Jump to content

anvelope

vaipa

Recommended Posts

245/45r17 = 652 mm

225/45r17 = 634 mm

diferenta intre ele de 18mm, adica iti coboara masina cu aproximativ 1 cm, asta inseamna o diferenta de 2.8%, iar in mod normal se recomanda sa nu se depaseasca un maxim de 2.5%.

suplimentar vitezometrul o sa-ti indice viteza de deplasare si mai mare decat cea reala, asta nu e neaparat un lucru rau :goodjob: mai rau e cm ala de coborare a masinii

• Like 1

This is the ratio of the height of the tyre sidewall, (section height), expressed as a percentage of the width. It is known as the aspect ratio. In this case, 65% of 185mm is 120.25mm - the section height.

Read more: http://www.carbibles.com/tyre_bible.html#ixzz1ZixeSyKc

"diferenta intre ele de 18mm, adica iti coboara masina cu aproximativ 1 cm, asta inseamna o diferenta de 2.8%, iar in mod normal se recomanda sa nu se depaseasca un maxim de 2.5%."

iti dai seama ce panica, coboara masina cu 1.8cm.... :laugh:

on:

e indicat sa pui anvelope ceva mai inguste iarna.cel putin eu asa stiu.

Edited by max83
  • Like 1

@mecea

cum sa coboare Masina daca talonul tot de 45 ramane?.. Pierzi la demaraj Putin daca pui Mai late atat..

am dat si diametrele rotilor acolo tocmai ca e mai simplu asa, referitor la dimensiune ti-au explicat colegii de ce scade si cum e cu talonul ala

Bun de stiut.. Acuma intre 225/45/17 si 255/40/17 ce diferenta este?

0.75 :laugh:

daca tot e topic ptr gume iarna...intreb si eu:

jante tabla R15 6.5j, spate 205.60 fata 185/65 gume ptr iarna.probleme? ar trebui si fata 205? si nu ma refer la talon, si manevrabilitatea cu gume mai stramte pe fata.

0.75 :laugh:

daca tot e topic ptr gume iarna...intreb si eu:

jante tabla R15 6.5j, spate 205.60 fata 185/65 gume ptr iarna.probleme? ar trebui si fata 205? si nu ma refer la talon, si manevrabilitatea cu gume mai stramte pe fata.

0.75 adica nesemnificativ..185 parca ii prea mic.macar 195

Salut o întrebare: am vreo problemă dacă schimb anvelopele de vară 245/45/17 cu unele mai înguste de iarnă 225/45/17. Maşina este un e60 535d. Mersi

Poti incerca 225/50/17. Vei avea aprox aceeasi inaltime a rotii!

Valabil si pt @fizz!

Edited by c.sainz

225/45 R17 vs. 245/45 R17 http://img41.imageshack.us/img41/7526/225245.th.jpg

si

225/45 R17 vs. 255/40 R17 http://img208.imageshack.us/img208/4181/13950025.th.jpg

Observati inaltimea totala a rotii si inaltimea talonului, in ambele cazuri. :)

Observati inaltimea totala a rotii si inaltimea talonului, in ambele cazuri. :)

diferente minore totusi.. dar intre 225/45/17 si 195/65/15 diferente mari ? ..ma gandesc totusi sa pun cele pe 15 la iarna daca nu coboara asa mult..mersi

Doar de latime, aspect si... stabilitatea in functie de talon.

Sa ai grija la corelarea J-ului jantei cu latimea anvelopei. Altfel va arata urat si/sau nu va sta bine anvelopa.

Aici in simulare am folosit un J potrivit fiecarei anvelope.

http://img853.imageshack.us/img853/2476/90718705.th.jpg

Edited by C_o_s_m_i_n

Doar de latime, aspect si... stabilitatea in functie de talon.

Sa ai grija la corelarea J-ului jantei cu latimea anvelopei. Altfel va arata urat si/sau nu va sta bine anvelopa.

Aici in simulare am folosit un J potrivit fiecarei anvelope.

la fel aproape..multumesc frumos

O intrebare am si eu. Am pe e60 225/50/17. Am pus 2 roti de iarna pe 45 balon si mi se pare ca arata spatiu mult la aripa acolo, ca nu imbraca roata bine. Daca as pune 245/45/17, ar arata mai mari in balon ? ceva de genu la 225 ./50/17, sau doar o lateste roata de la 225 la 245 si atat? Nu inteleg cum ati zis mai sus, ca si o inalta in balon...dc anume ?

Intre 225/50 R17 si 245/45 R17 e diferenta doar de latime. Talonul si inaltimea totala a rotii e aceeasi, ma rog... 5-6mm dieferenta in inaltimea rotii. Cu alte cuvinte din lateral masina o sa arate tot la fel.

Pentru o anvelopa de 225/50, balonul este 50% din 22.5mm. Pentru anvelopa de 245/45 balonul e 45% din 24.5mm.

245/45 R17 e si ea dimensiune standard pe E60.