Jump to content

CE ulei sa pun?

darius_x

Recommended Posts

Eu va salut .

Recomand initiatorului topicului (BMW benzina) uleiul Liqui Moly Leichtlauf 5W40 . E made in Germany , e sintetic si e LL01(cand masina lui era noua , adica ininte de 2004 , ulei LL01 puneau in fabrica) . Tine pana la maxim 40 000 km dar eu recomand schimbarea lui tot la 15000 km - 20000 km pt ca nu cred ca rezista filtrul de ulei atat de mult.

Apropo uleiul BMW LL04 5W30 e hidrocraked , adica sintentic , nu full sintetic.(in anumite tari uleiul sintetic e considerat full sintetic , dar in altele doar o parte din cele sintetice care au nu stiu ce caracteristici sunt considerate full sintetic).

O zi minunata va doresc.

poate pe autostrazi , in Germania, in Ro prin imbulzeala din Bucuresti de exemplu duce maxim 12 -15 mii

De aceea recomand schimbarea lui mai repede .

Am fazut ca tu cand ai schimbat uliul ere negru. e OK , inseamna ca-si face treaba si curata mizeria. Totusi , dupa mai multe schimburi cu acelasi ulei nu mai are ce sa curete si nu ar mai trebiu sa fie chiar asa de negru.

Eu va salut .

Recomand initiatorului topicului (BMW benzina) uleiul Liqui Moly Leichtlauf 5W40 . E made in Germany , e sintetic si e LL01(cand masina lui era noua , adica ininte de 2004 , ulei LL01 puneau in fabrica) . Tine pana la maxim 40 000 km dar eu recomand schimbarea lui tot la 15000 km - 20000 km pt ca nu cred ca rezista filtrul de ulei atat de mult.

Apropo uleiul BMW LL04 5W30 e hidrocraked , adica sintentic , nu full sintetic.(in anumite tari uleiul sintetic e considerat full sintetic , dar in altele doar o parte din cele sintetice care au nu stiu ce caracteristici sunt considerate full sintetic).

O zi minunata va doresc.

Revin cu denumirea completa (acum m-am uitat) LIQUI MOLY Leichtlauf High Tech 5W40. (Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40 are doar specilficatia LL98 - deci nu e ce trebuie)

ok, si ce te asigura ca acesta este "curat" ?! :)

Daca si uleiul BMW comercializat de BMW Niederlassung este "facatura"...atunci ai dreptate :)...daca am timp caut link-ul catre un producator chinez de unde poti sa iei ulei "BMW" comercializat in bidoane identice cu cele originale(sau in ce bidon doresti) :)...ieftin...despre asta vorbeam eu, nu e manie, e o realitate trista, e plin pe okazii de oferte de "BMW 5w30" la 25 - 27 lei pe litru (sub pretul de plecare de la BMW la cantitati uriase....), daca tu crezi ca nu sunt service-uri, magazine, etc care il cumpara de acolo si il vand mai scump...asta e, paranoia mea sa fie :)

1. e plin de ulei 5w30 made in china (fake) si pe okazii si in magazine auto / reprezentante din Romania si nu numai......posibil sa fi avut ghinion

Pe ce te bazezi cand spui ca uleiul OE BMW este FAKE ? cum arata un bidon fake ? cum arata o eticheta fake ? cum arata un ulei fake ? made in china ??? :popcorn:

P.S. NU MA CONVINGE PRETUL, ULEI OE BMW pot cumpara( AM CUMPARAT) cu 2 euro litrul pe sub mana LA NEGRU de la un angajat DIN REPREZENTANTA OFICIALA BMW VIENA .... pretul pt mine este total neimportant, combustibilul din rafinarie este IEFTIN, ULEIUL DE CE NU AR FII DACA E LUAT DE LA PRIMA MANA !!!!!!!!

