Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme far Xenon de fabrika

Nakamichi

Recommended Posts

Incep prin a face o mica istorie, ca sa ne facem o idee. Am luat E46 facelift acum 3 ani cu un modul de balast ars pe stanga. Masina are Xenoane de fabrica pe faza scurta. Am cumparat-o cu faza scurta defecta pe farul stanga. Am schimbat atunci bacurile intre ele si am izolat cat de cat defectul : MODULUL de BALAST. Am cumparat alt modul si problema s-a rezolvat partial , in sensul ca de atunci imi palpaia din cand in cand bacul pe stanga......cateodata trebuia sa-l sting si sa-l aprind din nou ca sa nu mai palpaie.... uneori chiar se stingea de tot. Am intrebat si mi s-a spus ca e becul pe duca. Prin urmare am luat alte becuri D2S. Intre timp m-am aprovizionat cu cateva module de balast de rezerva. Cand mi-am montat angel eyes pe faruri am schimbat si becurile Xenon si modulul pe stanga...... am crezut ca poate ca palpaie si din cauza modulului. Mi-a mers fara probleme 2 sapt faza scurta, fara sa palpaie, cu noile becuri D2S. Dupa 2 sapt mi s-a ars din nou modulul balast stamga. Am desfacut far-ul , am schimbat modulul. mi-a mers 2 zile si s- a ars din nou (in momentul cand am cuplat faza scurta am vazut ca a palpait mai mult pe partea stanga - ca si cum ar fi un contact imperfect pe alimentarea modulului). Deja al doilea modul in 2-3 zile. Am suspectat becul, asa ca l-am schimbat cu cel de pe dreapta, am schimbat din nou modulul. In aceeasi zi, cat timp am schimbat modulul, cu farul demontat am tot cuplat faza scurta, ca sa vad daca mai arde becul..... totul a fost OK, am montat farul la loc. La 4 ore dupa ce am terminat cu schimbarea modulului, cand am aprins din nou faza scurta, mi-a ars al treilea modul. Deja sunt satul de schimbat module, si nu-mi dau seama de unde poate veni defectul...... suspectez in principal traf-ul ridicator de tensiune din far..... Poate sa fie altceva? Alimenterea modulului? Nu stiu ce sa-i mai fac? HELP????

E adevarat ca am pus becuri de china, dar de ce doar pe un singur far, si culmea, cel care mi-a facut probleme de cand am luat masina?

De ce acelasi bec merge fara probleme pe celalalt far? Acum am reusit sa desfac oglinzile si am schimbat si traf-ul ridicator de tensiune. si cu noul traf.... tot palpaie..... cum palpaia inainte de a schimba becul si chiar cu modulul pe care l-am avut pana acum 3 sapt, cand am pus noile becuri Xenon. Eclar ca nu e de la becuri...... mai ramane ori modul, ori contact imperfect in mufe...... ori comanda proasta din calc de lumini? Ce e clar e ca am eliminat problema traf-ului ridicator de tensiune.