Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Problma usa spate

Recommended Posts

Slaut, am un 525 tds e39 si usa din spate dreapta nu mergea prin centralizata de cand am masina, ramanea cum o lasam. Am dat panoul jos si am vazut ca cele 3 fire care se duc la motor erau taiate. Le-am lipit la loc respectand culorile si am in inchis usa fara panou. Am incuiat masina, s-a incuiat si usa defecta numai ca nu se mai descuie, chiar daca trag eu de buton in sus una nu se dechide. Are cinva idee cum deschid usa si cam ce ar putea fi stricat? multumesc

Cum il pot verifica? sau cum il pot da jos? Multumesc

Pai cu fata de usa jos ii dai comanda , daca nu mai deschide (ridica butonul de sus) nu mai functioneaza . Pe incuiat probabil functioneaza pt. ca actuatorul (partea mecanica din el , nu cea electrica) doar se elibereaza si pica in jos cu tot cu butonasul de sus din inertie . Asta in cazul in care poti sa deeschizi usa de la manerul din interior . In acest caz trebuie sa iei unul second hand si sa-l inlocuiesti .

Inainte verica ca poate doar e iesita tija aia de la iala care intra in el .

Daca desfaci fata de usa i-ti dai seama cum e mai ales daca scoti actuatorul . Actuatorul este piesa aia ca o cutie dreptunghiulara neagra de plastic , care este atasata de broasca usii , si in care intra mufa cu fire electrice .

Stiu asta pt. ca mie mi s-a stricat broasca la usa din fata , care a trebuit inlocuita cu totul , si am vazut tot sistemul .

Ideea e ca usa nu se mai deschide deloc, eu tin butonu ridicat cu mana si nu se deschide pe nici o parte

Super nasol . Asa am patit si eu , doar ca la usa fata . Trebuie sa-ti sparga broasca , dar la usa spate nu stiu cum . La mine au dat usa spate jos ca poata scata pe gaura unui dop clapeta exterioare si sa sparga broasca . La tine poate reusesc sa scoata usa afara din balamale , sa dea fata de usa jos si sa sparga broasca. Cu usa inchisa nu poti scoate fata de usa .

Nasol , sorry .

Fata de usa e data jos

Pai atunci sparge broasca . Nu pot sa o demonteezi ca are niste suruburi la care ajungi doar cu usa deschisa (uitate la cealalta usa). Cumpara o broasca second , iar pe cea de pe masina o spargi pur si simplu , si cu o surubelnita tot faci pe acolo pana o deschizi . O pui pe cealalta si gata .