Edited by edy1092

Pe ce te bazezi cand spui ca uleiul OE BMW este FAKE ? cum arata un bidon fake ? cum arata o eticheta fake ? cum arata un ulei fake ? made in china ??? :popcorn:

P.S. NU MA CONVINGE PRETUL, ULEI OE BMW pot cumpara( AM CUMPARAT) cu 2 euro litrul pe sub mana LA NEGRU de la un angajat DIN REPREZENTANTA OFICIALA BMW VIENA .... pretul pt mine este total neimportant, combustibilul din rafinarie este IEFTIN, ULEIUL DE CE NU AR FII DACA E LUAT DE LA PRIMA MANA !!!!!!!!

Eu personal am vazut 2 tipuri de ambalaj BMW LL04 5W30 . Pe unul culoare pe care Scrie 5W30 era albastru , pe unul era violet . Al treilea fel era albastru si avea scris si cifrele - codul de piese.

Eu personal am vazut 2 tipuri de ambalaj BMW LL04 5W30 . Pe unul culoare pe care Scrie 5W30 era albastru , pe unul era violet . Al treilea fel era albastru si avea scris si cifrele - codul de piese.

Hade-ti sa o luam logic si treptat .

Uleiul BMW este de fapt ulei Castrol . Uleiul BMW teoretic ar trebui sa se vanda doar la dealerii BMW , dar noi il gasim si la magazinele de Dacii.

Pretul uleiuli BMW in magazine este mai mic decat Castrol sau alti concurenti , de ce pt ca sa se vanda . Dar la dealer , care ar trebui sa fie prima mana , pretul 1L de ulei BMW e cel putin dublu fata de cel din magazine .

Legea concurentei si Castrol nu accepta ca cineva sa vanda uleiul lor sub alta denumire si mai ales mai ieftin , astfel diminuandu-le vanzarile, si nici macar sa nu scrie ca e facut de Castrrol . Daca s-ar intampla ar da pe respectivul producator in judecata pt CONCURETA NELOIALA , dar cum nu exista acest producator , uleiul BMW fiind fals in magazine , nu au pe cine ataca in instana.

Foarte multi utilizatori de acest ulei din magazine se plange ca uleiul se consuma mai repede decat ar fi normal.

Apar mici diferente intre loturile de ulei cumparate din magazine , iar orice producator creeaza o prezentare a brandului stas , pe care nu o modifica pt a nu se creea confuzii . Astfel de branduiri fiind chiar obligatoriu ca respectare a tiparului .

De aceea , EU personal sunt convins ca ULEIUL BMW DIN MAGAZINE E SUPER FAKE , chiar daca falsificatorii copiaza perfect ambalajul .

arata APROAPE la fel ca si originalul

irelevant exemplul tau si prost documentat...ulei BMW vinde BMW, pretul e in functie de cantitate, sincer nu inteleg ce te aprinzi asa...:))

eram sigur ca si de topicul asta se va alege praful

pentru vaduva

cam cat investeste castrol in marketing si cat investele BMW in marketing pentru ulei?

de aici e diferenta de pret

eu am terminat cu off topicul

BMW poate sa investeasca in marketing pt autoturisme nu in ulei , pt ca ei nu produc ulei , si nu le da voie Castrol . E logic si legal .

Daca e adevarat ce spui tu , si BMW nu investesteste in marketingul uleiului si de aceea e ieftin , de ce este atat de scump in reprezentanta . Stii de ce ? Pt ca nu investesc in marketing ca si Castrol . Asa-i ?

Ceea ce am scris eu despre FAKE e super logic , si orice jurist poate sa-ti confirme ca am dreptate cu Concurenta Neloiala.

Pt initiatorul topicului :

E super OK si Motul , dar mai scump.

BMW poate sa investeasca in marketing pt autoturisme nu in ulei , pt ca ei nu produc ulei , si nu le da voie Castrol . E logic si legal .

Daca e adevarat ce spui tu , si BMW nu investesteste in marketingul uleiului si de aceea e ieftin , de ce este atat de scump in reprezentanta . Stii de ce ? Pt ca nu investesc in marketing ca si Castrol . Asa-i ?

