Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Trepidatie volan si masina

Recommended Posts

Am un seria 3 2007 E90. De la o vreme in momentul in care pun frana la o viteza mai mare de 110 - 120 km/h imi trepideaza volanul cat si masina.

De luni ma duc cu ea sa verific sa nu dau si de alte probleme.

Devine cam instabila. O sa verific bucsaraie tot ce include.

Voi ce credeti ? Pedala nu mi se misca deloc !

Probabil unul sau cumulat mai multi din urmatorii factori:

- jante strambe;

- bucsi bascula terminate;

- pivoti terminati la bascule;

- discuri frana ovalizate (cel mai putin probabil totusi).

Pariez pe bucsi si pivoti si probabil si jante strambe...

Ar mai putea fi si amortizoare duse pe fata+flanse amortizoare dar, asa cum am zis, pariez totusi pe bucsi si pivoti :)

Acelasi simtom il am si eu la masina mea de ceva timp. E46 -2004

Discurile si placutele sunt ca si noi sa zic asa, in jur de 4000-6000km.

Bucsile de la brat le-am schimbat de 2000-3000km,

Nu am nici un fel de bataie in pedala dar in volan este indusa o vibratie puternica in functie de viteza masinii. Am verificat bratul si bieletele de la bara stabilizatoare si sunt jocuri. Ramane sa verific amortizoarele si flansele, revin cu detalii.

Am verificat suspensia nu sunt probleme cu bucsile si nici nu bratele si bieletele. Nu am jocuri. Singurul lucru care e ciudat, cand ridic de roata in sus pe directia axel amortizorului roata are un joc liber de 2-3cm ca si cum arucul ar fi calcat. Nu se simte joc in flansa amortizorului si nici batai nu am la trecerea peste denivelari.

• 2 weeks later...
nu stiu cat o sa va ajute ce o sa va povestesc dar merita verificat .eu am avut o problema asemanatoare la viteze 50- 80 km cand puneam frana imi tremura volanul ,dupa discuti cu mai multi mecanici mi au spus ca problema poate sa fie de la discuri ca sunt ovalizate dar nu a fost asa ,aveam un piston de la placutele de frana care prinsese rugina si se bloca in momentul franarii .dupa curatarea lui nu am mai avut nici o problema

Acelasi simtom il am si eu la masina mea de ceva timp. E46 -2004

Discurile si placutele sunt ca si noi sa zic asa, in jur de 4000-6000km.

Bucsile de la brat le-am schimbat de 2000-3000km,

Nu am nici un fel de bataie in pedala dar in volan este indusa o vibratie puternica in functie de viteza masinii. Am verificat bratul si bieletele de la bara stabilizatoare si sunt jocuri. Ramane sa verific amortizoarele si flansele, revin cu detalii.

Cunosc pe cineva care a schimbat discurile si a doua zi le-a returnat pentru ca erau ovalizate, trepida masina din toate incheieturile ( Honda Civic ), nu imi aduc aminte ce firma erau discurile dar oricum cred ca erau ieftine si proaste sau GHINION.

• Like 1