Jump to content

Tapiserie piele ? Sau BMW e o gluma proasta ?

jonnyy_b

Recommended Posts

O intrebare am si eu. Am un e60 , 2006, si pe lista de dotari scoasa de la bavaria figureaza ca am urmatoarea tapiserie LEATHER DAKOTA / schwarz , LCSW. Vreau sa stiu daca aceasta tapiserie este din piele, sau este imitatie , sau piele ecologica ?

Am atasat si 2 poze cu scaunele masinii, pt ca am niste prieteni care sustin ca tapiseria nu este de piele, comparand aceasta piele cu cea de pe un e39 , de prin 2000, culoare albastra , care este mai groasa .

Scuze ca am postat si in alt topic, rog un moderator sa stearga

Din cate stiu, pielea ecologica are proprietati f bune,e foarte rezistenta,uneori chiar mai buna decat pielea naturala...deci o inlocuieste cu succes. + de asta,motivul la care s-a renuntat la pielea naturala,(sau unul din multele motive) e numarul f mare de sacrificare a animalelor....nu stiu daca se mai foloseste piele naturala pe undeva...doar la haine care sunt extrem de scumpe.

ogare, in general este vorba de piele de vaca...iar vacile ,se cam sacrifica :)

cotiera mea pana sa plesneasca de la soare ,credeam ca e din piele ,dar se pare ca e din..vinilin?! sau probabil piele deasta minune..:rolleyes: trebuie sa o reimbrac acum..

Edited by POIUYT

O intrebare am si eu. Am un e60 , 2006, si pe lista de dotari scoasa de la bavaria figureaza ca am urmatoarea tapiserie LEATHER DAKOTA / schwarz , LCSW. Vreau sa stiu daca aceasta tapiserie este din piele, sau este imitatie , sau piele ecologica ?

Am atasat si 2 poze cu scaunele masinii, pt ca am niste prieteni care sustin ca tapiseria nu este de piele, comparand aceasta piele cu cea de pe un e39 , de prin 2000, culoare albastra , care este mai groasa .

Scuze ca am postat si in alt topic, rog un moderator sa stearga

nu e piele naturala. este piele ecologica. scaunele confort sunt din piele naturala, nu stiu cele sport cum sunt.

ogare, in general este vorba de piele de vaca...iar vacile ,se cam sacrifica :)

cotiera mea pana sa plesneasca de la soare ,credeam ca e din piele ,dar se pare ca e din..vinilin?!

Si eu am observat acelasi lucru - este din orice numai din piele naturala nu. Eu cand am luat masina avea 4 ani vechime; mansonul de la schimbator arata urat si l-am schimbat. Cel din piele naturala prestat ad-hoc de un mesterica priceput arata ca nou dupa alti 3 ani si ceva.

Materialul in care este imbracata cotiera (merge cu frana de mana si ce a mai ramas in jur) dar bag mana in foc ca e tot un fel de plastic.

PC: La fel era si la golf IV - plastic. Acolo am gasit un manson italienesc super-meserias la o firma de tuning. Stiu unde a ajuns masina (am vazut-o chiar duminica) si arata foarte bina dupa 5 sau 6 ani (nu mai stiu exact).Ala original tot ca la BMW arata - varza la 5 ani.

Nu cred ca pielea ecologica tine mai mult decat cea naturala. (cel putin la mason schimbator; la scaune nu am experienta personala)

Cand am luat masina am evitat scaunele de piele (la cate optionale am vrut pe ea a fost dificil de gasit fara). Am vrut si 6 vit, senzori parcare, tempomat+butoane volan, scaune sport, reglaj lombar, faruri, stergatoare cu senzor, navi. Nu am vrut navi mare (sa nu se fure) dar as mai fi vrut si xenon + volan sport. Gasisem una cu xenon si volan sport dar avea scaune de piele si nu am vrut.

Sunt foarte multumit de scaune asa cum sunt. Sunt printre putinele lucruri la care nu am gasit cusur.