Ceea ce am scris eu despre FAKE e super logic , si orice jurist poate sa-ti confirme ca am dreptate cu Concurenta Neloiala.

Pt initiatorul topicului :

E super OK si Motul , dar mai scump.

in reprezentanta au preturi impuse de BMW ca si la piesele originale

daca o sa te uiti un pic pe la cei care vand piese origionale pe forum o sa constati ca sunt mai ieftine decat la reprezentanta

sau poate or fi piesele fake-uri, nu?

vezi ca si pe la orice magazin de piese gasesti piese originale ca si uleiul BMW ;)

si hai sa terminam cu off topicul

ma bucur ca zeronoo -un alt pasionat- ma sustine.

Eu chiar sunt convins ca am dreptate.

in reprezentanta au preturi impuse de BMW ca si la piesele originale

daca o sa te uiti un pic pe la cei care vand piese origionale pe forum o sa constati ca sunt mai ieftine decat la reprezentanta

sau poate or fi piesele fake-uri, nu?

vezi ca si pe la orice magazin de piese gasesti piese originale ca si uleiul BMW ;)

si hai sa terminam cu off topicul

De multe ori si eu si ceilalti am cumparat piese pe producator care unde era brandul era o stersatura. Acolo era stearsa sigla BMW pt ca protocoalele nu le permite sa vanda aceeasi piesa sub alt producator.

Explicatiile mele au logica , iar ale altora sunt doar sustinute foatre intens , dar nu au logica.

Oricum nu trebuie sa ne mai certam , si ficare alege cum doreste , sau in functie de ceea ce pateste .

arata APROAPE la fel ca si originalul

irelevant exemplul tau si prost documentat...ulei BMW vinde BMW, pretul e in functie de cantitate, sincer nu inteleg ce te aprinzi asa...:))

nu ma aprind :) dar nu mai convins, de unde stii ca e fake ? "aproape la fel" care sunt diferentele remarcate de tine ?

Am scris de pret fiindca pt majoritatea de pe forum ce comenteaza despre ulei contrafacut , conteaza pretul, pt ei pretul uleiului este o referinta, ceea ce este o GRESEALA si vreau sa si argumentam cand amintim cuvantul fake ... pt ca uleiul OE BMW este un ulei foarte bun daca este cumparat de la cine trebuie

Un exemplu clar de pe acest forum, cu comentarii acide legate de uleiul OE BMW: omul se plangea ca motorul ii pierde ulei si cand a fost sa schimbe uleiul mecanicul a remarcat ca surubul de la baia de ulei nu avea acea garnitura din cupru ce se gaseste in filtru de ulei si pe care multi mecanici nu o pun, capacul de plastic era plin de ulei, deci e clar ca-i picura pe acolo si el se plangea pe forum de mama focului ca uleiul OE BMW E UN FAKE ....:(.... si cati or fii asa " fara numar "

Spre exemplu eu am remarcat 3 tipuri de etichete pe bidonul cu ulei OE BMW 5W-30 :

1. eticheta alba cu scris in lb greaca ( se vinde la negru pela diverse persoane fara sa aiba stocuri foarte mari de ulei )

2. eticheta alba + peste eticheta cu Made in Germany exclusively for bmw AG Munchen

3. eticheta alba pe care scrie si in lb romana + peste eticheta FARA Made in Germany ( se vinde si se gaseste la cei care isi procura piesele de la autototal sau unix adica pe la majoritatea magazinelor mici "de cartier" )

Varianta 2 pe mine ma RECASTIGAT ca client, sunt foarte multumit si nu este doar o ipresie .

http://img827.imageshack.us/img827/8544/dsc03492u.jpg

Edited by edy1092

Foarte multi utilizatori de acest ulei din magazine se plange ca uleiul se consuma mai repede decat ar fi normal.

