Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

318i e90 vs 318i e46

crsbmw

Recommended Posts

Ma tot gandesc la diferenta celor doua motoare fiind pasionat de aceasta marca. Stiu ca e46 are motor N42 143 CP, iar e90 are motor N46 143 CP (ambele facelift).

Fizic motorul arata la fel, performantele sunt foarte apropiate si amandoua au capacitatea aprox. 2000 cm3.

Momentan conduc un e46 320i 150 CP M52TU,din cate stiu acest motor are cuplul maxim de 190nm la 3500 rot/min, fata de motorul de e90 care are un cuplu de 210nm la 4250 rot/min (din cate stiu eu). Mentionez ca e90 320i are 4 cilindri, iar e46 320i are 6 cilindri. Lasand in afara discutiei tehnologia celor 2 modele care inclina spre e90, daca as trece la modelul e90 320i care ar fi avantajul luand in considerare ca voi pierde motorul in 6 cilindri?

deci tu ai E46 NFL 320i de 150 cp, incepi thread-ul facand comparatie intre 318i E46 FL si 318i E90 si il inchei prin a spune ca te intereseaza un E90 320i... :laugh:

...ti-ai cam raspuns oarecum singur la intrebare, avantajul ar fi ca E90 are o tehnologie mai avansata decat E46-le L6 de 150cp, are cuplu mai mare si consum mai bun, ii lipseste doar sound-ul de L6, in rest cred ca este la toate capitolele peste...personal L6-le asta de 150cp nu prea i-am inteles foarte bine scopul, la un cuplu de doar 190, e cu putin peste 318i NFL(180NM) si sub(daca tin bine minte) 318i FL, dezvolta o putere mai mare dar si la o turatie ridicata ceea ce duce si la un consum crescut, asta pe hartie, ce-i drept in viata reala se simte bine pe 3ar si mult mai vioi decat cele in 4 cilindri, l-am condus si mi-a placut, nu te da pe spate dar e clar mai bine decat 318i.

Edited by mik15

am facut comparatie intre cele 2 modele 318i si am mentionat ca sunt asemanatoare ca motorizare si performante, ulterior mi-am exprimat opinia intre 320i e46 respectiv e90 modele la care diferentele sunt putin mai mari din punctul meu de vedere. Poate nu m-am exprimat corect in titlul acestui topic.

Defapt comparatia as dori sa o fac in special intre 320i e90 si 320i e46. O sa incerc sa modific. Scuze.

mik15@ nu te contrazic, e adevarat ca e 90 are un cuplu mai mare, dar are oare elasticitatea unui motor L6? iar e46 are cuplu mai mic dar la turatii mai joase, sau e vorba si de plaja de cuplu?

Edited by crsbmw