Jump to content

CE ulei sa pun?

darius_x

Recommended Posts

Va salut ,

Am primit raspuns deja de la BMW MĂźnchen si au zis exact ce a zis mai sus Atilla318i. Se poate folosi LL04 in loc de LL01 dar nu este chiar la fel si este mai bine sa folosim pt benzinare LL01. Eu o sa aleg un ulei din lista care mi-au dat-o, o sa iau direct din Germania cred ca Liqui Moly , Castrol sau Mobil 1. Acum trebuie sa ma hotarasc daca iau 5w-30 , 5w-40 sau 0w-40.

Sa raman pe 5w-30 daca din asta am avut pana acum ?

( in masina am acum 5-w30 dar este LL04, vreau sa schimb cat mai repede)

Credeti ca daca trec pe 0-w40 se va consuma mai repede ?

Momentan consuma cam 1 litru la 5000 km

Edited by kevinn14

Va salut ,

Am primit raspuns deja de la BMW MĂźnchen si au zis exact ce a zis mai sus Atilla318i. Se poate folosi LL04 in loc de LL01 dar nu este chiar la fel si este mai bine sa folosim pt benzinare LL01. Eu o sa aleg un ulei din lista care mi-au dat-o, o sa iau direct din Germania cred ca Liqui Moly , Castrol sau Mobil 1. Acum trebuie sa ma hotarasc daca iau 5w-30 , 5w-40 sau 0w-40.

Sa raman pe 5w-30 daca din asta am avut pana acum ?

( in masina am acum 5-w30 dar este LL04, vreau sa schimb cat mai repede)

Hmm interesant... ms de info

Am gasit un site din Germania de unde sa comand ulei, va rog sa ma ajutati in legatura cu ce sa aleg, m-am oprit la cateva variante din cele date de Bmw:

Castrol Edge FST 0W-40 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/CASTROL-Edge-0W-40-A3-B4-5-Liter/DCA_24875

Castrol Magnatec 5W-30 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/CASTROL-Magnatec-5W-30-A3-B4-5-Liter/DCA_58727

Liqui Moly Leichtlauf High Tech 5W-40 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/LIQUI-MOLY-Leichtlauf-High-Tech-5W-40-1-Liter/LIQ_3863

Liqui Moly Leichtlauf Special LL 5W-30 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/LIQUI-MOLY-Leichtlauf-Special-LL-5W-30-5-Liter/LIQ_1193

Mobil 1 0W-40 New Life LL01 ( Acesta ar trebui sa il caut in alta parte, aici nu il au)

Dintre cele de aici am inteles ca doar Castrol 0W-40 este full sintetic?

Sa iau Castrol 0w-40, fiind cel mai scump o fi si cel mai bun? Credeti ca o sa inceapa sa consume mai mult ulei daca trec pe 0W-40?

Si Liqui Moly ma atrage sa incerc datorita atator pareri bune despre el.

Care credeti ca e mai potrivit din cele de aici? masina are 160.000km si momentan are 5W-30 ( dar este LL04 )

Mobil 1 0W40 New life e singurul ulei full sintetic adevarat. Ulei PAO, grupa IV.

Amaratul ala de Magnatec e Hydrocracked, grupa III, mineral, cu adiviti sintetici in el.

La fel si Liqui Moly-ul.

Edge-ul 0W-40 daca e fabricat pana in aprilie 2013 este PAO, adica sintetic, dupa aprilie 2013 se gaseste doar mineral cu aditivi sintetici (gr. III).

Ca sa nu te incurci cu atatea grupe, e o diferenta enorma intre "synthese technology" si "full synthetic". Prima e data de grupele II, III, ultima de grupele IV si V (care sunt singurele sintetice adevarate).

Singurii de mai fac uleiuri sintetice pe bune sunt americanii, aflati la ani lumina fata de europeni.

Fiecare alege in functie de cum il duce capul si buzunarul. Personal as alege Mobil 1-ul fiindca la pret e tot acolo cu Edge-ul si Liqui Moly-ul dar la performante e din alta liga.

Asta daca vreau ceva bun. Daca e sa ma intereseze doar pretul si Dumnezeu cu mila in legatura cu ce face uleiul ala prin motor, atunci Magnatec-ul iese castigator.

