Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Bucsi punte spate E36

Recommended Posts

Salut!

Am un zgomot care provine din spatele masinii.

Se aude in vitezele 1 si 2, atat la schimbarea vitezelor cat si la frana de motor.

Ma gandesc ca trebuie sa schimb niste bucsi pe acolo.

Poate cineva sa imi spuna ce ar trebui sa schimb?

Mai jos, link-uri:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/316i-M43/LHD/M/1996/january/browse/rear_axle/final_drive_cover_trigger_contact/

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/316i-M43/LHD/M/1996/january/browse/rear_axle/rear_axle_carrier/

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/316i-M43/LHD/M/1996/january/browse/rear_axle/rear_axle_support_wheel_suspension/

Nu sunt vibratii.

E faimosul "plonc" sau "boc" :w00t: facut cand schimbi din 1 in 2.

Plus ca daca sunt in viteza a 1-a sau a 2-a si iau piciorul de pe acceleratie se simte un joc in transmisie.

Masina e din 96, nu cred sa fi schimbat cineva, ceva acolo....

Edited by Cristi B

Am avut ceva asemanator, se simtea un soc in transmisie cand decelerand in viteza 1-a sau mergand cu viteza mica apasam ambreiajul.

S-a diminuat cand am schimbat buscile de la grup si rulmentul de la cardan, dar inca e prezent intro masura redusa. Alt joc posibil, in cazul meu, si al tau de altfel, flansa de la cardan (dintre cutie si cardan).

Verifica toate asta, si in plus, planetarele si grupul.

Am fost la un mecanic acum cateva luni.

Am pus masina pe canal si am mers putin fata spate. Mecanicul mi-a zis ca totul e OK.

Nu a observat nimic. Discul ala de cauciuc de pe cardan e in stare buna.

Chestia e ca acum vreau sa schimb puntea spate, sa pun cu discuri, si ma gandeam ca daca tot umblu acolo, sa schimb toate bucasaraiele care ar putea fi face probleme.

• 3 months later...
salut si eu am ceva zgomote prin partea spate dar nu stiu exact ce si cum.Am urcat masina pe elevator si bucsile nu arata foarte bine.As vrea sa dau puntea jos sa curat tot si sa pun bucsi noi.De unde as putea sa le iau?Am nevoie de cele 4 care tine punea pe caroserie de vin in jurul grupului si cele 2 mari care vin una in stanga una in dreapta pe lonjeroane de tine bratul.Astea in mare parte.Aduce cineva?Si un pret ar fi binevenit.astept un raspuns pe PM daca se poate