Jump to content

probleme la schimbarea telescoapelor

Rcc67

Recommended Posts

Nu de mult am "luat" o groapa si mi-am stricat telescopul fata dreapta. Ca urmare mi le-am scimbat cu unele pe gaz, dar sa vezi surpriza! Dupa inlocuirea lor am constatat ca masina sa ridicat de fata cu cel putin 5cm si nu stiu ce sa fac in continuare. Daca ma poate ajuta cineva Îi rãmân dator

Nu de mult am "luat" o groapa si mi-am stricat telescopul fata dreapta. Ca urmare mi le-am scimbat cu unele pe gaz, dar sa vezi surpriza! Dupa inlocuirea lor am constatat ca masina sa ridicat de fata cu cel putin 5cm si nu stiu ce sa fac in continuare. Daca ma poate ajuta cineva Îi rãmân dator

Daca sunt acelasi tip de telescoape nu ar trebui sa fie problema. Eu leĂam schimbat recent la e36-le meu si era la fel de ridicat, dar s-au asezat singure in scurt timp. Eu am schimbat si fata si spatele, si desi tot mai sta un pic mai inalta decat cu cele vechi masina nu e lasata de fata sau de spate.

pune niste poze sa ne dam seama daca ai..

au un punct pe ele telescoapele pana unde trebuie sa intre pe brat, nu stiu daca m-am exprimat bine, o sa caut niste poze sa iti exemplific, poate din cauza asta, asta e o eroare de montaj si ar trebui sa te duci inapoi la cei care le-au pus initial sa verifice!

te-ai exprimat bine +1 :thumbsup:

mersi :). Ar mai fi de asemenea arcurile, care la fel au o pozitie in care trebuiesc asezate pe talere, capatul spirei trebuie asezat in locasul de pe taler.

asta ii valabil numa intr-o parte sus saujos nu mai tin minte.. in celalta parte trebuie asezat dupa forma lui, nu ai cum sa le pui gresit daca te uiti atent

Va multumesc pentru sfaturi. o sa pun maine niste poze. în privința daca au fost sau nu montate corect eu cred ca au fost montate corect, ca altfel atunci când mi-am reglat unghiul de fugă cred ca mi-ar fi spus ceva cei de la service.

Codul celor 2 amortizoare SACHS (sunt pe gaz) sunt 290985 respectiv 290986.

Edited by Rcc67

Va multumesc pentru sfaturi. o sa pun maine niste poze. ĂŽn privința daca au fost sau nu montate corect eu cred ca au fost montate corect, ca altfel atunci când mi-am reglat unghiul de fugĂŁ cred ca mi-ar fi spus ceva cei de la service.

Codul celor 2 amortizoare SACHS (sunt pe gaz) sunt 290985 respectiv 290986.

nu te baza pe cei de la service sa iti fi spus, i-a un prieten ce se pricepe si verficati impreuna, nu e mare lucru

am fost la service si telescoapele sunt montate OK. am facut si poze la masina. nu mai stiu ce sa fac.

pun si pozele pentru rotile din spate

asa cum stau rotile din spate stateau si cele din fata

ma refer la distanta fata de aripa

post-26812-0-91474700-1317151926_thumb.jpg

post-26812-0-76426200-1317151939_thumb.jpg

post-26812-0-99972300-1317152094_thumb.jpg

post-26812-0-70589600-1317152104_thumb.jpg

Edited by Rcc67

am fost la reprezentanta si dupa seria de sasiu mi-au spus ca nu am suspensie sport ci una normala. Am cerut codurile celor 2 telescoape si m-am dus la cel care mi-a vandut telescoapele si dupa catalogul lor era o concordanta perfecta intre cele doua coduri (original pe stanga 6759097 si cel SACHS cod 290985)

Aia ii de diferite marimi,mai mare dau mai mica .. DacĂŁ a schimbat-o uita-te sa nu fi fost mĂŁrime mai mare, sau sa nu fi pus peste cea veche, de ĂŽți sta ASA ridicat.. Numai din bucsile ale ce vin pe tija ĂŽți sta ASA ridicat, dacĂŁ zici ca arcurile nu le-ai schimbat .. Alea cu cât sunt mai mari ci atât telescopul nu se aseaza de tot pe arc, ii face cursa mai mica ..altceva nu are ce fi..

Nu ai cum sa le montezi una peste alta .Bucsile alea se cheama flanse amortizor .Amortizoarele care le-ai luat poate sunt pentru drumuri grele.S-au ai avut suspensia schimbata si ai avut amortizoare sport . Parerea mea e ca asa arata suspensia standard ce ai avut tu poate a fost sport.

Nu ai cum sa le montezi una peste alta .Bucsile alea se cheama flanse amortizor .Amortizoarele care le-ai luat poate sunt pentru drumuri grele.S-au ai avut suspensia schimbata si ai avut amortizoare sport .

Nu de flanse vorbeam, de Cauciucu ce intra pe tija dedesub La flansa..

• 1 month later...
acum am revenit in tara si masina tot n-am facut-o. Am tot citit pe forumul nostru diferite pareri despre a pune sau nu suspensie sport pe masina. sincer sunt atatea pareri ca nu mai stiu ce sa fac. problema mea o reprezinta doar faptul ca fata sta prea sus si ca eu nu am solutii la aceasta. voi ce spuneti sa-mi schimb arcurile cu unele sport si apoi si amortizoarele. va multumesc anticipat pentru sprijin