Iar daca te decizi sa iei un ulei bun, nu tre' sa comanzi Mobil 1 din Germania. Pentru ca New Life e facut in Belgia sau Turcia. Poti lua din tara, aproximativ la acelasi pret (200 de lei 5 litri) varianta adevarata, americana, Mobil 1 0W40 European Car Formula. In ambele bidoane se gaseste acelasi lucru dar as avea mai multa incredere in americani.

Diferenta e ca-n Germania producatorii sunt obligati sa spuna pe cutie daca uleiul dinauntru e full sintetic (adica pe bune) sau mineral (synthese technology). In celelalte tari din EU se pune expresia full sintetic si pe uleiurile sinteza, in Germania a pierdut Castrol proces in legatura cu aceasta tema si e singura tara din EU unde se aplica regula.

Am gasit un site din Germania de unde sa comand ulei, va rog sa ma ajutati in legatura cu ce sa aleg, m-am oprit la cateva variante din cele date de Bmw:

Castrol Edge FST 0W-40 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/CASTROL-Edge-0W-40-A3-B4-5-Liter/DCA_24875

Castrol Magnatec 5W-30 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/CASTROL-Magnatec-5W-30-A3-B4-5-Liter/DCA_58727

Liqui Moly Leichtlauf High Tech 5W-40 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/LIQUI-MOLY-Leichtlauf-High-Tech-5W-40-1-Liter/LIQ_3863

Liqui Moly Leichtlauf Special LL 5W-30 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/LIQUI-MOLY-Leichtlauf-Special-LL-5W-30-5-Liter/LIQ_1193

Mobil 1 0W-40 New Life LL01 ( Acesta ar trebui sa il caut in alta parte, aici nu il au)

Dintre cele de aici am inteles ca doar Castrol 0W-40 este full sintetic?

Sa iau Castrol 0w-40, fiind cel mai scump o fi si cel mai bun? Credeti ca o sa inceapa sa consume mai mult ulei daca trec pe 0W-40?

Si Liqui Moly ma atrage sa incerc datorita atator pareri bune despre el.

Care credeti ca e mai potrivit din cele de aici? masina are 160.000km si momentan are 5W-30 ( dar este LL04 )

Edited by adymateo
  • Like 1

Da.

Si cum am zis mai sus, ce se gaseste in acel bidon se regaseste si-n varianta din mai toate magazinele de piese auto, Mobil 1 0W-40 new life.

Eu in Timisoara am gasit new life la pret infim mai mic decat cel american sau chiar mai scump, d-asta am optat sa-l comand din online, chiar din tara.

Pentru benzinare e un ulei exceptional. Pentru diesel-uri fara dpf e bun.

De cand il folosesc consumul urban mi s-a stabilizat intre 8,3 - 9,5% (la motor pe benzina). Inainte imi lua minim 10,5.

Acceleratiile sunt o idee mai bune, probabil datorita unei ungeri superioare. Daca nu e vreme nasoala afara, masina mea vede zilnic 6.000 rot/min.

Daca il iei de la cei de la care ai pus link, de regula aia nu prea dau transport gratuit. Sau il dau doar daca iei de la ei filtre, filtre la care au niste preturi cam mari.

O varianta ar fi asta http://uleideulei.ro/mobil-new-life-0w40-litri-p-543.html dar si magazinul de la care iti iei de regula piese (daca mergi pe varianta new life).

De schimbat il schimb la max. 20.000 de km sau un an de zile. In realitate n-am facut mai mult de 17.000 de km intr-un an. Am folosit ani la rand Magnatec, Edge, Elf si nu se compara, atat ca mers al motorului, nivel de zgomot etc. .

Uleiuri mai bune decat asta sunt cele din grupa V, Amsoil, Redline, Fuchs, dar acolo vorbim deja de performante extreme si de cu totul alte preturi.

Si de zis nu tre' sa zic eu, o spun aprobarile pe care le are: MB 229.5, LL-01, VW 502 si 505.00.

