Jump to content

BMW 320D E90 - sfaturi

slefbb

Recommended Posts

ba da....dar ale mele sunt zgariate pe ici pe colo.. :(

tu pe care ai alege-o?argumenteaza si de ce....

as alege-o pe cea mai noua, are km mai putini, motor mai nou, singura problema ar fi diferenta de 5k de euro, care nu este chiar o suma infima

cea din aug 2005 mai are putin si ajunge la 7 ani, iar numarul de km care ii are mi se pare curios ( la cate povesti am auzit cu km dati inapoi acum parca in nimeni nu mai ai incredre)

si la aceasta nu inteleg faza cu tva nedeductibil, adica eu ca persoana fizica platesc suma care este acolo, sau mai trebuie sa platesc si tva?

Edited by fan@bmw

Daca o cumperi de la reprezentanta/dealer BMW din Germania, cumperi ce scrie! Nu sunt km "pierduti" pe undeva, are carte service/istoric complet si altele. Apoi, poti beneficia si de garantie. Nu-ti mai face griji.

In Autovit, e greu de crezut cam 90% dintre vanzatori.

as alege-o pe cea mai noua, are km mai putini, motor mai nou, singura problema ar fi diferenta de 5k de euro, care nu este chiar o suma infima

cea din aug 2005 mai are putin si ajunge la 7 ani, iar numarul de km care ii are mi se pare curios ( la cate povesti am auzit cu km dati inapoi acum parca in nimeni nu mai ai incredre)

si la aceasta nu inteleg faza cu tva nedeductibil, adica eu ca persoana fizica platesc suma care este acolo, sau mai trebuie sa platesc si tva?

pai si nu e normal sa fie dieferenta de 5000?anul mai bun,dotarile in plus....km....ti-ai raspuns singur la intrebare ;)

1. Ce model e cutia automata ? Are probleme,riscuri de defectiuni ? E la fel de responsive ca vechiul model (ma refer la modelul de pe E39, eu asta o cunosc) ? Cand stai pe loc cu piciorul pe frana cutia trage in continuare sau intra in neutral ?

2. Ce alte probleme comune are modelul E90 facelift si motorul de pe 320d ? Ce model de motor este ?

1. Pe E90 320d, modelul de cutie automata montat este ZF GA6HP19Z. E destul de fiabila, insa probleme pot aparea ca la oricare, depinde de modul in care a fost exploatata. Nu stiu cum era vechiul model, dar asta, fiind mai noua, este cu siguranta peste. Da, pe loc cutia trage incontinuu; eu n-am intalnit cutie automata care sa treaca in N cand opresti.

2. Modelul motorului este N47 (177CP) sau N47N (184CP). Si motoarele sunt destul de fiabile, insa am citit despre unele probleme, izolate, cu turbina.

Edited by LYM

1. Pe E90 320d, modelul de cutie automata montat este ZF GA6HP19Z. E destul de fiabila, insa probleme pot aparea ca la oricare, depinde de modul in care a fost exploatata. Nu stiu cum era vechiul model, dar asta, fiind mai noua, este cu siguranta peste. Da, pe loc cutia trage incontinuu; eu n-am intalnit cutie automata care sa treaca in N cand opresti.

2. Modelul motorului este N47 (177CP) sau N47N (184CP). Si motoarele sunt destul de fiabile, insa am citit despre unele probleme, izolate, cu turbina.

Sigur nu se decupleaza cutia cand stai pe loc ? Eu acum citeam chiar pe forumul la care a, dat link mai sus ca din 2007 incoace se decupleaza.

Sigur nu se decupleaza cutia cand stai pe loc ? Eu acum citeam chiar pe forumul la care a, dat link mai sus ca din 2007 incoace se decupleaza.

Probabil vorbeau despre convertorul de cuplu. Cert este ca trebuie sa tii piciorul pe frana la stop!

@ lym: Acum am observat ca tu ai e90 facelift cu cutie automata? Sigur ca trebuie sa piciorul pe frana la stop. Si eu tin piciorul pe frana, dar la a mea simt ca trage cutia in continuare si eu o tin cu frana pe loc. Am inteles ca la modelele e90de dupa 2007 cutia nu mai trage daca stai la stop si tii piciorul pe frana. O fii o trasatura doar pe efficient dynamics ?

