Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Problema abreiaj e36

Recommended Posts

Salutari,am si eu o problema, am schimbat ambreiajul si am optat spre un kit de reparatie pentru un cilindru receptor, toate bune si frumoase pana la aerisire, cand a inceput sa se intareasca mi-a sarit siguranta + arc+ce mai avea prin el in cutie, am dat cutia jos am scos ce era in ea,am montato la loc,si am cumparat astazi un cilindru receptor nou de la FERODO,la fel l-am montat am inceput sa il aerisesc si dintr-o data a inceput sa curga tot lichidu de frana, l-am demontat si ii sarise tija metalica afara ,si burdufu ala s-a spart.De la ce se intampla toate astea? eu am observat cand am dat jos cutia prima data cand am schimbat ambreiaju ca un suport de la furca este rupt,insa parea sa lucreze fara probleme(din moment ce mergea inainte sa schimb ambreiaju) se poate sa fie de la furca? cum se schimba suportu ala mic? pare sa fie prins de cutie?

va rog ajutati-ma,am cheltuit prea multi bani pe tema ambreiajului deja, cilindru nu mi-l schimba pentru ca nu am deviz de la service autorizat RAR.

Mentionez faptul ca masina in cauza este un e36 94' 318i berlina. Multumesc

Imi cer scuze pentru titlu, e cam tarziu,acuma am ajuns de la munca :sleep:

Edited by alecs1

Ce fel de suport de la furca ? Sau la ce te referi cand spui suport ?

Furca culiseaza pe axul de la cutie, fiind prinsa intr-o parte cu o clema de metal, iar in cealalta parte actioneaza pistonul de la cilindrul receptor.

http://realoem.com/bmw/diagrams/s/f/14.png

N-am inteles pe unde curgea lichidul, insa daca se scurgea pe la cilindru - e posibil ca furca sa nu mai fi culisat => pistonul nu mai putea fi impins => presiunea mare exercitata de pedala a dus la spargerea membranei si asta poate a cauzat scurgerea.

Da cilindrul jos daca nu ai facut-o deja, da si cutia si inspecteaza ce s-a intamplat acolo. Eventual fa rost si de o furca buna de la dezmembrari... si/sau de suportul ala care zici ca era rupt.

O scoti usor, tragi de ea doar - daca vorbesti de piesa 7.. Dar trebuie sa dai cutia jos sa ajungi la ea.

Desi e cam ciudat, e o simpla sarma indoita, cum s-a stricat ? Rolul ei e sa tina furca pe pozitie....

Ah, 6 se inlocuieste la fel de usor

http://c1552172.r72.cf0.rackcdn.com/52396_x600.jpg

Edited by .Bogdan

• 2 weeks later...
Salut,ai rezolvat ceva?Am schimbat si eu ambreiajul saptamana trecuta si am gasit aceasta piesa rupta,inainte sa schimb ambreiajul pe langa huruiala rulmentului aveam si pedala cam tare.Dupa ce am schimbat ambreiajul + aceasta piesa mica din plastic,pedala a devenit mai moale si intra foarte bine in viteze,masina se comporta foarte bine,dar dupa un drum in afara localitatii deodata s-a intarit la loc si a inceput sa smuceasca putin cand schimb vitezele.Vreau sa te intreb la tine cum era inainte si dupa ce l-ai schimbat si daca ai idee ce rol are aceasta piesa din plastic,e singura care o suspectez,mie greu sa cred ca problema e de la ambreiaj,din moment ce abia l-am schimbat.Mersi

O scoti usor, tragi de ea doar - daca vorbesti de piesa 7.. Dar trebuie sa dai cutia jos sa ajungi la ea.

Desi e cam ciudat, e o simpla sarma indoita, cum s-a stricat ? Rolul ei e sa tina furca pe pozitie....

Ah, 6 se inlocuieste la fel de usor

http://c1552172.r72.cf0.rackcdn.com/52396_x600.jpg

la piesa 6 gaura in care este fixata pe cutie comunica pe partea cealalta ,bati cu un dorn si iese imediat