Jump to content

help tampoane motor si cutie

Invaderik

Recommended Posts

BMW e46 318 FL 2003 230 mii km

De ceva timp a inceput sa vibreze motorul... cand stau pe loc fie ca e rece sau cald; daca este scoasa din viteza masina trepideaza nu rau dar suficient sa fie enervant. M'am uitat la "mersul" motorului avand capota desfacuta.. daca se accelereaza putin el are ceva joc nu stiu cat de normal este... sa fie slabite tampoanele motorului ?

Unde pot sa verific (in bucuresti) tampoanele de la motor si cutie ?

Daca se poate cat ma costa verificatul... si ce program au.

Sa fie injectoarele ? masina trage ok la relanti nu fluctueaza turatia si nici fum nu scoate :|

Astept indicatii, va multumesc.

Edited by Invaderik

Inca ceva... cand opresc motorul se blangane destul de tare si chitzaie la oprire. Sa fac comanda de tampoane deja...?

Clar.. tampoanele trebuie schimbate. Eu le-am schimbat la 135.oookm si e diferenta :)

Dar tot se balangane la oprire si tot la oprire uneori face un zgomot metalic ciudat, desii am schimbat volanta...

Edited by flavius.paul

Clar.. tampoanele trebuie schimbate. Eu le-am schimbat la 135.oookm si e diferenta :)

Dar tot se balangane la oprire si tot la oprire uneori face un zgomot metalic ciudat, desii am schimbat volanta...

in ce sens diferenta? nu mai trepideaza ? ca pe mine sincer asta ma deranjeaza... am fost azi la service au zis sa merg cu ele asa pana cedeaza cel mai probabil cel de pe stanga.

schimba-le. diferenta : nu mai trepideaza motorul + mai putin zgomot.cel putin asa a fost la mine, la o masina cu 180000 km, dupa e i-am schimbat tampoanele, nici macar nu se mai auzea motorul, trebuia sa ma uit pe turometru sa vad cate turatii are, ca sa schimb.

bine asta a fost ptr putin timp, dupa inca 1000km a inceput sa se auda, dar astea-s tampoanele de e36.

Dupa simptomele care le ai probabil ca au cedat deja tampoanele , ar fi bine sa le schimbi.

Am mai vorbit cu cineva... a zis sa verific injectoarele este posibil sa fie probleme la unul din ele si astfel sa produca o dezechilibrare in mersul motorului. "cauze din care vibreaza ar fi: fulia vibrochen, volanta, injectoare.."

NU stiu ce sa mai cred. M'am uitat la suporti nu sunt rupti sau sparti dar daca pun mana pe motor vibreaza ca un tractor ce pot sa zic... :( Nu stiu cat de normal este asta. Repet turometrul nu oscileaza sta fix la aprox 700-800 rpm

se poate sa iti fi curs uleiul din ele, nu sunt doar cauciuc, iar la km astia cu siguranta trebuie schimbati! Uita-te la distanta dintre baia de ulei si scutul acela de fier de sub motor si o sa vezi ca e aproape inexistenta daca sunt foarte uzati.

Eu aveam o pietricica semnificativa intre scut si baie motor. Si tot asa ma chinuia. Merita verificat.

Okey.... lista de to do la service :

Tampoane motor - erau uzate

Curele motor si accesorii intinzatoare etc

Bucsa bara stabilizatoare ( de acolo vine sunetul acela cand schimbi din viteze 1-2-3 si frana de motor "clank" cel putin asa a zis mecanicu)

Fulie motor... la asta nu ma asteptam, si e destul de scumpa grrrr

SPER ca asta sa fie tot si sa fie ok masina acum, o sa revin cu detalii cand primesc masina 1-2 zile.

Okey.... lista de to do la service :

Tampoane motor - erau uzate

Curele motor si accesorii intinzatoare etc

Bucsa bara stabilizatoare ( de acolo vine sunetul acela cand schimbi din viteze 1-2-3 si frana de motor "clank" cel putin asa a zis mecanicu)

Fulie motor... la asta nu ma asteptam, si e destul de scumpa grrrr

SPER ca asta sa fie tot si sa fie ok masina acum, o sa revin cu detalii cand primesc masina 1-2 zile.

ai rezolvat? bucsa bara stabilizatoare era problema acelui clank?

ai rezolvat? bucsa bara stabilizatoare era problema acelui clank?

Pe naiba.. tot asa face m-am uitat pe google cum arata un cardan si cred ca este de la crucea cardanica si nu de la flansa cum zic altii (in cazul meu cel putin), oricum am rezolvat vibratiile de la motor macar

Am zis si eu ce a zis mecanicu... deh ! eu stiam ca e de la cardan sunetul dar m-a dus cu vorba si ma gandeam ca e de la tampoane pe accelerare decelerare.

Edited by Invaderik

De 2 ani face asa cand o sa isi dea duhu sigur o sa descopar. Pana atunci ascult muzica mai tare ;d

Eu ma gandeam la asta :

Edited by Invaderik