Jump to content

mi se arde mereu siguranta de la priza bricheta

Recommended Posts

am folosit un modulator fm la priza bricheta de la masina si intr-o zi cand l-am scos a ramasa capatul ala de metal inauntru...cand am dat sa-l scot a facut flama.am schimbat siguranta 47 de la priza si dupa ce bag modulatorul se arde in secunda urmatoare.stie cineva din ce cauza?

aici ai spus ca ti se arde imediat cum bagi modulatorul. bricheta n-are nimica. modulatorul il ai in scurt.

la bricheta este siguranta 47 si trebuie sa fie de 20 Amperi.

scoate mufa din soclu brichetei din spate si pune o siguranta de 20 amperi.

daca nu se arde inseamna ca firele sunt ok pe traseu pana acolo.

apoi scoate siguranta bagata si baga mufa in soclul brichetei (verifica intai ca acel soclu sa fie gol fara alte plastice, lamele metalice, banuti, etc in el.

dupa ce ai bagat mufa in soclu baga siguranta la loc.

daca nu se arde inseamna ca si soclu e ok. daca se arde inseamna ca ai o problema la soclu si trebuie sa-l schimbi.

daca totul e ok si nu e arsa siguranta care ai bagat-o. dute si ia alt dispozitiv pentru bricheta si baga-l acolo, gen incarcator de mobil, navigatie, etc. orice in afara de modulatorul FM.

daca nu se arde cu acel dispozitiv si cu modulatorul se arde e clar ... modulatorul e in scurt si-ti prajeste siguranta. vezi ca sunt si modulatoare pentru tiruri de 24v si alea s-ar putea sa strice siguranta.

nu face improvizatii si nu te juca cu fire pe sigurante ca s-ar putea sa apelezi la casco dupa aia sau mai rau sa ramai cu o caroserie carbonizata.

de unde esti ? poate pot sa te ajut personal...

Eu asa am patit cand am montat in spate pe consola centrala 2 prize de 12v .. se ardea siguranta, am mai pus intre priza principala si cele montate de mine 1 siguranta de 20 si nu mai am probleme de atunci ... tu sigur nu mai ai legat "artizanal" nimic de bricheta aia ?

Nu ai ĂŽncercat sa bagi altceva? Un incarcator de tel..?

am incercat cu un triplu si e la fel

la bricheta este siguranta 47 si trebuie sa fie de 20 Amperi.

scoate mufa din soclu brichetei din spate si pune o siguranta de 20 amperi.

daca nu se arde inseamna ca firele sunt ok pe traseu pana acolo.

apoi scoate siguranta bagata si baga mufa in soclul brichetei (verifica intai ca acel soclu sa fie gol fara alte plastice, lamele metalice, banuti, etc in el.

dupa ce ai bagat mufa in soclu baga siguranta la loc.

daca nu se arde inseamna ca si soclu e ok. daca se arde inseamna ca ai o problema la soclu si trebuie sa-l schimbi.

daca totul e ok si nu e arsa siguranta care ai bagat-o. dute si ia alt dispozitiv pentru bricheta si baga-l acolo, gen incarcator de mobil, navigatie, etc. orice in afara de modulatorul FM.

daca nu se arde cu acel dispozitiv si cu modulatorul se arde e clar ... modulatorul e in scurt si-ti prajeste siguranta. vezi ca sunt si modulatoare pentru tiruri de 24v si alea s-ar putea sa strice siguranta.

nu face improvizatii si nu te juca cu fire pe sigurante ca s-ar putea sa apelezi la casco dupa aia sau mai rau sa ramai cu o caroserie carbonizata.

de unde esti ? poate pot sa te ajut personal...

o sa incerc si asha sa vad ce se intampla doar ca nu mai pot baga siguranta nu stiu de ce.eu sunt din roman jud. neamt

ms de sfaturi

Eu asa am patit cand am montat in spate pe consola centrala 2 prize de 12v .. se ardea siguranta, am mai pus intre priza principala si cele montate de mine 1 siguranta de 20 si nu mai am probleme de atunci ... tu sigur nu mai ai legat "artizanal" nimic de bricheta aia ?

nu are nimic legat "artizanal" de bricheta

• 2 weeks later...