Dar si faptul ca Mobil 1, fata de Elf sau Castrol, experti in a nu face publice datele uleiurilor ce le vand, pun la dispozitie datasheet-ul:

http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_1_0W-40.aspx

Aha, si zici ca e bun?

La cit il dai afara ? ca banuiesc ca nu-l tii 25 mii

Edited by adymateo
  • Like 1

Mobil 1 0W40 New life e singurul ulei full sintetic adevarat. Ulei PAO, grupa IV.

Amaratul ala de Magnatec e Hydrocracked, grupa III, mineral, cu adiviti sintetici in el.

La fel si Liqui Moly-ul.

Edge-ul 0W-40 daca e fabricat pana in aprilie 2013 este PAO, adica sintetic, dupa aprilie 2013 se gaseste doar mineral cu aditivi sintetici (gr. III).

Ca sa nu te incurci cu atatea grupe, e o diferenta enorma intre "synthese technology" si "full synthetic". Prima e data de grupele II, III, ultima de grupele IV si V (care sunt singurele sintetice adevarate).

Singurii de mai fac uleiuri sintetice pe bune sunt americanii, aflati la ani lumina fata de europeni.

Fiecare alege in functie de cum il duce capul si buzunarul. Personal as alege Mobil 1-ul fiindca la pret e tot acolo cu Edge-ul si Liqui Moly-ul dar la performante e din alta liga.

Asta daca vreau ceva bun. Daca e sa ma intereseze doar pretul si Dumnezeu cu mila in legatura cu ce face uleiul ala prin motor, atunci Magnatec-ul iese castigator.

Iar daca te decizi sa iei un ulei bun, nu tre' sa comanzi Mobil 1 din Germania. Pentru ca New Life e facut in Belgia sau Turcia. Poti lua din tara, aproximativ la acelasi pret (200 de lei 5 litri) varianta adevarata, americana, Mobil 1 0W40 European Car Formula. In ambele bidoane se gaseste acelasi lucru dar as avea mai multa incredere in americani.

Diferenta e ca-n Germania producatorii sunt obligati sa spuna pe cutie daca uleiul dinauntru e full sintetic (adica pe bune) sau mineral (synthese technology). In celelalte tari din EU se pune expresia full sintetic si pe uleiurile sinteza, in Germania a pierdut Castrol proces in legatura cu aceasta tema si e singura tara din EU unde se aplica regula.

Ceva de genul asta voiam sa stiu , o sa caut un site in Germania unde il au pe asta Mobil 1 new life

La Castrol Edge nu stiu cum as putea afla cand e fabricat, probabil doar dupa ce il iau.

Ideea e ca am drum in Germania oricum si daca tot ma duc vreau sa iau de acolo.

Pretul nu ma intereseaza, vreau doar sa iau ce e mai bun ca ulei si pentru acest motor.

Pana acum m-am convins pentru Mobil 1 atat de la tine cat si de la colegul #Olindor

Stii cumva daca e vreo problema daca am avut in masina 5W-30 si acum trec la 0W-40 ? mersi :)

Nu e nicio problema. Ma gandesc ca schimbul de ulei il faci in service si, odata cu uleiul, inlocuiesti si filtrul de ulei. Si eu am trecut de la 5W40 la 0W40.

Ceva de genul asta voiam sa stiu , o sa caut un site in Germania unde il au pe asta Mobil 1 new life

La Castrol Edge nu stiu cum as putea afla cand e fabricat, probabil doar dupa ce il iau.

Ideea e ca am drum in Germania oricum si daca tot ma duc vreau sa iau de acolo.

Pretul nu ma intereseaza, vreau doar sa iau ce e mai bun ca ulei si pentru acest motor.

Pana acum m-am convins pentru Mobil 1 atat de la tine cat si de la colegul #Olindor

Stii cumva daca e vreo problema daca am avut in masina 5W-30 si acum trec la 0W-40 ? mersi :)

Da, asta este uleiul in varianta fabricata in Europa. Interesant este ca pe cutie in Germania, daca pozele sunt bune, vad ca il denumesc SHC, sinteza tehnologica. Uitandu-ma la norme pe site-ul din uk, vad ca pastreaza mb 229.5 deci, teoretic, continutul trebuie sa fie la fel cu cel produs in state.

