-odata dupa ce scartaitul a disparut am bagat de seama ca la denivelari mai mari, gropi ,cand dau cu partea drepta spate troncane ceva destul de tare .E si acesta un simptom cand e flansa de la amortizor dusa (troncanitul)? Nu de alta dar acum am zis ca flansa o schimb cand e 100 % sigur ca aia e sursa problemei ... e cam aiurea sa tot schimbi pe piese iar problema sa tot persiste.

inainte batea sau doar scartaia ?

inainte batea sau doar scartaia ?

sincer inainte pt sa nu auzi scartaitul dadeam mai tot timpul muzica destul de tare ... ceva bataie intr-adevar ca uneori auzeam pe spate si inainte dar acum cum nu se mai aude deloc scartaitul a devenit mult mai sesizabila bataia

Edited by mario_marius

sincer inainte pt sa nu auzi scartaitul dadeam mai tot timpul muzica destul de tare ... ceva bataie intr-adevar ca uneori auzeam pe spate si inainte dar acum cum nu se mai aude deloc scartaitul a devenit mult mai sesizabila bataia

vezi daca arcul l-au e pus bine cu telescopul . Asta daca stii cum trebuie sa stea .

vezi daca arcul l-au e pus bine cu telescopul . Asta daca stii cum trebuie sa stea .

Daca nu l-au pus bine (poate nici inainte nu era pus bine) nu sta nici bafat de tot in flansa , poate de asta si scartaia .

In casul in care pe oala aia de jos pe care se sprijina arcul ai un santulet de vreo 5-10 cm , vezi ca spira arcului nu trebuie sa stea in el (asa cum toti prostii o monteaza pt ca cred ca de aia e santul ala) , capatul spirei trebuie sa se afle dupa sant .

Daca nu l-au pus bine (poate nici inainte nu era pus bine) nu sta nici bafat de tot in flansa , poate de asta si scartaia .

In casul in care pe oala aia de jos pe care se sprijina arcul ai un santulet de vreo 5-10 cm , vezi ca spira arcului nu trebuie sa stea in el (asa cum toti prostii o monteaza pt ca cred ca de aia e santul ala) , capatul spirei trebuie sa se afle dupa sant .

am sa le zic sa verifice cele ce mi le-ai spus tu si de-abia apoi daca tot troncane am sa schimb flansa