Jump to content

Probl cu ABS si DSC

Recommended Posts

Am un e39 din 98 2500 tds cu 252.000 de km. Pana aici nimic ciudat, probl e ca mi sa aprins becul in bord de senzor de ABS defect. Senzorul era pe dreapta spate, l-am schimbat becul din bord sa stins si la vreo luna de zile iar mi sa aprins in bord acelasi bec care este legat si de ASC. De data asta era senzorul de pe stanga spate, l-am cumparat si pe acesta si dupa ce l-am montat am, constatat ca de data asta becul din bord nu sa mai stins. Am sters eroarea din calculator dar tot mi se aprinde si nici ABS, ASC nu functioaneaza. Am mai intrebat niste prieteni si mi-au spus ca e posibil sa fie stricat modulul de ABS. Are cineva vreo idee, poate sa ma ajute cu un sfat?? Si inca ceva nici kilometrajul si consumul instant nu-mi functioneaza.!!! :angry2: :angry2:

dar la senzori de pe fata teai uitat :)) sunt 4 senzori pe masina, pune`o pe tester si vezi pe care iti da eroare

Eroare imi da pe stanga spate ca fiind cel defect.

E un senzor sigur dus.. Sau cel pe care l-ai pus nu a fost bun

Posibil sa fie defect, dar l-am cumparat de nou.

Unul dintre senzorii abs de pe puntea spate nu-Ăži funcĂžioneazĂŁ.

Poate fi senzorul ĂŽn sine sau vreun contact imperfect.

Ce senzori ai folosit? Oem sau after market?

Am luat unul after market la vreo 135 de lei.

Presupun ca identificarea senzorilor stricati ai facut-o cu testerul... la final, dupa schimbarea celor doi senzori ce eroare legata de ASC/ABS aparea ?

Becul de ABS si cel de ASC raman aprinse.

aceeasi problema o am si eu...la mine testerul mi-a indicat senzor abs roata stanga fata...l-am schimbat cu unul nou dar nu original si aceeasi problema se aprind martorii pentru abs s asc cand vor ei se sting cand vor ei.am fost din nou la tester si aceeasi eroare da dar nu cred ca senzorul e de vina posibil ca cititorul de pe rulment sau rulmentul sa aiba o problema firele de la senzor catre calculator sau chir calculatorul sau unitatea abs ca nu ma pricep.recomandati-mi un service bun care poate sa-mi varifice tot circuitul asta

aceeasi problema o am si eu...la mine testerul mi-a indicat senzor abs roata stanga fata...l-am schimbat cu unul nou dar nu original si aceeasi problema se aprind martorii pentru abs s asc cand vor ei se sting cand vor ei.am fost din nou la tester si aceeasi eroare da dar nu cred ca senzorul e de vina posibil ca cititorul de pe rulment sau rulmentul sa aiba o problema firele de la senzor catre calculator sau chir calculatorul sau unitatea abs ca nu ma pricep.recomandati-mi un service bun care poate sa-mi varifice tot circuitul asta

vezi daca l-ai bagat bine..adica daca a intratde tot la locul lui altfel nu merge..are o buza pe care tre sa se asezse. daca nu e bagat pana in capat iti va arata aceeasi eroare asa am patit-o si eu

eu era sa inebunesc din cauza unui senzor nou dar contrafacut, devina e senzorul viteza roata stg spate...pune original simens NU altceva ca nu faci nimic. in dezmembrari ii 150 lei iar nou original 320 lei.

isi face la fel treaba cel aftermarket..am luat cel mai ieftin la 110 ron, merge perfect

Edited by fizz

• 4 weeks later...

Becul de ABS si cel de ASC raman aprinse.

Exact asta patesc si eu de aseara...becul de ABS si ASC s-au aprins in mers...Problema la mine insa se manifesta ciudat, si anume:daca restartez motorul, ambii martori raman aprins pana in momentul in care plec de pe loc si parcurg cativa zeci de metri, dupa care se sting ambii.La cativa Km parcursi se aprind din nou si raman aprinsi pana cand restartez motorul, iar merg cativa zeci de metri, iar se aprind si asa mai departe...

Mi-am facut o programare la service si eu sa vad ce se intampla.

PS 520I E39 1997

Edited by Cosminas

Martorii asa se sting daca nu este nicio problema: la cativa zeci de km parcursi fara acea problema dispar din bord.