In alta ordine de idei, tocmai din cauza nebuniei asteia pe care o fac producatorii, de a te induce in eroare, am ales sa cumpar varianta americana.

Acest ulei este cel despre care vorbeai tu ? Sticla din linkul tau arata putin diferit fata de ce am gasit eu , banuiesc ca e la fel, nu ?

http://oelshop24.de/motoroele/pkw-motoroele/nach-viskositaet/0w-40/626/mobil-1-new-life-0w-40?c=2196

LE: Boon! Deci, totusi, ce am zis la inceput ramane valabil: daca in germania nu e scris "full synthetic" inseamna ca nu e full sintetic. SHC-ul asta ... in linii mari ar fi tot un PAO, dar un PAO obtinut cu baze de grupa III+. Adica nu e la fel ca ala vandut in State, nu e full sintetic. E doar un mineral mai bun.

Pfuai ... ia European Car Formula si stii o treaba.

Am urmarit linkul pus de sbircris si duce catre un site uleidemotor.com parca si acolo vad ca e varianta americana , la comenzi peste 360 RON transport gratis. Scrie fully sintetic...e nasol ca se gĂŁsește doar acolo adicĂŁ daca mai vreau trebuie sa fac alta comanda. Oricum o sa comand in plus sa am daca e sa iau de aici.

E interesant ca același ulei Mobil 1 0-W40 New Life daca te uiti pe alte site-uri , apare aceeași sticla ca cea din linkul pe care l am pus eu din siteul german, dar la noi scrie Fully Sinthetic ( de ex. Uleideulei.ro ) iar in siteul german aceeași sticla același ulei scrie Synthese Technology :))

Deci cine minte ? Astia de aici sau cei din Germania ca sunt in ceata total.

Si vad ca la Castrol Edge FST 0W-40 scrie in Germania fullsynthetic ( Vollsynthetic) . Deci in Germania daca asa scrie , asa e ?

O sa pun si linkurile :

Site România : http://uleideulei.ro/mobil-new-life-0w40-litru-p-554.html

Site Germania : http://oelshop24.de/motoroele/pkw-motoroele/nach-viskositaet/0w-40/626/mobil-1-new-life-0w-40?c=2196

E aceeași sticla , nu m am tâmpit eu , nu ?

Si scrie diferit nu ?

Sau o fi aceeași chestie Fullsynthetic cu Synthese Technogie ?

Iti va consuma ceva mai putin din moment ce 0w40 este un pic mai vascos la 100°C fata de 5w30. Foloseste-l cu incredere.

Pentru benzinare e un ulei exceptional. Pentru diesel-uri fara dpf e bun.

De cand il folosesc consumul urban mi s-a stabilizat intre 8,3 - 9,5% (la motor pe benzina). Inainte imi lua minim 10,5.

Acceleratiile sunt o idee mai bune, probabil datorita unei ungeri superioare. Daca nu e vreme nasoala afara, masina mea vede zilnic 6.000 rot/min.

Daca il iei de la cei de la care ai pus link, de regula aia nu prea dau transport gratuit. Sau il dau doar daca iei de la ei filtre, filtre la care au niste preturi cam mari.

O varianta ar fi asta http://uleideulei.ro/mobil-new-life-0w40-litri-p-543.html dar si magazinul de la care iti iei de regula piese (daca mergi pe varianta new life).

De schimbat il schimb la max. 20.000 de km sau un an de zile. In realitate n-am facut mai mult de 17.000 de km intr-un an. Am folosit ani la rand Magnatec, Edge, Elf si nu se compara, atat ca mers al motorului, nivel de zgomot etc. .

Uleiuri mai bune decat asta sunt cele din grupa V, Amsoil, Redline, Fuchs, dar acolo vorbim deja de performante extreme si de cu totul alte preturi.

Si de zis nu tre' sa zic eu, o spun aprobarile pe care le are: MB 229.5, LL-01, VW 502 si 505.00.

Dar si faptul ca Mobil 1, fata de Elf sau Castrol, experti in a nu face publice datele uleiurilor ce le vand, pun la dispozitie datasheet-ul:

http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_1_0W-40.aspx

+1

Tot din aceste considerente am ales si eu acest ulei si sunt multumit de cum se comporta motorul cu ea.

