Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

S-a scorojit lacul de pe motor! Help!

r4ulik

Recommended Posts

Nu pot sa o numesc o problema, dar vreau sa fac ceva in acest sens. Mi s-a scorojit, exfoliat lacul de pe motor, ce pot sa fac? pot sa dau un smirghel si sa-l curat complet? asa arata tare urat.

Si inca ceva, as avea o tentativa de vopsit "BMW" de pe motor, se poate pune autocolant? vopsea termorezistenta? alte pareri?

Atasez poze.

Multumesc, Raul.

post-48819-0-60777600-1316409065_thumb.jpgpost-48819-0-48283900-1316409071_thumb.jpgpost-48819-0-86582000-1316409077_thumb.jpg

Ma intereseaza foarte mult cum merge, dar pana am acele cunostiinte sau bani sa rezolv un senzor de temperatura, pot face niste lucruri frumoase, pe gratis, la mine acasa, iar ca aspect castiga un + .

La cealalta masina nu m-a interesat niciodata aspectul motorului si asta s-a vazut, imi era rusine de fiecare data cand deschideam capota! Eu am cerut un sfat, o idee despre lac, nu despre functionalitatea motorului.

Stima, Raul.

poti da un strat sau 2 de vopsea termorezistenta. ideeal ar fi sa scoti capacul si sa il vopsesti electrostatic, dar il poti vopsi si tu, maschezi p'acolo bine, degresezi bine inainte si dai cu vopsea termorezistenta.

motorul e m43 si are ceva ani in spate, nu cred ca te asteptai sa straluceasca.

Da, e m43 1.6, din '94 mai exact. Nu ma asteptam sa arate nici macar pe atat de bine compartimentul motor, am luat-o din Germania si arata okey, ingrijit, mai putin acel lac care s-a scorojit, nu ma deranjeaza de fel, dar vreau sa-l curat, estetic nu-mi place.

Multumesc pt. sfaturi si pareri, Raul.

Nu pot sa o numesc o problema, dar vreau sa fac ceva in acest sens. Mi s-a scorojit, exfoliat lacul de pe motor, ce pot sa fac? pot sa dau un smirghel si sa-l curat complet? asa arata tare urat.

Si inca ceva, as avea o tentativa de vopsit "BMW" de pe motor, se poate pune autocolant? vopsea termorezistenta? alte pareri?

Atasez poze.

Multumesc, Raul.

post-48819-0-60777600-1316409065_thumb.jpgpost-48819-0-48283900-1316409071_thumb.jpgpost-48819-0-86582000-1316409077_thumb.jpg

Sant cateva solutii de la Nigrin care curata blocul motor, chiulasa, etc. Gasesti mare parte din gama prin hiper-marketuri. Recomandabil sa fie motorul putin caldut. Ideea este ca trebuie sa insisti. Nu se curata usor insa nu e nici capat de lume. Referitor la ce spun colegii de mai sus, parerea mea este ca indiferent de varsta unui motor, nu vad scuze ca el sa nu arate bine si din punct de vedere estetic daca proprietarul se precupa de acest aspect. Am vazut motoare care rulau foarte bine insa estetic aratau de parca erau in paragina. Se intretine destul de usor si efectul vizual este destul de placut atunci cand deschizi capota...asa ca nu vad de ce nu s-ar petrece putin timp si investi putini bani in acest aspect. Bafta!

eu zic sa il vopsesti negru, iar liniile si BMW, cu alb...intai dai cu alb peste linii si scrisul BMW, apoi maschezi bine cu banda d'aia ptr vopsit, tai dupa forme/linii si scris, dai cu negru si sigur o sa iasa tare.du-te la un centru de vopsele, intrebi ptr temperaturi mari, si iei si un lac, la fel, termorezistent.si ar mai trebui un scut motor, ptr mai putin praf :D Edited by max83

Multumesc tare mult pt sfaturi si idei si mai ales pt. sustinere. Inca nu vreau sa investesc foarte mult la aspectul motorului, pana nu rezolv problema cu senzorul, moment in care consider ca pot sa investesc si la aspect, daca nu apar si alte probleme. Momentan vreau sa arate motorul curat, dupa care ma ocup si de briz-brizuri.

Multumesc, domnilor.

Daca o sa-l cureti, o sa straluceasca insa la un timp dupa aceea din cauza umiditatii din aer aluminiul se va oxida si va face ca un praf alb. Il poti vopsi / lacui termorezistent insa iti recomand sa ii aplici decat un strat subtire (bine slefuit inainte si degresat) pentru a nu-i afecta transferul termic. Am auzit intr-adevar de tratamente estetice cu ceara (de albine sau sintetica-parafina) insa nu stiu ce prag termic suporta acestea sau ce durata de viata au.