Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

tensiune cheie dinamometrica

Recommended Posts

Buna ziua, imi poate spune cineva la ce tensiune se strang suruburile de la capacul de plastic de deasupra motorului(colbutori) la bmw 318i e46 benzina din 2004?

poti sa verifici aici, insa nu e nici o referire la capac , e ghidul de utilizare al "calelor" pentru motorul asta....

http://www.ccw-tools.com/uploads/images_products/PDF/Instructions/VS4800.pdf

De curiozitate.....si eu am motorul asta si am schimbat si eu garnitura (pe langa altele), ce ai schimbat si de ce?

mi se pare ca scrie in manualul de service, valori ale cuplului de strangere, dar nu cred ca am vazut ptr elemente din plastic, pur ornamentale...cum zicea si colegul mai sus, daca era vorba de prinderea cardanului sau mai stiu eu ce, atunci era indicat sa mergi pe cuplul recomandat.

Daca nu gasesti special pentru capac dar gasesti general pentru filetul respectiv.

Daca am inteles bine la ce te referi sunt surburi M6

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=ET75&mospid=47633&btnr=11_3179&hg=11&fg=15

Uite peste ce am dat.

Aici zice ca 10Nm

bmw_torq.pdf

Edited by lucian81v

Nu toate suruburile M6 trebuie stranse cu acelasi cuplu.

Fiind vorba de un capac din plastic, probabil 7-8Nm este mai mult decat suficient. Cel putin asa se recomanda pentru alte strangeri similare.

Nu exista riscul sa crape capacul, gaurile capacului sunt prevazute cu bucse metalice.

@totusi suruburile respective daca nu sunt stranse ca lumea ies din locasuri sau se crapa plasticul(mi s-a intamplat)si curge ulei,de aia intreb.

Mai important este sa pui o garnitura noua, sa cureti bine suprafetele, sa dai cu un silicon de etansare in zona VANOS-ului si sa strangi suruburile in ordine, din aproape in aproape.

Plasticul crapa in general de batranete :) .

Nu toate suruburile M6 trebuie stranse cu acelasi cuplu.

Fiind vorba de un capac din plastic, probabil 7-8Nm este mai mult decat suficient. Cel putin asa se recomanda pentru alte strangeri similare.

Nu exista riscul sa crape capacul, gaurile capacului sunt prevazute cu bucse metalice.

Nu toate, evident, conteaza si ce strangi si materialul din care e surubul, 10Nm e pentru 8,8.

Daca te uiti in pdf ai sa vezi ca e specificat 10Nm pentru capacul chiulasei.

Nu zic ca nu e suficient 7Nm dar asa recomanda ei.

Edited by lucian81v