Nu prea gasesti ulei cu performante mai bune (cel putin pe hartie) la pretul acesta.

Edited by attila318i
  • Like 1

Va salut,

In timp ce cautam un ulei potrivit pentru revizia unui n42/n46 am gasit un pret atractiv pt uleiul Motul 8100 X-cess 5W-40 LL01(singura norma trecuta in carte unde nu e specificat nimic de SAE):

Specificatii: http://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/52/original/8100_X-cess_5W-40_(GB).pdf?1389027113

Pret 165 Lei/ 5 L: http://www.eshop-rapid.ro/bimmerparts/eshop/0/0/5/20 (nu am mai dat de ei pana acum pe net, nus daca sunt de incredere)

Voi de care clasa ziceti ca ar fi mai apropiat, de cea mai low cost Magnatec 5w-40 c3 (SAE asemanator dar LL04), sau de cele premium Castrol Edge 0w-30/ Mobil1 New Life 0w-40 (SAE diferit dar singurele cu LL01 pe piata noastra de la concurenta)?

deci m-am hotarat pentru Mobil 1 0W-40 daca ziceti ca e buna trecerea , numai ca vreau sa il gasesc in Germania ca am drum in luna mai si vreau sa fac revizia acolo daca tot ma duc.

Daca nu gasesc , iau de aici si gata...

Poate cineva sa isi dea seama de ce difera speicificatiile uleiurilor din linkurile care le-am dat mai sus ?

adica de ce in Germania spun ca este Synthese Technogie si aici FullSynthetic ?

Mda , tocmai am mai gasit pe un al doilea site din Germania unde scrie tot asa : SHC Synthese Tehnologie

http://www.mapodo.de/mobil-1-new-life-0w-40-1-ltr.html

Deci e ceva suspect cu cel de la noi....inafara de magazinul care are european car formula

Edited by kevinn14

Salut,

Nu e nimic suspect la noi. Ce scrie pe sticla in Romania scrie si-n Franta, Spania, Anglia etc. Am scris cateva posturi anterioare ... in Germania producatorii de uleiuri sunt obligati sa nu minta. Daca scrie pe cutie SHC, inseamna ca e ulei in mare parte mineral. Denumirea full se pune in Germania doar pe uleiurile full sintetice, adica grupa IV si V.

Dupa cum am spus, e singura tara din UE unde legea ii obliga sa faca acest lucru.

Nu stiu de ce vrei neaparat sa-l iei din Germania (caz in care o sa fie sinteza) sau de ce iti face cu ochiul Castrol! Daca tot esti pus pe treaba asta, macar ia-ti din Germania un Liqui Moly 0W40 din gama full synthetic. Au si aia asa ceva dar nu se compara cu acel European Car Formula.

Si e normal sa-l gasesti pe putine site-uri din Romania (si nu numai) fiindca e un ulei facut si importat din S.U.A. .

deci m-am hotarat pentru Mobil 1 0W-40 daca ziceti ca e buna trecerea , numai ca vreau sa il gasesc in Germania ca am drum in luna mai si vreau sa fac revizia acolo daca tot ma duc.

Daca nu gasesc , iau de aici si gata...

Poate cineva sa isi dea seama de ce difera speicificatiile uleiurilor din linkurile care le-am dat mai sus ?

adica de ce in Germania spun ca este Synthese Technogie si aici FullSynthetic ?

Mda , tocmai am mai gasit pe un al doilea site din Germania unde scrie tot asa : SHC Synthese Tehnologie

http://www.mapodo.de/mobil-1-new-life-0w-40-1-ltr.html

Deci e ceva suspect cu cel de la noi....inafara de magazinul care are european car formula

Salut,

Nu e nimic suspect la noi. Ce scrie pe sticla in Romania scrie si-n Franta, Spania, Anglia etc. Am scris cateva posturi anterioare ... in Germania producatorii de uleiuri sunt obligati sa nu minta. Daca scrie pe cutie SHC, inseamna ca e ulei in mare parte mineral. Denumirea full se pune in Germania doar pe uleiurile full sintetice, adica grupa IV si V.

