Jump to content

Filtru Recirculare Gaze

bazil

Recommended Posts

Pentru 525 DA -

Cei care pot da detalii despre subiect sunt rugati sa posteze.

Unde se afla situat FRG [filtru recirculare gaze]? -eventual referire in TIS ?

Cind se schimba ?- criterii pentru decizia de a fi schimbat.

In ce masura influenteaza buna functionare a motorului.

dar cine ti-a recomandat sa sa schimbi piesa asta si ce probleme ai la masina?

155353[/snapback]

Eu nu simt nimic anormal la masina - nu scoate fum - totul pare normal.

Cei de la reprezentanta au trecut pe fisa de verificare ca necesar.

Nu stiu daca chiar trebuie inlocuit asa ca am cerut pareri - poate altii l-au schimbat.

Este filtru separator de ulei,si face separarea intre gazele care duc la turbina si uleil di capacul de la motor,daca incepe sa permita ca pe lange gaze sa dea si ulei in admisia de aer de la turbina trebuie schimbat,este facut dintr-o impletitura textila,imbibat cu un fel de rasina,ceva de genul asta,iar efectele unei functionari defectuoase se vad in timp,cand pe admisia de la turbina se depune un fel de zgura,inclusiv in EGR,scade nivelul de ulei,pompa de vacuum nu mai este alimentata cu ulei suficient,este bine sa-l schimbi,costa cam 150 ron.Atentie nu se poate curata,sa nu incerci sa-l speli cu benzina sau altceva,deoare vei spala rasina cu care este imbibat si va rezulta un... pulover :) Sfat schimba-l tu este destul de simplu..un imbus de 6 si asta este tot...succes.. :blink:

Rasvan, ce trebuie desfacut si in cer ordine pentru a ajunge la acest filtru si ce trebuie desfacut pentru a ajunge si verifica acel "EGR" de care s-a mai vorbit pe aici?

Nu de alta, dar sunt curios si autodidact (si am cine sa-mi repare ce stric :blink: )

Inteleg ca si acest filtru ar fi un consumabil (si poate si acel EGR?) si as vrea sa le verific, poate se impune schimbarea...

Multumesc.

Rasvan, ce trebuie desfacut si in cer ordine pentru a ajunge la acest filtru si ce trebuie desfacut pentru a ajunge si verifica acel "EGR" de care s-a mai vorbit pe aici?

Nu de alta, dar sunt curios si autodidact (si am cine sa-mi repare ce stric :blink: )

Inteleg ca si acest filtru ar fi un consumabil (si poate si acel EGR?) si as vrea sa le verific, poate se impune schimbarea...

Multumesc.

155578[/snapback]

maine am sa fac niste poze la motorul meu si am sa-ti detailez,eu tot 525da/m57 am si am motorul desfacut,probleme cu injectoarele,,,,

am atasat niste imagini care cred ca sunt destul de concludente,cu urmatoarele specificatii:1 scoateti bornele de la baterie

2. desfaceti aparatoarea de la motor cea cu BMW

3.scoateti mufele din injectoare{firele ed la calculator}

4.desurubati cele 4 imbusurui

5.scoateti capacul filtrului avand grija la garnituri

6.schimbati filtrul,are loc special

7. operatiunile invers

post-2040-1164201495_thumb.jpg

post-2040-1164201517_thumb.jpg

post-2040-1164201543_thumb.jpg

post-2040-1164201569_thumb.jpg

post-2040-1164201601_thumb.jpg

am atasat niste imagini care cred ca sunt destul de concludente,cu urmatoarele specificatii:1 scoateti bornele de la baterie

2. desfaceti aparatoarea de la motor cea cu BMW

3.scoateti mufele din injectoare{firele ed la calculator}

4.desurubati cele 4 imbusurui

5.scoateti capacul filtrului avand grija la garnituri

6.schimbati filtrul,are loc special

7. operatiunile invers

155826[/snapback]

cel mai scurt si cel mai concis DIY de pana acum :blink: