Jump to content

High beam assistant - cum functioneaza?

InSidE

Recommended Posts

salut

am activat high beam assistant din navigatie , iar cand dau pe faza lunga imi apare in bord niste faruri cu un A de la automat , insa nu se intampla nimic , nici cand trece vreo masina , nici cand e intuneric bezna , farurile sunt pe auto. Cum naiba functioneaza functia asta?

salut

am activat high beam assistant din navigatie , iar cand dau pe faza lunga imi apare in bord niste faruri cu un A de la automat , insa nu se intampla nimic , nici cand trece vreo masina , nici cand e intuneric bezna , farurile sunt pe auto. Cum naiba functioneaza functia asta?

Activarea principala se face in modulul de lumini.Ce ai activat tu este doar link-ul de legatura dintre modulele cappl(mask) si cel de lumini. Iar ca sa si functioneze trebuie ca modulul de lumini sa aiba/suporte aceasta functie.

Activarea principala se face in modulul de lumini.Ce ai activat tu este doar link-ul de legatura dintre modulele cappl(mask) si cel de lumini. Iar ca sa si functioneze trebuie ca modulul de lumini sa aiba/suporte aceasta functie.

pai daca o am ca optiune , nu este normal sa fie activata si modulul de lumini sa suporte functia?

pai daca o am ca optiune , nu este normal sa fie activata si modulul de lumini sa suporte functia?

O ai ca optiune in idrive,mai trebuie sa o ai ca optiune si in modulul de lumini...In idrive poti activa prin intermediul modulelor cappl(sau mask), o gramada de optiuni,care nu toate sunt functionale....Eu de exemplu mi-am activat in idrive optiunea SMG de M cu diferite trepte de putere*ajungand pana pe la 560 cai putere :w00t: )...crezi ca si merge? :) Deci verifica prima data modulul de lumini daca suporta aceasta functie de care vorbesti tu....

Edited by severus_phantom

am inteles, am vb si cu robytza , si i-am explicat si lui , la mine cand e comutat pe auto , xenoanele sunt aprinse atat ziua , cat si noaptea, asta inseamna ca senzoru de lumina e dus?

si probabil de asta sa nu functioneze nici functia respectiva ? se poate verifica cumva senzoru in afara de tester ?

Cand ai farurile pe auto, xenoanele ar trebui sa se aprinda doar la lasarea intunericului, nu mereu. Poti face un test punan mana pe senzorul de lumini din parbriz (daca nu se aprind cand ai mana pusa/sting cand iei mana si e lumina afara inseamna ca nu functioneaza bine senzorul)

Daca ai aprins xenon-ul ziua ... clar e dus ceva la senzorul de lumina.

S-a schimbat parbrizul la masina?

La e60 aveam in I-drive optiune sa fie aprins mereu xenon-ul pe automat, sau doar cand se intuneca afara.

La e90 nu exista aceasta optiune?