Ce e interesant este ca e90 facelift are inca maneta se schimbator de viteze automat la fel ca la modelul meu din 2003. Sa fie pe seria 5, x5 alta cutie pentru ca eu initial am aflat de asta vorbind de un x5 cu cineva...

Edited by andrei27

Intr-adevar, mai citind si alte forumuri se pare ca e vorba de functia Auto hold disponibila dupa 2007 pe e90. Nu decupleaza cutia dar la stop nu trebuie sa tii piciorul pe frana ci actioneaza el o frana.

@csyanz si lym: scuze, nu am observat ca avetii cutii automate si e90 facelift.

Eu in 2007 am luat din Munchen de la un turc un Opel Combo, pe care dupa 3 ani l-am revandut. Si acum plang dupa masinuta aia, a fost excelenta, nu era umblat la ea, totul original, etc. Nu cred ca este o regula, daca masina arata si merge bine si are TUV, nu cred ca iti iei teapa.

E obligatoriu sa aiba TUV valabil, e ca ITP-ul la noi. Mie dealer-ul mi-a facut el TUV nou chiar daca masina avea doar 1 an. Din cate stiu, se face obligatoriu TUV pt toate masinile de export. Este o foaie, scrie TUV pe ea.

Din cate am inteles de la un prieten, o verificare foarte amanuntita si ieftina (52E) se face si la DEKRA. Centre sunt cam in toate orasele.

@andrei27 - TUV-ul face parte din procesul de achizitie al masinii!

Edited by LYM

Nu va suparati ca spun din nou, darce legatura are TUVul si turcul si opel combi cu "Sfaturi achizitie e90 320d" ? Tuvu si turcul sunt numai la 320d e90 ?

Nu ca nu sunt utile dar ar trebui mutate la o rubrica generala cu titlul samsar vs turc sau acte germania. Din cele 1000 de posturi de pe topicul asta, daca sunt maxim 10-20 de posturi relevante pentru e90 320d si se incarca topicul cu discutii generale.

Am sa revin eu cu o lista de posibile probleme la e90 320d pe care un potential cumparator ar trebui sa le verifice, ce am gasit pe alte forumuri, si eventual posesorii de asemenea modele sa confirme sau infirme.

Nu va suparati ca spun din nou, darce legatura are TUVul si turcul si opel combi cu "Sfaturi achizitie e90 320d" ? Tuvu si turcul sunt numai la 320d e90 ?

Asta e un topic in care s-au cerut sfaturi pentru achizitionarea unei masini. Muta-ti aroganta pe aria tehnica si lamureste-te acolo ce salturi prin alfabet face cutia ta automata cand opresti la stop. :good:

Ok, o lista stransa cu urmatoarele potentiale probleme ale lui e90 320d e urmatoarea:

1. Chederele de la usi se uzeaza si scartaie.

2. Manerul usii se uzeaza.

3. Termstatul pica si ramane blocat pe deschis, nu se atinge temperatura normala de operare a mororului de 88-92 grade C. Problema e ca, din cate am inteles e90 nu afiseaza temperatura motorului decat intr-un meniu special din OBC. Cauzeaza consum marit si problema de mai jos...

4. pica DPFul care costa circa 1000 euro. Problema e ca din cauza ca termostatul pica, nu mai intra in regenerare, conditiile de regenerare implica si o temperatura a motorului de peste 85 grade C.

5. Cauciucurile RFT Bridegstone din dotare sunt foarte rigide. Pe drumurile din Romania sunt o problema si mai mare cand ai viraje cu denivelari si masina nu mentine contactil cu solul. Cica se schimba cu nonRFT sau michelin ps2 care cica sunt mai moi.

6. Se blocheaza sistemul electronic al coloanei de directie. Da o perioasa eroare cu galben in OBC apoi devine rosie si la modelel pana in 2007 presupune schimbarea coloanei de directie. Modelele dipa 2007 au rezolvata problema.

7. Scurgeri de combustibil din rezervor prin conducta de aerisire cand rezervorul e plin.

8. Clapele de admisie se defecteaza si intra in motor, distrugand galeria de admisie si/sau motorul. Problema rezolvata la modelel dupa 2007.

9. Turbina pica prea des si prea repede, cu calitatea motorinei din Ro, e cu atat mai grav.

Rog posesorii sau cunoscatorii sa valideze/infirme si sa adauge.