Jump to content

BMW 320D E90 - sfaturi

slefbb

Recommended Posts

iti multumesc in numele forumului :)))))))

mai bine ca ai ales audi,bmw nu facea de tine ;)

@FANATIC....stiu cazuri dästea cu gramada...nu pot face pretul masinii mele dupa gramada de masini manarite.bineinteles ca eu vorbesc in cazul meu.

Scuze ca fac deja putin offtopic , dar chiar nu m-am putut abtine cand am vazut ce fitze si b**sini au unii in cap :) Bine ca face de tine BMW amice, sa-l stapanesti sanatos! ;) CU alte cuvinte 13 000 euro nu ar fi fost bani pe praful asta, trebuie sa dai 20.000 euro pe o masina din 2006, cam asta este adevarul. Care masina din 2006 s-ar strica la fel de repede ca oricare alta, caci are problema varstei :) (vezi volanta/ambreiaj, termostat, bujii incandescente, kit accesorii, articulatii la greu, etc. etc.) dar deh cine are BMW e cel mai jmecher din parcare! :)) Pace voua, dar totusi mai pastrati si limitele bunului simt:)

de ce sa il inchida?

nu am zis ca nu faci de bmw,dar modul in care abordez situatia este de 2 lei....asta e valabil si pe daciaforum.

Sper ca nu la mine te refereai, nu? Eu am propus sa se inchida pentru ca omul a cerut sfaturi pentru achizitionarea unui BMW Seria 3 si pana la urma si-a cumparat un Audi A4. Deci... nu mai are nevoie de sfaturi. Mai mult, banuiesc ca n-o sa-l vedem prea curand pe forum din moment ce si-a creat user doar pentru acest topic si eventual pentru a mai citi cate ceva despre E90.

Sper ca nu la mine te refereai, nu? Eu am propus sa se inchida pentru ca omul a cerut sfaturi pentru achizitionarea unui BMW Seria 3 si pana la urma si-a cumparat un Audi A4. Deci... nu mai are nevoie de sfaturi. Mai mult, banuiesc ca n-o sa-l vedem prea curand pe forum din moment ce si-a creat user doar pentru acest topic si eventual pentru a mai citi cate ceva despre E90.

mai este claudiu<slefb> interesat de achizitionarea unui e90..deci este util si pt el topicului

Scuzati-ma pentru iesirea de mai devreme in primul rand ! Cat priveste problema taxei de inmatriculare, MARE ATENTIE deoarece cica s-a dat o noua LEGE de pe data de 3 octombrie, in sensul in care de acum incolo daca masina a fost cumparata de la SOCIETATE sa se plateasca alaturi de taxa de inmatriculare si TVAul 24 % ;) Eu zic ca mai degraba trebuie pentru a se indeplini acest lucru sa se fi cumparat tot pe societate, si cu totii stim cum uneori se mai pierde acest TVA. Nu cunosc nici eu detalii, doar stiu de o cunostinta cu seria 5 care si-a cam luat-o acum, a luat-o din targ si cand sa plateasca inmatricularea ...inca 24 % !!!

Deci, ATENTIE MARE la NEATENTIE ! s-au pus pe noi guvernantii si pe SH este clar ! ;)

am auzit si eu ca samsarii cumpara "pe firma" fantoma, iar tu cand o cumperi aici, teoretic ar trebui sa o inmatriculezi pe firma platitoare de TVA, iar daca vrei sa o inmatriculezi pe persoana fizica, trebuie platit TVA ul care in mod normal era platit la cumpararea masinii.

asa este?am inteles bine?

cum iti poti da seama daca o sa ai problema asta sau nu, atunci cand cumperi masina?

Cum sa fie asa ? TVA-ul i se va cere sau nu celui care a adus-o in tara si care a cumparat-o pe firma. Nu mai scrieti tot felul de prostii. Cum sa platesc eu ca persoana fizica sau juridica, tva-ul pe care trebuia sa-l plateasca alta persoana juridica ?

Deci ... este clar pe fata de ce sunt mai ieftine masinile la achizitie in targ, gen 12-13 mii si full options la propriu (piele, navi, etc.) fara a avea neaparat defecte ascunse, poate doar un nr mai mare de km ...