ai facut tu un studiu , sa-i zicem de piatA ?! :)))

pai hai sa zicem ca acesti poseori de uleiuri il cumpara ieftin si merg cel putin 10 mii , la 9-10 mii 5w 30 incepe "sa se manance" fiindca ajunge la un grad de uzura, chiar daca pui ulei nou peste el , el tot se va manca mai repede ...daca il schimbi cu totul nu se mai mananca..

ce inseamna la tine ca se mananca mai repede decat ar fi normal ?! :) ca ultilizatorul face maxim 7 mii pe an si ca uleiul dupa un an de stat este uzat.. si se mananca.. normal, si daca mergi 200 km cu un ulei nou si il ti 1 an in motor este recomandat sa il schimbi.

Eu chiar sunt convins ca am dreptate.

bun argument :)))

Oricum nu trebuie sa ne mai certam

nu se cearta nimeni , totul este la nivel de discutie . :)

2. eticheta alba + peste eticheta cu Made in Germany exclusively for bmw AG Munchen

aceasta varianta o folosesc/recomand si eu cu incredere :)

Edited by POIUYT

nu ma aprind :) dar nu mai convins, de unde stii ca e fake ? "aproape la fel" care sunt diferentele remarcate de tine ?

Am scris de pret fiindca pt majoritatea de pe forum ce comenteaza despre ulei contrafacut , conteaza pretul, pt ei pretul uleiului este o referinta, ceea ce este o GRESEALA si vreau sa si argumentam cand amintim cuvantul fake ... pt ca uleiul OE BMW este un ulei foarte bun daca este cumparat de la cine trebuie

Un exemplu clar de pe acest forum, cu comentarii acide legate de uleiul OE BMW: omul se plangea ca motorul ii pierde ulei si cand a fost sa schimbe uleiul mecanicul a remarcat ca surubul de la baia de ulei nu avea acea garnitura din cupru ce se gaseste in filtru de ulei si pe care multi mecanici nu o pun, capacul de plastic era plin de ulei, deci e clar ca-i picura pe acolo si el se plangea pe forum de mama focului ca uleiul OE BMW E UN FAKE ....:(.... si cati or fii asa " fara numar "

Spre exemplu eu am remarcat 3 tipuri de etichete pe bidonul cu ulei OE BMW 5W-30 :

1. eticheta alba cu scris in lb greaca ( se vinde la negru pela diverse persoane fara sa aiba stocuri foarte mari de ulei )

3. eticheta alba pe care scrie si in lb romana + peste eticheta FARA Made in Germany ( se vinde si se gaseste la cei care isi procura piesele de la autototal sau unix adica pe la majoritatea magazinelor mici "de cartier" )

Varianta 2 pe mine ma RECASTIGAT ca client, sunt foarte multumit si nu este doar o ipresie .

http://img827.imageshack.us/img827/8544/dsc03492u.jpg

Eu ma refr la faptul ca pe piata exista FAKE . Pana si tu ai descoperit 3 variante de ambalaj .

Sigur ca una din cele 3 variante este cel original , cred ca chiar cel din poza atasata e original pt ca are codul de produs OEM pe el. Celelalte 2 variante sunt FAKE.

Deci , exista FAKE pe piata si mie mi-e teama sa mai cumpar uleiul acesta ca nu cumva sa-l nimeresc fals.

fapt: BMW schimba eticheta la ulei regulat, chiar anul asta a schimbat-o din nou, la piese a inceput sa puna holograme...

concluzie: daca gasesti de cumparat ulei cu eticheta care nu se mai comercializeaza (de catre bmw) de acum 5 ani ei...ma face suspisios :)))))) poate sunt eu paranoic :)

fapt: BMW schimba eticheta la ulei regulat, chiar anul asta a schimbat-o din nou, la piese a inceput sa puna holograme...

concluzie: daca gasesti de cumparat ulei cu eticheta care nu se mai comercializeaza (de catre bmw) de acum 5 ani ei...ma face suspisios :)))))) poate sunt eu paranoic :)

Pai cum de acum 5 ani ? Nu expira ?