Jump to content

Sonorizare E90

kristal_madness

Recommended Posts

Eu am sonorizarea standard pe E90 cu head unit Professional.

Daca iau de pe un 3 avariat [cu logic 7] amplif, dsp si difuzoarele si le pun pe a mea... in meniu la player vor aparea setarile pt logic 7?

http://www.youtube.com/watch?v=_eJ7jJCEnTM

cum apar la tipul asta de exemplu.

Ah, si intrebarea principala... merge oare facuta modificarea?

PS: Harman Kardon pe noul seria 1... suna intr-un mare, mare fel.

Edited by kristal_madness

Din cate stiu trebuie boxele,amplificatorul dar si cablurile care nu mai sunt analog ci pe fibra optica.Cred ca asta este cea mai grea parte din acest upgrade deoarece trebuie sa refaci tot traseul si implicit sa demontezi jumate de masina.Cel mai bine intreaba la o reprezentanta cat costa manopera.

Din cate stiu trebuie boxele,amplificatorul dar si cablurile care nu mai sunt analog ci pe fibra optica.Cred ca asta este cea mai grea parte din acest upgrade deoarece trebuie sa refaci tot traseul si implicit sa demontezi jumate de masina.Cel mai bine intreaba la o reprezentanta cat costa manopera.

manopera oricum nu o faceam in reprezentanta ci la cineva care a castigat multe premii pe sound quality in romania si se pricepe f bine la montaj la orice inseamna car audio.

PS: insidez... setul de logic 7 l-am gasit cu 350 usd + transport difuzoarele, 35 usd + transport plasticul de pe bord unde vine difuzorul central si vreo 850 de pln, adica circa 900 ron + transport ampliful de logic7 care cica are si DSP`ul incorporat.

un total ar fi undeva pe la 2000ron fara manopera.

Edited by kristal_madness

merci, merci.

dar... stati asa un pic! pana nu sunt sigur ca manopera nu presupune desfacerea bucati a masinii nu le iau. nu am de gand sa desfac absolut tot bordul pt tras niste fire. daca e vba de asta, o sa apelez la solutia mai simpla => kitul Alpine si apoi cand mai dau de ceva bani 2 sws8 cu amplificator separat. Solutia asta ajunge la:

370 EUR Kit Alpine

circa 200 ron plasticele de la usi

========

1800ron

========

350 usd inclusiv transport + ceva atentie la vama = 400 usd = 1200RON SWS-8

amplif spl dynamics ice-150.2 care scoate 2x140w la 4ohm (suburile au 2x150w la 4 ohm parca) = 630 ron

======

si cu insonorizantul care trebuie pus in usi pentru rezultate optime(vreo 300 ron si ala), inca un set de difuri pt spate (un sistem hertz 2x50) inca vreo 3 mil

plus manopera vreo 4 mil cel putin =>>> total estimativ = 4330RON, la cursul de azi = fix 1000 euro.

Dar mai are de asteptat putin si o sa le fac pe bucati, mai ales ca sapt viitoare tre sa ii schimb ulei, filtre, ulei cutie, bujii, antigel si mai intra 1500lei in curul ei.

Ce este insonorizantul ala de care pomenesti si unde se monteaza?

insonorizantul este un material ce absoarbe undele sonore.

cauta pe net "dynamat" si citeste despre el. oricum eu nu pun dynamat ci altceva daca e.

ins1dez, intr-adevar, e cam mare suma de 1000 eur, dar as vrea sa tin masina pana pe la 200.000km, asa ca mai are de trait vreo 3 ani la mine (acum are 110.000 si o am de la 40k, de fix 2 ani)