Jump to content

frane 325 e36 pe 318is e36

Recommended Posts

265 pe 10j?! :laugh: :laugh: :hyper:

nu nu, 10j cu 235/40 sau 245/35. do your homework.

235 daca esti fan al jantelor mai mari decat cauciucurile :frantics: , recomandat asa este cum am spus eu. Vezi mai jos in tabel:

http://dl.dropbox.com/u/649244/Dimensiune_Cauciuc_in_Functie_de_J.JPG

nu prea sunt multi in stare sa conduca in halul in care sa apara brake fadding la un bmw stock, indiferent de motorizare si varsta, presupunand ca e in mintile lui.

cred ca daca fac si niste ture de nurburing cred ca sunt putini in stare de asta, ca trebuie sa stii si ceva pilotaj si ceva sange..

LA tine sic e ai mai facut tu pe la masina e alta poveste.

coboram prin Alpi pante de zeci de km, transfagarasnul e o gluma cu masina automata cu frana de motor slaba rau, in nci un caz nu facea fata la pantele alea, si nici pomeneala de brake fadding..

Daca schimbi si diametrele la conducte iti cam trebuie si alta pompa..

235 daca esti fan al jantelor mai mari decat cauciucurile :frantics: , recomandat asa este cum am spus eu. Vezi mai jos in tabel:

http://dl.dropbox.com/u/649244/Dimensiune_Cauciuc_in_Functie_de_J.JPG

nu unst fan al tabelelor, sunt fan al dropului, stance si strech.fiecare dupa gusturi.

azi am pus tablele pe 15 cu gume de iarna, si mi se pare cea mai urata masina :laugh: cu rotile asa subtiri

nu prea sunt multi in stare sa conduca in halul in care sa apara brake fadding la un bmw stock, indiferent de motorizare si varsta, presupunand ca e in mintile lui.

cred ca daca fac si niste ture de nurburing cred ca sunt putini in stare de asta, ca trebuie sa stii si ceva pilotaj si ceva sange..

LA tine sic e ai mai facut tu pe la masina e alta poveste.

coboram prin Alpi pante de zeci de km, transfagarasnul e o gluma cu masina automata cu frana de motor slaba rau, in nci un caz nu facea fata la pantele alea, si nici pomeneala de brake fadding..

Daca schimbi si diametrele la conducte iti cam trebuie si alta pompa..

Dar nu neaparat de brake fading am pus astea.

Arata mai bine si franeaza bine, m-am documentat mult pentru miscarea asta.

Nu am de ce sa ma supar. Poate am exagerat ca iei o groapa mare pe luna dar oricum pericolul exista oricat de atent ai fi.

La 10J latimea recomandata este de 265mm sau 275mm (minimul este 255 si maximul 285).

Una din marimile stock de E36 este 225/55 R15 si calculand echivalenta (ca diametrul total al rotii sa ramana cat mai aproape de original) la janta de 17 / 10J cu 265mm anvelopa echivalenta este:

265/40 R17 (diametrul e cu 2.4% mai mare decat original) si costa in jur de 900 ron/anvelopa. :laugh: :laugh: :laugh: Cam mult zic eu.

Cu discurile ventilate pe spate ai dreptate nu e mare smecherie.

asta nu e groapa niciodata...iar daca este,totusi...el nu e sofer....iar daca el totusi este sofer,n-are ce cauta pe strazi...

Iti permiti sa o indrepti pe asta? :)

http://www.clean-image.co.uk/assets/twisted-wheel.jpg

pai dimensiunea discurilor la asta ajuta, disiparea caldurii. LA rece sa zicem nu cred ca vezi diferente. Nu ai de ce, nu exista explicatie rezonabila, cu conditia sa fie in stare buna ambele variante.

E posbil sa simti o imbunatatire ca sunt toate noi, probabil ca daca tot dai jos tot mai cureti si etrierii aia, poate pui si niste conducte noi, pui lichid nopu, dar ca doar discurile sunt mai mari nu franezi mai bine, la folosiri mai intense probabil apar diferente.

Oricum mie cel mai bun si eficient upgrade de frane mi se par intretinerea a ce ai si bagat bani in gume de calitate.