Dupa cum am spus, e singura tara din UE unde legea ii obliga sa faca acest lucru.

Nu stiu de ce vrei neaparat sa-l iei din Germania (caz in care o sa fie sinteza) sau de ce iti face cu ochiul Castrol! Daca tot esti pus pe treaba asta, macar ia-ti din Germania un Liqui Moly 0W40 din gama full synthetic. Au si aia asa ceva dar nu se compara cu acel European Car Formula.

Si e normal sa-l gasesti pe putine site-uri din Romania (si nu numai) fiindca e un ulei facut si importat din S.U.A. .

Pai m-am hotarat pentru Mobil 1 new life , nu Castrol. Stiu ce ai scris in posturile anterioare, tocmai de-aia ma intrebam: daca in Germania au pierdut proces si sunt obligati sa nu minta, inseamna ca de fapt e acelasi continut cu astea din Romania si cei de aici mai mint asa putin ? :)

Doar vreau sa ma lamuresc daca cel de aici, scriind pe el full synthetic e mai bun ca cel de acolo...

Acolo scrie full synthetic doar pe Castrol din ce am cautat eu...

Daca nu o sa ma lamuresc o sa iau de aici de la cel care are European Car Formula ( Mobil 1 )

Deci!

Daca discutam de Mobil 1 0W40, singurul ulei mai bun vandut in tara fata de cel vandut in Germania este Mobil 1 0W40 European Car Formula.

Altfel, New Life-ul vandut in Germania e la fel de bun sau prost ca ala vandut in Romania sau Slovenia. Ca scrie altceva pe eticheta ... e partea a doua.

Si-ar trebui sa privesti lucrurile invers, adica din tara in Germania. Sa zicem ca vezi un ulei in tara pe care scrie full synthetic. Ca sa te convingi ca e adevarat, il cauti in Germania si, daca acolo pe cutie scrie la fel, inseamna ca e-n regula.

Iar daca marketing-ul ti se pare ametitor, niciodata nu vei da gres daca vei proceda de felul urmator:

te uiti in cartea de service a masinii si vezi ce scrie fabricantul la uleiuri pentru motorul tau. Iei norma si aprobarile respective si, pe baza lor, cauti uleiul. Adica daca in carte iti zice A3/B4, 0W40, LL-01, cauti un ulei care sa aibe minim criteriile astea. Chiar si un ulei mineral, atata timp cat nu-l tii 20.000 de km in motor sau doi ani, isi face treaba cu brio.

Daca vrei ceva mai mult, atunci te informezi, cauti fise de produs, TBN, etc. .

Pai m-am hotarat pentru Mobil 1 new life , nu Castrol. Stiu ce ai scris in posturile anterioare, tocmai de-aia ma intrebam: daca in Germania au pierdut proces si sunt obligati sa nu minta, inseamna ca de fapt e acelasi continut cu astea din Romania si cei de aici mai mint asa putin ? :)

Doar vreau sa ma lamuresc daca cel de aici, scriind pe el full synthetic e mai bun ca cel de acolo...

Acolo scrie full synthetic doar pe Castrol din ce am cautat eu...

Daca nu o sa ma lamuresc o sa iau de aici de la cel care are European Car Formula ( Mobil 1 )

Edited by adymateo

eu la M47 bag LL04 fara probleme

''The BMW Long Life-04 specification imposes severe constraints to the lubricant particularly due to

BMW Valvetronic and after treatment systems compatibility. It covers all BMW engines from 2004 and

also all BMW engines before 2004 as BMW LL-04 covers all the previous BMW specifications such as

BMW LL-98 and BMW LL-01''

Edited by motorsport

Eu nu vad niciun "full" pe sticla scris. :rolleyes:

Corect , nu scrie nici un full , m-am uitat gresit :laugh: scrie doar 100% Synthetic

Acum m-am lamurit , asta voiam sa stiu. Deci cand vrei sa stii exact care e treaba il cauti in Germania.

Eu schimb uleiul sub 10000 km la toate masinile, vreau doar sa nu cumpar ceva contrafacut. Mersi pentru raspunsuri