Jump to content

Cum se poate schimba frecventa semnalizarii la E60?

C_o_s_m_i_n

Recommended Posts

As vrea sa modific frecventa semnalizarii. "Clickaie" prea des si nu-mi place deloc.

Stiu ca la E60 nu existan fizic releu de semnalizare. E un modul care face treaba asta si care banuiesc ca se poate coda in vreun fel.

Stie cineva daca si cum se poate face asta?

Edited by C_o_s_m_i_n

Este un parametru dat de softul din BCM (nu stiu cum se cheama la BMW) si este specific fiecarui client. Nu exista o norma sau cel putin nu este fixa.

Se poate vedea asta si la semafor cum semnalizariile devin sincronizate si apoi se desincronizeaza intre doua masini. Un BCM are cu extrem de mici exceptii (Logan) CAN High Speed. Pentru a functiona corect acest CAN High Speed, este nevoie de un oscilator local cu cuart. Din acest oscilator, este rezultat prin divizare si semnalul pentru semnalizare care evident este la fel de precis. Deci diferenta este data de cerintele software si nu de tolerantele oscilatorului.

Nu cred ca este un parametru care poate fi modificat.

Orientativ, acesta frecventa este 400ms ON si 400ms OFF (Renault). Nu m-am uitat niciodata cat este cerinta pentru BMW.

vezi sa nu ai bec la semnalizare ars undeva.....de obicei atunci face repede.

exista si parametru care modifica asta ...

la e46 se afla in LSZ (blocul de lumini) si este : BLINKIMPULS_WARNBLK

la e60 nu stiu (inca) numele parametrului ... dar exista :p

Si se poate modifica cum vrei tu? Sau exista niste limite? Eu nu am vazut asta prin specificatii. hmmmm

La E60 iti spune in bord daca ai becul ars. Nu cred ca se modifica frecventa.

P.S. Noroc ca trebuie sa citesc doar specificatiile de HW. Alea de software sunt prea stufoase :wacko:

ete na, pai daca am becul ars in fata (pe spate am LED-uri :D) cum sa se modifice intensitatea lui ??? Masina vine din fata si il vede doar pe asta. Pai daca e ars ce intensitate se modifica?!

PWM se face doar daca depaseste tensiunea de alimentare 16V.

Aha, deci sunt valori. Stiam eu ceva. O fi in functie de piete. Pentru Europa este cam asta 400ms ON si 400ms OFF.

Nu e vorba de bec ars. Am umblat recent la un bec si cum nu l-am bagat corect inapoi, mi-a aparut eroarea pe bord. Dar frecventa nu s-a modificat (cum se intampla la alte masini).

Frecventa acum e de aproximativ 2Hz (clipeste de 2 ori pe secunda) si as vrea s-o micsorez la aprox. 1Hz. Becul de la semnalizarea fata nici nu apuca sa se stinga de tot. Am mai pus filmuletul in topicul cu masina mea, il mai pun si aici. Sa va faceti o idee.

http://www.youtube.com/watch?v=y3dwesKjvYM&feature=player_embedded

Edited by C_o_s_m_i_n

• 4 weeks later...

Pe masina mea am gasit urmatorii parametri care ar avea legatura cu semnalizarea:

K9901_WARNBLINKEN

par_gesperrt

CC_BLINKFREQUENZ_LANGSAM

wert_01

CC_BLINKFREQUENZ_SCHNELL

wert_01

BLINKIMPULS_WARNBLK

wert_01

BLINKIMPULS_CRASHBLK

wert_01

BFD_1_BLINK_FREQ_AUS

wert_01

BFD_1_BLINK_FREQ_EIN

wert_01

BFD_2_BLINK_FREQ_AUS

wert_03

BFD_2_BLINK_FREQ_EIN

wert_03

BLINKER_AUSSTATTUNG

nicht_aktiv

Robytza, sa fie cel marcat cu rosu?

Daca-i asa, ce valori poate lua?

Edited by C_o_s_m_i_n

la e46 se afla in LSZ (blocul de lumini) si este : BLINKIMPULS_WARNBLK

la e60 nu stiu (inca) numele parametrului ... dar exista :p

si la e60 e acelasi BLINKIMPULS_WARNBLK,dar din pacate la e60 e nemodificabil...are doar wert_01.S-ar putea insa incerca o modificare din nettodata,dar e ceva mai complicat acolo de gasit valorile :)

ia incearca sa pui la loc becuri normale nu led.
Am mai spus ca am becuri normale, nu LED-uri pe fata. :)

E altceva ce vreau eu sa fac.

severus_phantom, ai perfecta dreptate. Nu se poate modifica acea valoare decat asa cum ai spus si tu. Adica... practic nimeni nu cred ca ar face-o.

Nu e precum la E46... :(