Ceea ce ma duce cu gandul la un contact imperfect sau un senzor care face fite....

sunt de acord cu tine in privinta faptului ca martorii se sting atunci cand dispare eroarea sau serviciul de ABS -ASC functioneaza normal.contact imperfect am zis si eu dar asa din senin sa fi aparut sau un rulment cu probleme?

Edited by Cosminas

Si eu am avut problema asta si s-a dovedit sa fie de la calculatorul de ABS, l-am reparat cu 150 ron. Rulmentul/tamburul cu striatii este abureala.

Problema este alta ca din cauza calculatorului de abs la mine cutia automata, servodirectia (servotronic) si franele (logic) nu functioneaza in parametrii lor normali... pana si consumul creste - nu decupleaza cutia in mers si esti in frana de motor (crede-ma eu am mers 1 an si am observat imediat diferentele dupa ce l-am rezolvat). Cutia automata este foarte mult influentata ... daca o mai si fortezi risti sa iti faci o bucurie, ea nu stie cum sa reactioneze fara abs/asc/kilometraj in unele situatii in care ar trebui sa retrogradeze sau sa inainteze o viteza, nu aplica "ambreiajul" in mers ... esti in majoritatea cazurilor in continua frana de motor.

Treaba asta cu "din senin" mergea si tot din senin se aprindeau martorii o aveam si eu (la mine dupa primii 10km se aprindeau), dupa ce am verificat contactele si am masurat senzorii mi-am dat seama ca este de la calculator.

Parerea mea faceti-va timp si rezolvati problemele cu ABS-ul pana la venirea gerului si a zapezii, mai ales cei cu cutii automate ... eu unu incepusem sa ma uit la preturi de cutii automate sau piese din ea. VORBESC SERIOS !

Edited by neo2004

Si eu am avut problema asta si s-a dovedit sa fie de la calculatorul de ABS, l-am reparat cu 150 ron. Rulmentul/tamburul cu striatii este abureala.

Problema este alta ca din cauza calculatorului de abs la mine cutia automata, servodirectia (servotronic) si franele (logic) nu functioneaza in parametrii lor normali... pana si consumul creste - nu decupleaza cutia in mers si esti in frana de motor (crede-ma eu am mers 1 an si am observat imediat diferentele dupa ce l-am rezolvat). Cutia automata este foarte mult influentata ... daca o mai si fortezi risti sa iti faci o bucurie, ea nu stie cum sa reactioneze fara abs/asc/kilometraj in unele situatii in care ar trebui sa retrogradeze sau sa inainteze o viteza, nu aplica "ambreiajul" in mers ... esti in majoritatea cazurilor in continua frana de motor.

Treaba asta cu "din senin" mergea si tot din senin se aprindeau martorii o aveam si eu (la mine dupa primii 10km se aprindeau), dupa ce am verificat contactele si am masurat senzorii mi-am dat seama ca este de la calculator.

Parerea mea faceti-va timp si rezolvati problemele cu ABS-ul pana la venirea gerului si a zapezii, mai ales cei cu cutii automate ... eu unu incepusem sa ma uit la preturi de cutii automate sau piese din ea. VORBESC SERIOS !

Imi spui si mie unde sau la cine ti-ai reparat uitatea ABS? Incep sa fiu interesat...mersi frumos

In cazul meu inca, vitezometrul nu mi-a cazut.

P.S. Calculatorul ABS este localizat cumva sub torpedou, acolo unde gasesti si unitatea aia de lumini LK? Intreb ca sa fiu pregatit in caz ca trebuie sa il dau jos de pe masina...mersi inca o data

Edited by Cosminas

Salut calculatorul de ABS se afla montat pe oala din stanga masinii (deasupra turbinei), am sa vb cu baiatul care mi-a facut mie calculatorul, sa il intreb daca mai primeste un calculator :) ... a durat 1 saptamana la mine

mersi mersi, si un cost aproximativ?

P.S. Azi am fost la tester cu ea si am fost diagnosticat cu Senzor turatie fata stanga defect, dar nu am incredere in testerul respectiv si mi-e frica sa nu fie unitatea asta ABS.DIn cauza asta maine dimineata vreau sa merg la Bavaria...

• 2 weeks later...