Jump to content

BMW 320D E90 - sfaturi

slefbb

Recommended Posts

m am interesat si cum se procedeaza cu TVA-ul.

cumperi masina pe o firma din romania si platesti acolo pretul cu tot cu TVA, dar in RO firma isi scade TVA de acolo (19%) (ti-l da inapoi daca iei pe firma cuiva, pt ca ii dai justificare pt suma aceea si ii convine)

ex: daca cumperi masina pe firma unui "prieten" si masina in Germania costa 10 000euro (11900E cu TVA), platesti acolo 11900E, ajungi in tara, o inmatriculezi, duci factura de 11900E la firma si "prietenul" iti da 1900E inapoi, pt ca lui ii convine sa aibe o justificare de 10 000euro, fara sa plateasca practic nimic.

practic sunt bani la negru ;) deci interesul e de ambele parti

dezavantajul e ca in acte apare firma, ca si proprietar; dupa o saptamana, ti-o vinde cu 100euro si o treci pe numele tau, dar esti deja al doilea proprietar in tara :)

Nu este deloc asa:)

m am interesat si cum se procedeaza cu TVA-ul.

cumperi masina pe o firma din romania si platesti acolo pretul cu tot cu TVA, dar in RO firma isi scade TVA de acolo (19%) (ti-l da inapoi daca iei pe firma cuiva, pt ca ii dai justificare pt suma aceea si ii convine)

ex: daca cumperi masina pe firma unui "prieten" si masina in Germania costa 10 000euro (11900E cu TVA), platesti acolo 11900E, ajungi in tara, o inmatriculezi, duci factura de 11900E la firma si "prietenul" iti da 1900E inapoi, pt ca lui ii convine sa aibe o justificare de 10 000euro, fara sa plateasca practic nimic.

practic sunt bani la negru ;) deci interesul e de ambele parti

dezavantajul e ca in acte apare firma, ca si proprietar; dupa o saptamana, ti-o vinde cu 100euro si o treci pe numele tau, dar esti deja al doilea proprietar in tara :)

Nu este deloc asa.Este imposibil sa deduci TVA-ul platit in alta tara comunitara.Mai repet inca odata.Pentru achizitii intracomunitare trebuie sa te inscrii in registrul operatorilor comunitari.Abia dupa aceea poti sa faci achizitii intracomunitare fara TVA pentru ca asa este corect.

Masina inmtriculata pe firma nu poti sa o vinzi cu 100 euro dupa o saptamana.Trebuie calculata rata de amortizare.Chiar daca pateste un accident cu dauna totala tot valoreaza mai mult de 100 euro.Cum a spu si colegul de mai sus la primul control din partea oricarei institutii esti victima curata.Nu cred ca se baga nimeni sa ia spaga la ceva foarte evident.Te pune sa platesti TVA-ul corect + penalizari.

Masina arata bine dar din pacate este vanduta de un turc.

Edited by FANATIC

am gasit 2 anunturi:

http://www.autovit.ro/bmw-320-C21439031.html

http://www.autovit.ro/bmw-320-C21515690.html

dar de ce 320d arata ca au 150 cp?

arata fooarte bine masinile si sunt ok la pret zic eu

adica decat sa iau an 2007 (euro4) si sa dau taxa 1400E, mai bine pun banii aia la masina si dau pe taxa 200E? nu?

acum ideea e ca in germania nu gasesti 2009 la banii de pe autovit..aceasi poveste cu km dati inapoi?

Edited by slefbb

Boldy cred ca le ia de la licitatii din belgia.Teoretic nu trebuie sa ne mai dam cu presupusul pana nu verifica cineva o serie de caroserie si ne lamurim daca este neserios s-au nu.Oricum eu cred ca un samsar adevarat la 2009 pune 50 de mii km nu 94. Edited by FANATIC

am gasit 2 anunturi:

http://www.autovit.ro/bmw-320-C21439031.html

http://www.autovit.ro/bmw-320-C21515690.html

dar de ce 320d arata ca au 150 cp?

arata fooarte bine masinile si sunt ok la pret zic eu

adica decat sa iau an 2007 (euro4) si sa dau taxa 1400E, mai bine pun banii aia la masina si dau pe taxa 200E? nu?

acum ideea e ca in germania nu gasesti 2009 la banii de pe autovit..aceasi poveste cu km dati inapoi?

ambele sunt 100% 318d.

a doua nu are piele, ci sensatec (sintetic)

My link arata bine asta si e ok la pret

Cam slab echipata, in rest e ok. Oricum mai ok decat cele de la Boldy. In fine, la asta mai adaugi un 200 taxa auto. Sa spunem ca o lasa la 16500. Plus numere galbene si asigurare pe 5 zile si carte verde e 16700. Cu drum dus-intors (care ar fi undeva la 300 cu motorina, vigneta, mancare - fara cazare!) ajunge la 17000. Plus taxa ar fi 17200 in total. Si inmatricularea cu RAR, numere negre cred ca ne inscriem la un 17400.

Am calculat gresit?

Edited by s0s0drk

pey eu zic ca e ok..nu prea ma impac cu ideea sa dau 1400 pe taxa..mai bine ii dau pe masina si platesc taxa mai mica..

mi ar fi placut sa aibe scaune si volan sport, in rest..ce ai mai fi vrut sa aibe? trapa eventual..

Nu... trapa mi se pare o optiune inutila daca nu fumezi (cazul meu). Ma refeream la scaune comfort, volan, navi mare, DVD.

Pe ce te bazezi cand spui ca sunt 318d.Nu tin partea firmei Boldy dar sunt curios .Poate mai invat cate ceva.

pentru ca sunt vandute de boldy amandoua si asa face el. aduce 318d de 143hp si le pune in anunt drept 320d cu 150 cai.

s-a dovedit in nenumarate randuri.

Plus ca pe facelift nu mai exista FLEET DE 150.

"Seit Mitte 2010 gibt es fĂźr GroĂkunden wieder eine „Fleet-Edition“ des 320d (als Limousine und Kombi) mit 120 kW und 380 Nm statt der 120 kW und 350 Nm der Fleet-Edition von 2007. Dabei liegt die HĂśchstgeschwindigkeit der Fleet-Edition um 6 km/h niedriger und die Beschleunigung von 0–100 km/h dauert 0,5 Sekunden länger. Die Werte fĂźr den Kraftstoffverbrauch (4,7 l/100 km) und den CO²-AusstoĂ (125 g/km) entsprechen der Version fĂźr Privatkunden."

ia si citeste