Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

check engine

ebenize

Recommended Posts

Salut!

De cand am luat masina, martorul "check engine" nu se aprinde la contact si nici cand motorul e in avarie. De ex am avut debitmetrul defect, iar acum am 2 sonde lambda defecte si nu imi apare "check engine" in bord desi pe testere apar erorile. La testul de lumini se aprinde check engine deci nu este manarit cu banda peste sau ars becul. Oare de ce?

e46 320i 150ps nfl

Edited by ebenize

Check engine nu are nicio legatura cu buna functionare a motorului. Adica scopul lui nu este sa indice o defectiune la motor.

El se aprinde DOAR daca pe masina exista o defectiune care poate conduce la cresterea gradului de poluare!

Daca ECU identifica un defect, dar acel defect nu creste poluarea peste o anumita limita, atunci nu aprinde check engine. Daca insa defectul creste poluarea, atunci aprinde check engine. Indicatorul se poate aprinde (la unele modele) si daca nu este insurubat bine busonul de benzina, deoarece pot scapa vapori de benzina in atmosfera.

La o sonda lambda pot aparea mai multe tipuri de defecte. Si nu la orice defectiune a sondei lambda se aprinde check engine.

pai eu am avut toate cele 4 sonde in avarie + debitmetru. Am schimbat debitmetru si acum au ramas doar 2 sonde lambda in avarie. Am sters erorile de 2 ori si tot intra in avarie insa check engine-ul nu s-a aprins niciodata. Edited by ebenize

pfff nu mai stiu exact.. cand am fost la tester aveam eroare la debitmetru si cele 4 sonde lambda. Am schimbat debitmetrul cu unul nou si acum apar doar 2 sonde pe tester mai exact sondele dinainte si dupa catalizator. Mecanicul a spus ca trebuiesc inlocuite. Plus de asta simt ca nici nu trage cum ar trebui sa traga. Din cate am inteles motorul intra in avarie si revine la niste parametri de fabrica pentru a functiona cat de cat corespunzator. Eu ma gandeam ca ar fi trebuit sa se aprinde check engine nu ca as vrea sa am pom de craciun in bord dar.. sa stiu cand e vreo problema la motor Edited by ebenize