Pai si eu mi-am luat masina in felul asta. Si e adevarat. La revanzare trebuie sa adaugi TVA.

Cum sa fie asa ? TVA-ul i se va cere sau nu celui care a adus-o in tara si care a cumparat-o pe firma. Nu mai scrieti tot felul de prostii. Cum sa platesc eu ca persoana fizica sau juridica, tva-ul pe care trebuia sa-l plateasca alta persoana juridica ?

Din pacate asa e situatia. Sa spunem ca eu am luat masina din Germania cu 10.000 euro, pretul net. Adica nu mi s-a facturat TVA la suma asta. Am bagat-o in tara pe firma ca sa nu platesc TVA. Dar daca vreau sa o vand mai departe trebuie sa tai factura de 12.400. Pentru ca masina se amortizeaza pe firma in 4-5 ani. Bineinteles ca peste 1 an scade valoarea, peste 2 la fel. Dar daca vreau sa o dau imediat asa stau lucrurile.

soso, intreaba-ti contabilul si o sa vezi ca nu esti bine informat. Nu trebuie sa adaugi niciun tva la revanzare, ci sa-l platesti statului. Si-l platesti la valoarea ramasa de amortizat in contabilitate. Daca ai cumparat-o cu 10.000 fara tva si o vinzi dupa 5 ani, moment in care valoarea contabila e de 5.000, vei plati statului tva la valoarea de 5.000 sau vei vei plati tva la valoarea pretului de vanzare, nu mai stiu exact dar in niciun caz nu te obliga statul sa o facturezi dupa 5 ani cu 10.000+tva. Oricum, cumparatorul unei astfel de masini nu are nicio treaba cu plata tva-ului.

Aaa, da, daca vrei sa o dai imediat platesti tva-ul catre stat la valoarea de 10.000 !

Edited by KIP

deci pana la urma asa e..samsarii pot cumpara pe o asa zisa firma fantoma si cand o vinde, primu care o inmatriculeaza trebuie sa plateasca TVA,nu?

acum problema e alta. de unde stii la cumparare daca urmeaza sa platesti sau nu tva -ul cand o inmatriculezi.

soso, intreaba-ti contabilul si o sa vezi ca nu esti bine informat. Nu trebuie sa adaugi niciun tva la revanzare, ci sa-l platesti statului. Si-l platesti la valoarea ramasa de amortizat in contabilitate. Daca ai cumparat-o cu 10.000 fara tva si o vinzi dupa 5 ani, moment in care valoarea contabila e de 5.000, vei plati statului tva la valoarea de 5.000 sau vei vei plati tva la valoarea pretului de vanzare, nu mai stiu exact dar in niciun caz nu te obliga statul sa o facturezi dupa 5 ani cu 10.000+tva. Oricum, cumparatorul unei astfel de masini nu are nicio treaba cu plata tva-ului.

Aaa, da, daca vrei sa o dai imediat platesti tva-ul catre stat la valoarea de 10.000 !

Sunt f bine informat. Am spus acelasi lucru ca tine dar poate nu m-am exprimat corect: daca vreau sa o dau in secunda doi trebuie platit tva. Si ma refeream ca sa nu pierd eu ceva. Normal ca pot factura 10.000 fara tva si sa imi asum pierderea. Dar cine face asta??? Statul nu te obliga decat sa platesti contributiile.

o cumperi de la samsar prin contract de V/C iar cand te duci la financiar iti mai adauga si cei 24 % , cica s-a aprobat legea acum pe 3 octombrie....

http://www.4tuning.ro/alte-stiri-auto/vrei-sa-ti-inmatriculezi-masina-noua-adusa-din-strainatate-plateste-tva-2880.html

este primul link care mi-a iesit in cale pe google...Care are certificat ca s-a platit TVA nu il mai plateste, care nu are ... plateste !

...iar va dati mari si tari astia de pe clubbmw, ma rog eu vroiam sa va ajut cu o informatie, nu stiu de ce imi mai pierd vremea, it's useless :(

Al3xandrus are dreptate.Este corect ce au facut.Acum preturile se vor mai alinia cat de cat cu ce gasim si in vest.Au recurs la metoda aceasta datorita tepelor cu masini aduse pe firme fantoma. Edited by zippo