Edited by MOTANUL

daca simti ca stai ca pe plastic atunci e SENSATEC[imitatie piele] .

Am observat si eu ca bmw a cam "stricat" pielea dakota. pun ecologica si e mai tare , mai nasoala la atingere.

Cea misto e nappa dar e vreo 4000e .....

aveau la premium selection bavaria un 750i cu nappa, avea ceva gen 70mii km si pielea se tocise urat pe scaunul soferului. era si vanduta deja masina.

nappa nu e pt blugi, ci mai mult pt stofe/in.

daca mergi in blugi o faci zdrente in timp f scurt.

mi-o aduce inapoi ,s-a speriat de legea aia ciudata

eu zic sa nu-ti para rau :p

mie imi place pielea ,mirosul lasat de aceasta in masina ,lookul si tot ce ofera ea ,atat prost ,cat si bun :)

eu am avut textil in masina si am pus piele tocmai pt ca imi place ,iar urmatoarea masina tot piele va avea.

@motane, daca luai cu piele interiorul sigur gaseai sa il vinzi si mai apoi sa iti iei textil :)

Edited by POIUYT

Poti sa stai linistit...e piele :thumbsup:

e piele ecologica din cate se vede...

dakota este piele NATURALA.

nu e piele naturala. este piele ecologica.

pe forumurile din USA apare ca dakota e naturala.

daca simti ca stai ca pe plastic atunci e SENSATEC[imitatie piele] .

este din orice numai din piele naturala nu.

Trei pro, trei contra si o abtinere. Inca nu ne-am lamurit. Alte pareri?

Edited by Ice_man

Dakota este piele de baca. atentie insa, nu tot scaunul are piele ci doar partile importante. lateralele si spatele e din imitatie.

Nu e chiar asa,uite de ex la mine e tot scaunul din piele(verificat de mine si de tapiser),doar partea din spate e acoperita cu plastic....inclusiv toata bancheta e din piele

aveau la premium selection bavaria un 750i cu nappa, avea ceva gen 70mii km si pielea se tocise urat pe scaunul soferului. era si vanduta deja masina.

nappa nu e pt blugi, ci mai mult pt stofe/in.

daca mergi in blugi o faci zdrente in timp f scurt.

eu am umblat si in blugi cu a mea si nu are nimic...pana acum...si este si crem

eu am umblat si in blugi cu a mea si nu are nimic...pana acum...si este si crem

nu ai NAPPA.

eu despre nappa vorbeam, care este o piele mult mai fina decat cea pe care o ai tu pe 550i.

tu ai pielea aia ff groasa care este pe scaunele ventilate. aia nici la 300.000km nu se toceste prea tare.

Mie nu-mi place pielea Nappa. Sunt situatii cand zici ca e vinilin curat.

Inainte sa fi vazut Nappa ma asteptam la ceva fin, deosebit, precum pielea aia moale ca de manusa de calitate. Insa am vazut pe un X6 si pe un 7-ar si nu mi-a placut. Mai ales datorita faptului ca-i lipseste textura tipica de... piele.

Aveau la BMW Welt mostrarul cu toate tipurile de piele si sincer sa fiu, tot asta clasica, normala mi s-a parut cea mai interesanta. Dar na, tine si de gust.

Cat despre blugi si pielea deschisa la culoare. E nasol. Se ia albastrul sau negrul imediat. Indiferent cat de firma sunt jeansii.

Eu am curatat insa foarte usor culoarea respectiva de pe scaune cu solutie speciala de la Sonus. Ce-i drept, de noi le-am tratat cu solutie de calitate.

• 2 weeks later...

si eu am scaune confort ventilate,tot bej ca si radusky si nici eu,marturisesc ca nu am avut asemenea problema in ceea ce priveste luarea culorii de pe blugi.

insa,intr-adevar mi se pare ca este mai groasa pielea ventilata decat cea normala si cred ca pot spune ca e practic 'dura' fata de nappa.