Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

posibile probleme caseta directie e39?

b0ssicul

Recommended Posts

Salut..am un 520d e39 2002,de ceva vreme cand merg pe piatra cubica sau pe un asfalt mai vechi cu denivelari sau iau o limitare din aceea de viteza cu roata stanga fata se aude o bataie...ca o bubuiala asa...in rest nu bate nu troncane nu nimic..Am fost la mai multi mecanici si parerile au fost diferite..gen..caseta de directie...amortizor...nu stiu ce ax al volanului....Ideea e ca nu mai stiu ce sa cred..mentionez c-am schimbat bieletele antirului fata ambele si flansa amortizor stanga unde se aude bataia..dar degeaba tot bate!!Caseta nu curge nu nimic...si joc in volan nu am!Nu stiu ce sa mai cred ca n-as vrea sa ma apuc sa dau 200 euro pe o reconditionare de caseta asa fara sa fiu sigur ca e de la caseta...Suspensia e verificata si ras verificata...e tapana rau de tot!!!mai mult deca ok! nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai zic sunt in ceata rau de tot!!daca are cineva vreo idee sau a patit la fel il rog sa-mi ma lumineze si pe mine!! merci anticipat

Incearca:

Rotula din capatul bratului (piesa 4 din link)http://bmwfans.info/...pport_wishbone/

Din pacate vine doar cu tot cu brat ca sa te poata arde la bani:)

Face ca naiba si e greu de depistat. Am umblat si eu cu troncaneala pe la serviceuri si la fel ca si la tine si-au dat cu presupusul, ba ca e caseta, ba ca e bieleta de directie, toba sau alte minuni.

Am ridicat masina si am verificat jocul pe verticala al rotulei in cauza. Daca nu ai joc la bieleta (piesa 5 din link), atunci poti sa te apuci de tras de brat:)... http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/525d-M57/LHD/M/2002/september/browse/steering/steering_linkage_tie_rods/

Se poate si reconditiona daca nu vrei sa cumperi tot bratul.

P.S. sa verifici si bucsa din capatul opus al bratului dar sa dai jos capacul de plastic care acopera partial bucsa, ca sa vezi mai bine.

Bafta si spor la treaba :thumbsup:

Edited by blitzu

Un service cu elevator ar fi ideal.

stiu..dar nu prea am unde...daca nu azi sa vad maine ca ma duc la un cunoscut care are service ca tot zicea ca mi-o face el....acum sa vad...ca iti dai seama imi vine si nu prea sa dau 200 euro pe reconditionare de caseta..ca nici nu stiu daca e de acolo ca nu am joc in volan si nici nu curge..e doar bataia asta

stiu..dar nu prea am unde...daca nu azi sa vad maine ca ma duc la un cunoscut care are service ca tot zicea ca mi-o face el....acum sa vad...ca iti dai seama imi vine si nu prea sa dau 200 euro pe reconditionare de caseta..ca nici nu stiu daca e de acolo ca nu am joc in volan si nici nu curge..e doar bataia asta

am rezolvat...era rotula aia ca la tine...am scapat intr-un final :no: ..merci