Jump to content

Transformare frana spate E36, din tamburi in discuri

stelu316

Recommended Posts

m-ai bine cauta una buna din prima...chestia cu reconditionarea o sa-ti dea batai de cap ( buzunar ) ai 2 bucsi si un pivot pe fiecare fuzeta,numai pivotul acela e ~ 150 ron buc...daca vrei sa faci treaba sunt si rulmentii de schimbat,setul de garnituri pt etrieri costa si ala bani...asa ca atunci cand o sa tragi linie,o sa te gandesti daca merita!!! eu am renuntat la timp la ideea cu reconditionatul din cauza talerilor de protectie din spatele discurilor,erau foarte ruginiti si i-am cumparat OEM (160 ron set) si bine inteles cand a trebuit sai montez, a trb sa dau rulmentii jos si odata dati jos trebuiesc altii noi,si asa am tras linie am vazut ca costa enorm de mult reconditionarea si...am asteptat un timp,am gasit 2 etrieri foarte buni pe care baiatul mi i-a dat completi cu placute si furtunele aferente la 100 RON amandoi...si pt fuzete la fel am asteptat si am gasit 2 buc la 100 ron / buc foarte bune,bucsi si pivoti ok,saboti si cabluri frana de mana ok si rulmentii ok...si am rezolvat totul cu aprox 400 ron care includ si cheltuieli aferente,bere,vopsele si alte chestii minore) MULTA BAFTA!!!

desi iti raspund destul de tarziu pana la urma a mers cam asa treaba, am luat putea spate de pe un tds cu totul si tot sistemul de discuri ventilate fata cu 400 de ron, reconditionare cu vopsire si cu schimbat tot cea ce inseamna bucsi pe sub masina ca sa o stiu gata si sa nu mai am probleme cu ea am ajuns la suma de 1300 ron in care au intrat si cablurile de frana noi, bucsi la '' jugul" sau sistemul de sustinere al grupului, furtune noi de frana, set placute fata si spate si cateva nimicuri, dar sunt foarte multumit de transformare masina raspunde mult mai bine la franare si arata altfel cu discuri, plus ca am pus si bara stabilizatoare spate care nu poti sa o pui doar daca nu schimbi si respectivul ''jug'' iar stabilitatea mai ales in curbe luate cu viteza a crescut considerabil.

eu recomand o astfel de transformare celor care au nervi si timp sa o faca :thumbsup: